Sound stops working after first playback

Discussion in '1.21' started by Glith, January 30, 2019.

  1. Glith

    Glith Portal Pro

    Joined:
    April 19, 2006
    Messages:
    265
    Likes Received:
    25
    Ratings:
    +36 / 3
    Home Country:
    Sweden Sweden
    After playing a file the sounds stops working on all following playbacks. A restart of MediaPortal before every playback is working but not a viable workaround.
    For example as: Started playback of one episode of a series, stopped and then started the same episode from start again. Second time did not have sound.



    Windows 10 Enterprise
    Mediaportal 1.21 Final
    LAV Filter 0.73.1
    madVR 0.92.17 (Using madVR refresh changer)

    It worked fine in the 1.21 pre-build.

    Known issue?

    Ps. Also had issue with LAVFilter Audio Delay was reset to 0 every time in the final build(worked in pre-build).
    After I changed the delay in MediaPortal as well and it went away. But maybe this Feature/bug is related to this change?
     

    Attached Files:

    Last edited: January 31, 2019
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. Owlsroost
    • Team MediaPortal

    Owlsroost Development Group

    Joined:
    October 28, 2008
    Messages:
    5,537
    Likes Received:
    2,829
    Location:
    Cambridge
    Ratings:
    +4,131 / 1
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    No.

    Logs please?

    That issue was reported by a user in the pre-release, so changes were made in Final release to try and fix that (see discussion in - Audio sync problems on LAV filters ).

    It might be we need to look at it again, if there is a problem in some situations.
     
    Last edited: January 31, 2019
    • Like Like x 1
  4. Glith

    Glith Portal Pro

    Joined:
    April 19, 2006
    Messages:
    265
    Likes Received:
    25
    Ratings:
    +36 / 3
    Home Country:
    Sweden Sweden
    Logs are now attached.
     
