Some MCE remote buttons do not work | Page 2

Discussion in '1.2.x' started by MariuCh, July 12, 2012.

  1. MariuCh

    MariuCh Portal Pro

    Joined:
    November 19, 2008
    Messages:
    55
    Likes Received:
    2
    Location:
    Warsaw
    Ratings:
    +3 / 0
    Home Country:
    Poland Poland
    Show System Specs
    Yes I have this keyboard's device. (I can not / do not have rights to post attachments (?))

     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. SiLenTYL
    • Premium Supporter

    SiLenTYL Retired Team Member

    Joined:
    April 23, 2004
    Messages:
    1,144
    Likes Received:
    144
    Gender:
    Male
    Location:
    Melbourne
    Ratings:
    +153 / 0
    Home Country:
    Australia Australia
    heres how it looks on my system ( i have the MS reciever and an MCE remote keyboard andremote control


    )
     

    Attached Files:

  4. MariuCh

    MariuCh Portal Pro

    Joined:
    November 19, 2008
    Messages:
    55
    Likes Received:
    2
    Location:
    Warsaw
    Ratings:
    +3 / 0
    Home Country:
    Poland Poland
    Show System Specs
    My system:
     

    Attached Files:

    Last edited: July 18, 2012
  5. Paranoid Delusion
    • Premium Supporter

    Paranoid Delusion Moderation Manager

    Joined:
    June 13, 2005
    Messages:
    13,062
    Likes Received:
    1,481
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Electrical Engineer
    Location:
    Cheshire
    Ratings:
    +1,482 / 0
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    Wondering if one f those usb devices is interfering, thinking the ENE cir would be my first choice at disabling.
     
  6. Sebastiii
    • Team MediaPortal

    Sebastiii Development Group

    Joined:
    November 12, 2007
    Messages:
    16,264
    Likes Received:
    6,218
    Gender:
    Male
    Location:
    France
    Ratings:
    +10,224 / 9
    Home Country:
    France France
    Show System Specs
    I would like to share my experience,
    I have an integrated MCE receiver and i have an external one (on my laptop) like MariuCh (but black and white).
    The integrated one didn't work (with green button and i think other buttons).
    in "Device Manager" the name is the same that my external receiver, so to make it work (external one).
    I have force a driver on internal (ITE one) to be able to disable it (otherwise i can't).
    After that all is working with my external.

    That i would say is that some receiver (even with the same name) seems to didn't work correctly.
    Maybe we can force to use the drivers Win7 use for external to my internal one (i didn't try).

    Thanks.
     
    Last edited: July 18, 2012
  7. MariuCh

    MariuCh Portal Pro

    Joined:
    November 19, 2008
    Messages:
    55
    Likes Received:
    2
    Location:
    Warsaw
    Ratings:
    +3 / 0
    Home Country:
    Poland Poland
    Show System Specs
    Yes you are right. When I turn off this device remote began to work properly. I suppose this is an unused chip on the motherboard ...
    Still it is strange that in the WMC remote worked well without turning off this device ...
     
  8. Paranoid Delusion
    • Premium Supporter

    Paranoid Delusion Moderation Manager

    Joined:
    June 13, 2005
    Messages:
    13,062
    Likes Received:
    1,481
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Electrical Engineer
    Location:
    Cheshire
    Ratings:
    +1,482 / 0
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    WMC thinks they are keyboard shortcuts and reacts, not the ehome remote control driver input, MP cannot do the translation the way Windows can :(
     
    • Like Like x 1
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!