Some of weird in channels DB

Discussion in 'fixed TV-Server / Client Bugs' started by mrmojo666, December 11, 2006.

  1. mrmojo666
    • Premium Supporter

    mrmojo666 MP Donator

    Joined:
    January 24, 2006
    Messages:
    572
    Likes Received:
    85
    Gender:
    Male
    Occupation:
    ALM
    Location:
    Turin
    Ratings:
    +128 / 0
    Home Country:
    Italy Italy
    Show System Specs
    MediaPortal Version: MediaPortal TVE3 vers.12112 and svn 12112
    Windows Version: Windows XP Professional (5.1, Build 2600) Service Pack 2 (2600.xpsp.051011-1528)
    CPU Type: AMD Athlon(tm) 64 Processor 3500+, MMX, 3DNow, ~2.2GHz
    HDD: 120 +250 sata
    Memory: 2x512 ddr2 667 dual channel
    Motherboard: ASUS M2NPV-VM
    Motherboard Chipset: nvidia 430
    Video Card: geforce 6150
    Video Card Driver: 93.71
    Sound Card: SoundMAX HD Audio O
    Sound Card AC3:
    Sound Card Driver: 5.10.0001.4151
    1. TV Card: hauppauge PVR150
    1. TV Card Type: H/w
    2. TV Card: technotrend S-1500 budget with CI
    2. TV Card Type: DVB-s
    2. TV Card Driver:4.4.10.17
    MPEG2 Video Codec: NVIDIA Video Decoder
    MPEG2 Audio Codec: NVIDIA Audio Decoder
    Satelite/CableTV Provider: Sky Italia



    get a strange beaviour in the database of channel in TVE3......
    after dvb-s channel scanning all semms ok but...
    launch MP go in tv start tv OK i get picture some zapping ...and notice some skyitalia channles are scrambled (strange i have a subscription working card)..... check in logs ad that channels are from aothers providers eg: cartoon network is from cyfra instead Skyitaly....
    zapping to other channles and after some mp freeze......

    go to tvsetup and see some skyitalia channels are not in the right group, and there's some channes by other provider in that group.....
    and finally SURPRISE...
    10/12 channels loose their card association DVB-S ...no tuning informations

    in the log there isn't errors.
    :(
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. mrmojo666
    • Premium Supporter

    mrmojo666 MP Donator

    Joined:
    January 24, 2006
    Messages:
    572
    Likes Received:
    85
    Gender:
    Male
    Occupation:
    ALM
    Location:
    Turin
    Ratings:
    +128 / 0
    Home Country:
    Italy Italy
    Show System Specs
    MediaPortal Version: MediaPortal TVE3 vers.12166
    add some useful infos.....

    delete db
    install new tve3
    scan channels
    after channel i get 1214 new and 98 updated..... here there's just something wrong. aspect have only new channel with new db

    i do some query on db and if i search all channel associated to skyitalia group (idgroup = 12) i get more channels with same name and same number but with different provider and frequency all asspciated to the same idGroup...... but idgroup was not deriverd by provider ?

    attach some screenshots
     
  4. mrmojo666
    • Premium Supporter

    mrmojo666 MP Donator

    Joined:
    January 24, 2006
    Messages:
    572
    Likes Received:
    85
    Gender:
    Male
    Occupation:
    ALM
    Location:
    Turin
    Ratings:
    +128 / 0
    Home Country:
    Italy Italy
    Show System Specs
    After some inspection on db...i think found the problem........

    during scanning of channels server, it put in tunintdetail table some erroneous records...... record have different tuningnumber but channel with same name are assigned to same channelnumber...but it's wrong because those channels have same name but comes from different provider and have different frequencies.... during Mp tv using when switch to a channel with more tuning parameter go Mp crazy then locks up.

    to try if this is right i've deleted wrong channels from tuning details table......and MP works wery well...i've use mp to watch dvb-s tv all yesterday night withpout any locksups :D
     
  5. mrmojo666
    • Premium Supporter

    mrmojo666 MP Donator

    Joined:
    January 24, 2006
    Messages:
    572
    Likes Received:
    85
    Gender:
    Male
    Occupation:
    ALM
    Location:
    Turin
    Ratings:
    +128 / 0
    Home Country:
    Italy Italy
    Show System Specs
    with last build 12400

    problem FIXED.
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!