    • Thank You! Thank You! x 1
  5. Owlsroost
    • Team MediaPortal

    Owlsroost Development Group

    Joined:
    October 28, 2008
    Messages:
    5,537
    Likes Received:
    2,829
    Location:
    Cambridge
    Ratings:
    +4,131 / 1
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    It looks like the audio renderer has a problem (note the DBT_DEVICEREMOVECOMPLETE events etc.) before this happens):
    Code (Text):
    1.  
    2. [2019-01-31 19:04:11,721] [Log    ] [MPMain   ] [DEBUG] - D3D: ForceMPAlive start.
    3. [2019-01-31 19:04:11,768] [Log    ] [MPMain   ] [DEBUG] - Main: WM_ACTIVATE (WA_INACTIVE)
    4. [2019-01-31 19:04:11,776] [Log    ] [MPMain   ] [INFO ] - Main: Deactivation request received
    5. [2019-01-31 19:04:11,807] [Log    ] [MPMain   ] [DEBUG] - D3D: OnLostFocus()
    6. [2019-01-31 19:04:11,817] [Log    ] [MPMain   ] [DEBUG] - Main: WM_WINDOWPOSCHANGED
    7. [2019-01-31 19:04:11,819] [Log    ] [MPMain   ] [DEBUG] - Main: WM_ACTIVATE (WA_ACTIVE)
    8. [2019-01-31 19:04:11,820] [Log    ] [MPMain   ] [INFO ] - Main: Activation request received
    9. [2019-01-31 19:04:11,823] [Log    ] [MPMain   ] [DEBUG] - D3D: OnGotFocus()
    10. [2019-01-31 19:04:11,832] [Log    ] [MPMain   ] [DEBUG] - D3D: ForceMpAlive MP Successfully switched focus.
    11. [2019-01-31 19:04:11,835] [Log    ] [MPMain   ] [DEBUG] - Main: WM_DEVICECHANGE (Event: DBT_DEVICEREMOVECOMPLETE)
    12. [2019-01-31 19:04:11,843] [Log    ] [MPMain   ] [DEBUG] - Main: Device type is DBT_DEVTYP_DEVICEINTERFACE - Name: Intel(R) Display Audio
    13. [2019-01-31 19:04:11,849] [Log    ] [MPMain   ] [DEBUG] - Main: DBT_DEVICEREMOVECOMPLETE AUDIO Intel(R) Display Audio
    14. [2019-01-31 19:04:11,851] [Log    ] [MPMain   ] [DEBUG] - Main: WM_DEVICECHANGE (Event: DBT_DEVICEREMOVECOMPLETE)
    15. [2019-01-31 19:04:11,853] [Log    ] [MPMain   ] [DEBUG] - Main: Device type is DBT_DEVTYP_DEVICEINTERFACE - Name: Intel(R) Display Audio
    16. [2019-01-31 19:04:11,865] [Log    ] [MPMain   ] [DEBUG] - Main: WM_DEVICECHANGE (Event: DBT_DEVICEREMOVECOMPLETE)
    17. [2019-01-31 19:04:11,866] [Log    ] [MPMain   ] [DEBUG] - Main: Device type is DBT_DEVTYP_DEVICEINTERFACE - Name: Intel(R) Display Audio
    18. [2019-01-31 19:04:11,866] [Log    ] [MPMain   ] [DEBUG] - Main: WM_DEVICECHANGE (Event: DBT_DEVICEREMOVECOMPLETE)
    19. [2019-01-31 19:04:11,867] [Log    ] [MPMain   ] [DEBUG] - Main: Device type is DBT_DEVTYP_DEVICEINTERFACE - Name: Intel(R) Display Audio
    20. [2019-01-31 19:04:11,868] [Log    ] [MPMain   ] [DEBUG] - Main: WM_DEVICECHANGE (Event: DBT_DEVICEREMOVECOMPLETE)
    21. [2019-01-31 19:04:11,869] [Log    ] [MPMain   ] [DEBUG] - Main: Device type is DBT_DEVTYP_DEVICEINTERFACE - Name: Intel(R) Display Audio
    22. [2019-01-31 19:04:11,870] [Log    ] [MPMain   ] [DEBUG] - Main: WM_DEVICECHANGE (Event: DBT_DEVICEREMOVECOMPLETE)
    23. [2019-01-31 19:04:11,870] [Log    ] [MPMain   ] [DEBUG] - Main: Device type is DBT_DEVTYP_DEVICEINTERFACE - Name: Intel(R) HD Graphics 630
    24. [2019-01-31 19:04:11,871] [Log    ] [MPMain   ] [INFO ] - Main: Video Device or Screen Intel(R) HD Graphics 630 removed
    25. [2019-01-31 19:04:11,872] [Log    ] [MPMain   ] [DEBUG] - D3D: ForceMPAlive start.
    26. [2019-01-31 19:04:11,874] [Log    ] [MPMain   ] [DEBUG] - Main: WM_ACTIVATE (WA_INACTIVE)
