Starts Timeshift but video doesnt play... (1 Viewer)

pigboy306

Portal Pro
July 16, 2008
121
2
United Kingdom United Kingdom
Hi i have a new Acer Aspire One , i have Windows XP and 1gb of ram. I have installed VLC and set up MP Client ok. I connect ok all the connection tests are OK the machine starts time shifting but video doesnt play on VLC.I have tested using my wifes laptop and everything is ok, i have the exact same settings on both PCs. If i use VLC to open the timeshift file that plays ... firewall is turned off I dont know what i am missing please any help?
 

coachie

Portal Member
May 13, 2008
5
0
Wales Wales
Have you tried copying the timeshift file onto the Aspire One and playing it in VLC? Does that work? If so, you may have another firewall/antivirus product interfering.

If not, Have you installed the standalone filters (SAF) pack and Haali media splitter with the Power DVD codec?

Regards

Mark
 

pigboy306

Portal Pro
July 16, 2008
121
2
United Kingdom United Kingdom
Thanks for the reply. I have tried the MP Client on my wifes laptop works no problem.
I have done a fresh install of windows XP on my Acer Aspire One netbook, i have no virus software, windows firewall is off. I have installed FFdshow and Haali Media splitter and VLC 0.9.8a and no joy.
The connection check shows 4 green oks.
If I open VLC and navigate from the Aspire one to the server via network folders I can play the timeshifted file no problems.
 

pigboy306

Portal Pro
July 16, 2008
121
2
United Kingdom United Kingdom
Anyone with any suggestions with this ? Do i need to post logs, I am struggling with this as i have the firewall of and getting green oks for connection check, Anyone ??? please!!! Am i missing some minimum spec. I dont think I am I have codecs installed and can stream ts files from the server without going the MPClient. I am at a real loss and would appreciate some help

Thanks in advance.
 

pigboy306

Portal Pro
July 16, 2008
121
2
United Kingdom United Kingdom
Anyone else any thoughts,I don't know if logs will help as the timeshift starts on the server ok but doesn't stream to my Acer aspire one.
 

pigboy306

Portal Pro
July 16, 2008
121
2
United Kingdom United Kingdom
Hi i have attached logs for both server and client. I have tried using full MP but cannt get TV.I am thinking it is a network problem but i have 4 ok for the connection check with MPTVClient.... Any help or suggestions really appreciated.
 

pigboy306

Portal Pro
July 16, 2008
121
2
United Kingdom United Kingdom
Password=amber
Might be screwing things up, should be "MediaPortal", as it saying cannot connect.
amber is the password set on the server.It is the password I use for MPTV client set up and it connects ok, ie displays the guide data but doesn't display TV.
 

mickypnz

Portal Member
November 13, 2007
31
0
New Zealand New Zealand
Hi,

Pigboy306 were you able to solve this problem? I am experiencing the same with a client - timeshifting starts on the server, but MP on the client freezes when I attempt to view a channel. The EPG displays correctly.

I am running 1.0.1. Both Vista machines (one is 64bit, one is not). I run Norton 360 v 3 on both machines.

UPDATE: This got my streaming working: https://forum.team-mediaportal.com/installation-configuration-support-53/port-1433-blocked-52861/. Although 1.0.1 was a fresh install for the server - I had kept my old version of SQL server installed (this problem may be fixed in completely fresh installs?)

Thanks,

Michael
 

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

OP Similar threads Forum Replies Date
joecool70 Fehlermeldung Error invoking action "Start Timeshift" Allgemeines Support- und Diskussionsforum 1
da3dsoul MP2 Plugin - Getting Started (Directory Tree and Player) Plugin Development 27
BrownGhost Mepo/MediaInfo takes 59 secunds to open library and start play :o( General Support 26
D Getting Started General Support 30
horned_reaper [Music] 5012: Start current music track from the beginning Improvement Suggestions 37
T [solved] Green Button start MP not working....but box ticked in config. General Support 1
W [solved] MP suddenly Crashes when starting live TV on most channels and on recordings from the same channels General Support 20
W [solved] MP suddenly Crashes when starting live TV on some channels and on some recordings Television (MyTV frontend and TV-Server) 1
vvulture UNKNOWN ERROR when starting live TV General Support 6
ajs Trakt error when start with MP crash Trakt 1
F Recording starts at second time only MediaPortal 1 Talk 6
tano_grasa Movie cover not showing when starting a movie aMPed 0
ajs [solved] 4982: Why this error hard stop when Mediaportal start? MediaPortal 1 3
joecrow AMD Radeon Settings app. won't start after hibernation. General Support 0
Icaro Close MP when the external player is started General Support 13
M MP1 stops responding after Starting Plugins General Support 14
P MP2 TV Server crashes when starting - throws error remoting exception General 2
P [solved] MP2 fails to install: "Insufficient privileges to start services" General 11
T MP bricht Videos und Serien beim Start ab. Allgemeines Supportforum 4
D Enhance "wake on lan" feature (on demand, not on start) Feature Requests 6
joecrow No Audio after MP Start/Resume from Sleep General Support 0
K How to start Chrome or other programs MediaPortal 1 Talk 41
R How to I get started with MP2? General 1
squidina [solved] - MediaPortal 1.22 won't start even with new install General Support 4
M App Icon starts Configuration Installation, configuration support 3
Similar threads

























Top Bottom