Standy is unreliable

Discussion in '1.0 RC4 and SVN Builds' started by putkonen, December 3, 2008.

  1. putkonen
    • Premium Supporter

    putkonen MP Donator

    Joined:
    December 24, 2007
    Messages:
    152
    Likes Received:
    1
    Ratings:
    +1 / 0
    Home Country:
    Finland Finland
    TV-Server Version: MP1rc4
    MediaPortal Version: MP1rc4
    MediaPortal Skin: Blue3 wide
    Windows Version: XP Pro 2002 SP2
    CPU Type: AMD X2 6000+
    HDD: Samsung SATA 500 GB + Seagate SATA 1 TB
    Memory: 2 GB DDR2
    Motherboard: Asus M2N-VM DH
    Video Card: ASUS EAH2400
    Video Card Driver: 8.8
    Sound Card: SoundMAX integrated
    Sound Card AC3: coaxial out
    Sound Card Driver: 5.10.1.6110
    1. TV Card: Cinergy 1200 DVB-C
    1. TV Card Type: DVB-C
    1. TV Card Driver: 4.8.3.18
    2. TV Card: Cinergy 1200 DVB-C
    2. TV Card Type: DVB-C
    2. TV Card Driver: 4.8.3.18
    3. TV Card:
    3. TV Card Type:
    3. TV Card Driver:
    4. TV Card:
    4. TV Card Type:
    4. TV Card Driver:
    MPEG2 Video Codec: MPV
    MPEG2 Audio Codec: MPA
    h.264 Video Codec: CoreAVC
    Satelite/CableTV Provider:
    HTPC Case: Antec Fusion V2
    Cooling: Scythe Mini Ninja
    Power Supply: Antec 430W
    Remote: MCE Remote
    TV: CRT + Panasonic PT-AX200 projector
    TV - HTPC Connection: Sub-D + DVI



    I used RC1 until a couple of days ago I finally upgraded to RC4. I was pretty happy with RC1, and PowerScheduler never failed to resume system when a scheduled recording was due.

    Standy in RC4 seems to be work much more unreliably. Several times PC has not resumed at all (from S3 standby), and when I have manually resumed it screen has been blank, and after pushing any key in the keyboard it showed MP in "not responding state".

    I have set MP to reinitialize after standby, and TVServer to reinitialize servers on resume. Screen blanking is not activated in MP configuration.

    Unfortunately I don't have any logs to post at this time, as when I tried to reproduce this issue I failed. (I tried both activating standby using remote control and letting MP to standby after being idle). When this happens for the next time I will post the logs, but I would be happy to hear if someone else if encountering the same issue.
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. Seidelin
    • Team MediaPortal

    Seidelin Retired Team Member

    Joined:
    August 14, 2006
    Messages:
    1,755
    Likes Received:
    327
    Occupation:
    Researcher
    Location:
    Kgs. Lyngby
    Ratings:
    +328 / 0
    Home Country:
    Denmark Denmark
    I may have seen this issue. However, I would need to see your logs to confirm this.
    I run a patched version of MP here, which works fine for me. You have almost the same motherboard as me (I have M2NPV-VM), which apparently doesn't send the correct wake-up notifications.

    When MP is frozen, run MediaPortal Logs Collector and post the logs here.
     
  4. putkonen
    • Premium Supporter

    putkonen MP Donator

    Joined:
    December 24, 2007
    Messages:
    152
    Likes Received:
    1
    Ratings:
    +1 / 0
    Home Country:
    Finland Finland
    Sure.

    I tried to reproduce this situation, and I run into a state where screen was completely blank after PC resumed. However, when I pushed any key, display was restored and MediaPortal restarted.

    Do you have any idea what causes that? I'd guess that something that is done - or has not been done - before going to standby is causing this issue.
     
  5. Seidelin
    • Team MediaPortal

    Seidelin Retired Team Member

    Joined:
    August 14, 2006
    Messages:
    1,755
    Likes Received:
    327
    Occupation:
    Researcher
    Location:
    Kgs. Lyngby
    Ratings:
    +328 / 0
    Home Country:
    Denmark Denmark
    Again, it would be easier to tell with logs.
     
  6. jameson_uk
    • Team MediaPortal

    jameson_uk Retired Team Member

    Joined:
    January 27, 2005
    Messages:
    7,258
    Likes Received:
    2,228
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Data Warehousing Consultant
    Location:
    Birmingham
    Ratings:
    +2,403 / 0
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    I had this today. MP did not resume from S3 and missed two recordings.
    When I got it to manually come out of S3 using the remote, it did but MP just locked up and I had to kill it.

    My logs attached
     
  7. seco
    • Team MediaPortal

    seco Development Group

    Joined:
    August 7, 2007
    Messages:
    1,579
    Likes Received:
    897
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +1,234 / 4
    Home Country:
    Finland Finland
    Show System Specs
    Try setting the TV-Service re-initialize setting to OFF
     
  8. jameson_uk
    • Team MediaPortal

    jameson_uk Retired Team Member

    Joined:
    January 27, 2005
    Messages:
    7,258
    Likes Received:
    2,228
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Data Warehousing Consultant
    Location:
    Birmingham
    Ratings:
    +2,403 / 0
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    I take it you mean the "reinitialize service on wakeup" option on the advanced tab for the plugin?? if so this is not ticked
     
  9. putkonen
    • Premium Supporter

    putkonen MP Donator

    Joined:
    December 24, 2007
    Messages:
    152
    Likes Received:
    1
    Ratings:
    +1 / 0
    Home Country:
    Finland Finland
    There are at least two cases where standby fails: in one of those MediaPortal crashes, and on the second one screen stays blank after resuming from the standby as long as I push any key (after which MP is successfully restarted).

    How can I provide helpful logs of the latter case?
     
  10. Paranoid Delusion
    • Team MediaPortal

    Paranoid Delusion Moderation Manager

    Joined:
    June 13, 2005
    Messages:
    13,062
    Likes Received:
    1,481
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Electrical Engineer
    Location:
    Cheshire
    Ratings:
    +1,482 / 0
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    If you use the logs collector from your start menu and go to step 3, this will include any current and backed up logs, hopefully one will show what triggered your lockup\crash.
     
  11. Seidelin
    • Team MediaPortal

    Seidelin Retired Team Member

    Joined:
    August 14, 2006
    Messages:
    1,755
    Likes Received:
    327
    Occupation:
    Researcher
    Location:
    Kgs. Lyngby
    Ratings:
    +328 / 0
    Home Country:
    Denmark Denmark
    Can you tell us when these recordings were supposed to take place?
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!