    27. [2019-01-31 19:04:11,874] [Log    ] [MPMain   ] [INFO ] - Main: Deactivation request received
    28. [2019-01-31 19:04:11,875] [Log    ] [MPMain   ] [DEBUG] - D3D: OnLostFocus()
    29. [2019-01-31 19:04:11,878] [Log    ] [MPMain   ] [DEBUG] - Main: WM_WINDOWPOSCHANGED
    30. [2019-01-31 19:04:11,879] [Log    ] [MPMain   ] [DEBUG] - Main: WM_ACTIVATE (WA_ACTIVE)
    31. [2019-01-31 19:04:11,880] [Log    ] [MPMain   ] [INFO ] - Main: Activation request received
    32. [2019-01-31 19:04:11,881] [Log    ] [MPMain   ] [DEBUG] - D3D: OnGotFocus()
    33. [2019-01-31 19:04:11,882] [Log    ] [MPMain   ] [DEBUG] - D3D: ForceMpAlive MP Successfully switched focus.
    34. [2019-01-31 19:04:11,883] [Log    ] [MPMain   ] [DEBUG] - GraphicContext: device video removed - Count 0
    35. [2019-01-31 19:04:11,884] [Log    ] [MPMain   ] [DEBUG] - Main: WM_DEVICECHANGE (Event: DBT_DEVICEREMOVECOMPLETE)
    36. [2019-01-31 19:04:11,884] [Log    ] [MPMain   ] [DEBUG] - Main: Device type is DBT_DEVTYP_DEVICEINTERFACE - Name: TX-SR608 (Intel(R) Display Audio)
    37. [2019-01-31 19:04:11,885] [Log    ] [MPMain   ] [DEBUG] - Main: DBT_DEVICEREMOVECOMPLETE AUDIO TX-SR608 (Intel(R) Display Audio)
    38. [2019-01-31 19:04:11,885] [Log    ] [MPMain   ] [DEBUG] - Main: WM_GETMINMAXINFO Start (MaxSize: 1920x1080 - MaxPostion: 0,0 - MinTrackSize: 2x2 - MaxTrackSize: 1940x1100)
    39. [2019-01-31 19:04:11,886] [Log    ] [MPMain   ] [DEBUG] - Main: WM_GETMINMAXINFO End (MaxSize: 1920x1080 - MaxPostion: 0,0 - MinTrackSize: 1920x1080 - MaxTrackSize: 1920x1080)
    40. [2019-01-31 19:04:11,888] [Log    ] [MPMain   ] [INFO ] - Main: Audio Renderer TX-SR608 (Intel(R) Display Audio) removed
    41. [2019-01-31 19:04:11,889] [Log    ] [MPMain   ] [DEBUG] - Main: send message to stop mediacontrol for audio playback
    42. [2019-01-31 19:04:11,890] [Log    ] [MPMain   ] [INFO ] - Main: Audio Renderer TX-SR608 (Intel(R) Display Audio) connected
    43. [2019-01-31 19:04:11,890] [Log    ] [MPMain   ] [DEBUG] - Main: AUDIODEVICEARRIVAL CurrentAudioRendererDevice NULL - send message to add audio playback
    44. [2019-01-31 19:04:11,891] [Log    ] [MPMain   ] [DEBUG] - VMR9 : madVR reposition window
    45. [2019-01-31 19:04:11,913] [Log    ] [MPMain   ] [WARN ] - GUIWindow:OnWindowLoaded: 'C:\ProgramData\Team MediaPortal\MediaPortal\Skin\StreamedMP\TVSeries.xml' is missing control id 526 (window property: loadingImage)
    46. [2019-01-31 19:04:11,933] [Log    ] [MPMain   ] [DEBUG] - TextureManagerEx: load from memory: [TVSeries:C:\ProgramData\Team MediaPortal\MediaPortal\Thumbs\TVSeriesDynLogo720PH264AC3 5.1HDTV.png]
    47. [2019-01-31 19:04:11,964] [Log    ] [MPMain   ] [DEBUG] - VMR9: AudioRendererMediaControlStop
    48. [2019-01-31 19:04:11,965] [Log    ] [MPMain   ] [DEBUG] - VMR9: AudioRendererMediaControlStop
    49. [2019-01-31 19:04:12,037] [Log    ] [70       ] [DEBUG] - SubEngine : init engine : MediaPortal.Player.Subtitles.MpcEngine
    50. [2019-01-31 19:04:12,038] [Log    ] [70       ] [DEBUG] - MpcEngine: using texture size of 1280x720
    51. [2019-01-31 19:04:12,038] [Log    ] [70       ] [DEBUG] - Planescene: Set subtitle device - 568854816
    52. [2019-01-31 19:04:12,066] [Log    ] [MPMain   ] [DEBUG] - DirectShowUtil: AddAudioRendererToGraph : (Default DirectSound Device) init
    53. [2019-01-31 19:04:12,066] [Log    ] [MPMain   ] [INFO ] - DirectShowUtil: AddAudioRenderer - Attach volume handler device to audio renderer: Default DirectSound Device
    54. [2019-01-31 19:04:12,067] [Log    ] [MPMain   ] [DEBUG] - Mixer: changed audio device init : TX-SR608 (Intel(R) Display Audio)
    55. [2019-01-31 19:04:12,067] [Log    ] [MPMain   ] [DEBUG] - Mixer: changed audio device done : TX-SR608 (Intel(R) Display Audio)
    56. [2019-01-31 19:04:12,068] [Log    ] [MPMain   ] [DEBUG] - Mixer: changed audio device EnumAudioEndpoints init : TX-SR608 (Intel(R) Display Audio)
    57. [2019-01-31 19:04:12,070] [Log    ] [MPMain   ] [DEBUG] - Mixer: changed audio device EnumAudioEndpoints done : TX-SR608 (Intel(R) Display Audio)
    58. [2019-01-31 19:04:12,070] [Log    ] [MPMain   ] [DEBUG] - GraphicContext: device audio removed - Count 0
    59. [2019-01-31 19:04:12,072] [Log    ] [MPMain   ] [INFO ] - DirectShowUtil: First try to insert new audio renderer Default DirectSound Device
    60. [2019-01-31 19:04:12,073] [Log    ] [MPMain   ] [DEBUG] - DirectShowUtil: List AddAudioRenderer filter: TX-SR608 (Intel(R) Display Audio) to graph for Default DirectSound Device
    61. [2019-01-31 19:04:12,073] [Log    ] [MPMain   ] [DEBUG] - DirectShowUtil: List AddAudioRenderer filter: MediaPortal - Audio Renderer to graph for Default DirectSound Device
    62. [2019-01-31 19:04:12,074] [Log    ] [MPMain   ] [DEBUG] - DirectShowUtil: List AddAudioRenderer filter: Default DirectSound Device to graph for Default DirectSound Device
    63. [2019-01-31 19:04:12,075] [Log    ] [MPMain   ] [INFO ] - DirectShowUtil: Found audio renderer
    64. [2019-01-31 19:04:12,093] [Log    ] [MPMain   ] [INFO ] - DirectShowUtil: inserting new audio renderer Default DirectSound Device failed - try a new method
    65. [2019-01-31 19:04:12,097] [Log    ] [MPMain   ] [INFO ] - DirectShowUtil: add filter:Default DirectSound Device to graph clock:False
    66. [2019-01-31 19:04:12,107] [Log    ] [MPMain   ] [DEBUG] - DirectShowUtil: List 'check if already exist' AddAudioRendererToGraph filter: TX-SR608 (Intel(R) Display Audio) to graph for Default DirectSound Device
    67. [2019-01-31 19:04:12,108] [Log    ] [MPMain   ] [DEBUG] - DirectShowUtil: List 'check if already exist' AddAudioRendererToGraph filter: MediaPortal - Audio Renderer to graph for Default DirectSound Device
    68. [2019-01-31 19:04:12,110] [Log    ] [MPMain   ] [DEBUG] - DirectShowUtil: List 'check if already exist' AddAudioRendererToGraph filter: Default DirectSound Device to graph for Default DirectSound Device
    69. [2019-01-31 19:04:12,111] [Log    ] [MPMain   ] [INFO ] - DirectShowUtil: found audio renderer - Default DirectSound Device
    70. [2019-01-31 19:04:12,112] [Log    ] [MPMain   ] [DEBUG] - DirectShowUtil: List 'check if already exist' AddAudioRendererToGraph filter: Default WaveOut Device to graph for Default DirectSound Device
    71. [2019-01-31 19:04:12,113] [Log    ] [MPMain   ] [DEBUG] - DirectShowUtil: List 'check if already exist' AddAudioRendererToGraph filter: DirectSound: TX-SR608 (Intel(R) Display Audio) to graph for Default DirectSound Device
    72. [2019-01-31 19:04:12,120] [Log    ] [MPMain   ] [INFO ] - DirectShowUtil: Exception in BindToMoniker(@device:cm:{E0F158E1-CB04-11D0-BD4E-00A0C911CE86}\wave:{CE7B65A8-4271-4910-AEC9-2F7958494F8D}): Exception from HRESULT: 0x80040256
    73. [2019-01-31 19:04:12,141] [Log    ] [madVR - RenderOverlay] [DEBUG] - PlaneScene: crop T, B  : 0, 0
    74. [2019-01-31 19:04:12,143] [Log    ] [madVR - RenderOverlay] [DEBUG] - PlaneScene: crop L, R  : 0, 0
    75. [2019-01-31 19:04:12,144] [Log    ] [madVR - RenderOverlay] [INFO ] - PlaneScene: video WxH  : 1920x1080
    76. [2019-01-31 19:04:12,145] [Log    ] [madVR - RenderOverlay] [DEBUG] - PlaneScene: video AR   : 1280:720
    77. [2019-01-31 19:04:12,145] [Log    ] [madVR - RenderOverlay] [INFO ] - PlaneScene: screen WxH : 1920x1080
    78. [2019-01-31 19:04:12,146] [Log    ] [madVR - RenderOverlay] [DEBUG] - PlaneScene: AR type    : Normal
    79. [2019-01-31 19:04:12,147] [Log    ] [madVR - RenderOverlay] [DEBUG] - PlaneScene: PixelRatio : 1
    80. [2019-01-31 19:04:12,147] [Log    ] [madVR - RenderOverlay] [DEBUG] - PlaneScene: src        : (0,0)-(1920,1080)
    81. [2019-01-31 19:04:12,147] [Log    ] [madVR - RenderOverlay] [DEBUG] - PlaneScene: dst        : (0,0)-(1920,1080)
    82. [2019-01-31 19:04:12,148] [Log    ] [madVR - RenderOverlay] [DEBUG] - Main: RenderFrame - DBT_DEVICEREMOVECOMPLETE
    83. [2019-01-31 19:04:12,155] [Log    ] [MPMain   ] [INFO ] - DirectShowUtil: Exception in BindToMoniker(@device:cm:{E0F158E1-CB04-11D0-BD4E-00A0C911CE86}\Default DirectSound Device): Exception from HRESULT: 0x80040256
    84. [2019-01-31 19:04:12,156] [Log    ] [MPMain   ] [INFO ] - DirectShowUtil: Exception in BindToMoniker(@device:cm:{E0F158E1-CB04-11D0-BD4E-00A0C911CE86}\Default WaveOut Device): Exception from HRESULT: 0x80040256
    85. [2019-01-31 19:04:12,157] [Log    ] [MPMain   ] [INFO ] - DirectShowUtil: Exception in BindToMoniker(@device:cm:{E0F158E1-CB04-11D0-BD4E-00A0C911CE86}\DirectSound:{CE7B65A8-4271-4910-AEC9-2F7958494F8D}): Exception from HRESULT: 0x80040256
    86. [2019-01-31 19:04:12,158] [Log    ] [MPMain   ] [INFO ] - DirectShowUtil: Exception in BindToMoniker(@device:cm:{E0F158E1-CB04-11D0-BD4E-00A0C911CE86}\wave:{CE7B65A8-4271-4910-AEC9-2F7958494F8D}): Exception from HRESULT: 0x80040256
    87. [2019-01-31 19:04:12,172] [Log    ] [MPMain   ] [INFO ] - DirectShowUtil: Exception in BindToMoniker(@device:cm:{E0F158E1-CB04-11D0-BD4E-00A0C911CE86}\Default DirectSound Device): Exception from HRESULT: 0x80040256
    88. [2019-01-31 19:04:12,173] [Log    ] [MPMain   ] [INFO ] - DirectShowUtil: Exception in BindToMoniker(@device:cm:{E0F158E1-CB04-11D0-BD4E-00A0C911CE86}\Default WaveOut Device): Exception from HRESULT: 0x80040256
    89. [2019-01-31 19:04:12,174] [Log    ] [MPMain   ] [INFO ] - DirectShowUtil: Exception in BindToMoniker(@device:cm:{E0F158E1-CB04-11D0-BD4E-00A0C911CE86}\DirectSound:{CE7B65A8-4271-4910-AEC9-2F7958494F8D}): Exception from HRESULT: 0x80040256
    90. [2019-01-31 19:04:12,175] [Log    ] [MPMain   ] [INFO ] - DirectShowUtil: Exception in BindToMoniker(@device:cm:{E0F158E1-CB04-11D0-BD4E-00A0C911CE86}\wave:{CE7B65A8-4271-4910-AEC9-2F7958494F8D}): Exception from HRESULT: 0x80040256
    91. [2019-01-31 19:04:12,189] [Log    ] [MPMain   ] [INFO ] - DirectShowUtil: Exception in BindToMoniker(@device:cm:{E0F158E1-CB04-11D0-BD4E-00A0C911CE86}\Default DirectSound Device): Exception from HRESULT: 0x80040256
    92. [2019-01-31 19:04:12,191] [Log    ] [MPMain   ] [INFO ] - DirectShowUtil: Exception in BindToMoniker(@device:cm:{E0F158E1-CB04-11D0-BD4E-00A0C911CE86}\Default WaveOut Device): Exception from HRESULT: 0x80040256
    93. [2019-01-31 19:04:12,192] [Log    ] [MPMain   ] [INFO ] - DirectShowUtil: Exception in BindToMoniker(@device:cm:{E0F158E1-CB04-11D0-BD4E-00A0C911CE86}\DirectSound:{CE7B65A8-4271-4910-AEC9-2F7958494F8D}): Exception from HRESULT: 0x80040256
    94. [2019-01-31 19:04:12,193] [Log    ] [MPMain   ] [INFO ] - DirectShowUtil: Exception in BindToMoniker(@device:cm:{E0F158E1-CB04-11D0-BD4E-00A0C911CE86}\wave:{CE7B65A8-4271-4910-AEC9-2F7958494F8D}): Exception from HRESULT: 0x80040256
    95. [2019-01-31 19:04:12,207] [Log    ] [MPMain   ] [INFO ] - DirectShowUtil: Exception in BindToMoniker(@device:cm:{E0F158E1-CB04-11D0-BD4E-00A0C911CE86}\Default DirectSound Device): Exception from HRESULT: 0x80040256
    96. [2019-01-31 19:04:12,209] [Log    ] [MPMain   ] [INFO ] - DirectShowUtil: Exception in BindToMoniker(@device:cm:{E0F158E1-CB04-11D0-BD4E-00A0C911CE86}\Default WaveOut Device): Exception from HRESULT: 0x80040256
    97. [2019-01-31 19:04:12,210] [Log    ] [MPMain   ] [INFO ] - DirectShowUtil: Exception in BindToMoniker(@device:cm:{E0F158E1-CB04-11D0-BD4E-00A0C911CE86}\DirectSound:{CE7B65A8-4271-4910-AEC9-2F7958494F8D}): Exception from HRESULT: 0x80040256
    98. [2019-01-31 19:04:12,211] [Log    ] [MPMain   ] [INFO ] - DirectShowUtil: Exception in BindToMoniker(@device:cm:{E0F158E1-CB04-11D0-BD4E-00A0C911CE86}\wave:{CE7B65A8-4271-4910-AEC9-2F7958494F8D}): Exception from HRESULT: 0x80040256
    99. [2019-01-31 19:04:12,224] [Log    ] [MPMain   ] [INFO ] - DirectShowUtil: Exception in BindToMoniker(@device:cm:{E0F158E1-CB04-11D0-BD4E-00A0C911CE86}\Default DirectSound Device): Exception from HRESULT: 0x80040256
    100. [2019-01-31 19:04:12,225] [Log    ] [MPMain   ] [INFO ] - DirectShowUtil: Exception in BindToMoniker(@device:cm:{E0F158E1-CB04-11D0-BD4E-00A0C911CE86}\Default WaveOut Device): Exception from HRESULT: 0x80040256
    101. [2019-01-31 19:04:12,226] [Log    ] [MPMain   ] [INFO ] - DirectShowUtil: Exception in BindToMoniker(@device:cm:{E0F158E1-CB04-11D0-BD4E-00A0C911CE86}\DirectSound:{CE7B65A8-4271-4910-AEC9-2F7958494F8D}): Exception from HRESULT: 0x80040256
    102. [2019-01-31 19:04:12,226] [Log    ] [MPMain   ] [INFO ] - DirectShowUtil: Passed removing audio renderer
    103. [2019-01-31 19:04:12,227] [Log    ] [MPMain   ] [INFO ] - DirectShowUtil: Passed finding Audio Renderer
    104. [2019-01-31 19:04:12,228] [Error  ] [MPMain   ] [ERROR] - DirectshowUtil: Failed to add filter:Default DirectSound Device to graph :Exception from HRESULT: 0x80040256 mscorlib    at System.Runtime.InteropServices.Marshal.BindMoniker(IMoniker pmk, UInt32 grfOpt, Guid& iidResult, Object& ppvResult)
    105.    at System.Runtime.InteropServices.Marshal.BindToMoniker(String monikerName)
    106.    at DShowNET.Helper.DirectShowUtil.AddAudioRenderer(IGraphBuilder graphBuilder, String strFilterName, Boolean setAsReferenceClock)
    107. [2019-01-31 19:04:12,229] [Log    ] [MPMain   ] [DEBUG] - DirectShowUtil: volume handler value 65535
    108. [2019-01-31 19:04:12,231] [Log    ] [MPMain   ] [DEBUG] - GraphicContext: init volume handler
    109.  
    110.  
    The error exception code (HRESULT: 0x80040256) means:
    @Sebastiii - any thoughts?
     
  6. Sebastiii
    • Team MediaPortal

    Sebastiii Development Group

    Joined:
    November 12, 2007
    Messages:
    16,275
    Likes Received:
    6,223
    Gender:
    Male
    Location:
    France
    Ratings:
    +10,235 / 9
    Home Country:
    France France
    Show System Specs
    It's weird but maybe there is a bug somewhere, I wasn't able to reproduce this on my side @Glith can you post your settings from there : (and try like mine :) )

    upload_2019-2-2_10-15-8.png
     
    • Like Like x 1
  7. Glith

    Glith Portal Pro

    Joined:
    April 19, 2006
    Messages:
    265
    Likes Received:
    25
    Ratings:
    +36 / 3
    Home Country:
    Sweden Sweden
    I have changed to the settings you showed and tried again, with the same result. New logs are attached.

    Here _was_ my original settings.


    MP-settings.PNG
     

    Attached Files:

    • Thank You! Thank You! x 1
  8. Sebastiii
    • Team MediaPortal

    Sebastiii Development Group

    Joined:
    November 12, 2007
    Messages:
    16,275
    Likes Received:
    6,223
    Gender:
    Male
    Location:
    France
    Ratings:
    +10,235 / 9
    Home Country:
    France France
    Show System Specs
    Can you try to test with DirectSound device (instead of MPAR)? :)

    upload_2019-2-2_13-26-39.png
     
  9. Glith

    Glith Portal Pro

    Joined:
    April 19, 2006
    Messages:
    265
    Likes Received:
    25
    Ratings:
    +36 / 3
    Home Country:
    Sweden Sweden
    I'm already using DirectSound device. These are my current unmodified settings:
    upload_2019-2-2_13-29-49.png
     
  10. Sebastiii
    • Team MediaPortal

    Sebastiii Development Group

    Joined:
    November 12, 2007
    Messages:
    16,275
    Likes Received:
    6,223
    Gender:
    Male
    Location:
    France
    Ratings:
    +10,235 / 9
    Home Country:
    France France
    Show System Specs
    Also does this happen if you disable refresh rate changer from MP and/or madVR?
     
  11. Sebastiii
    • Team MediaPortal

    Sebastiii Development Group

    Joined:
    November 12, 2007
    Messages:
    16,275
    Likes Received:
    6,223
    Gender:
    Male
    Location:
    France
    Ratings:
    +10,235 / 9
    Home Country:
    France France
    Show System Specs
    Ok, so the audio renderer log comes because of this weird issue and surely loaded to DirectShow graph instead of DirectSound. :)
    Can you try attached?
    Are you able to always reproduce this?
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!