Status of Twinhan CI support (1 Viewer)

dman_lfc

Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • July 28, 2004
    1,772
    30
    UK
    Home Country
    New Zealand New Zealand
    Please post your working or non-working MediaPortal Twinhan CI configurations for others to see...

    also please tell us if the CAM is working with MyTheathre or other apps

    An Example:

    Status: Not Working
    Card Type: DVB-S (1030)
    Card Driver: 1.2.3.4
    CAM: Dragon CAM v4.01
    CAM Firmware: Predator 320
    DVB Provider: Foxtel
    FTA: YES
    Scrambled: NO

    Works with MyTheatre using WDM drivers...

    Note: This is not a discussion thread but a quick snapshot for users to see what works or does not.

    Official status for my tests...

    Status: Not Working
    Card Type: DVB-S (1032A)
    Card Driver: 1.2.3.8
    CAM: Dragon CAM v4.01
    CAM Firmware: Predator 352
    DVB Provider: SKY UK
    FTA: YES
    Scrambled: NO

    Status: Working
    Card Type: DVB-S (1032A)
    Card Driver: 1.2.3.8
    CAM: Viaccess
    CAM Firmware: 4.84
    DVB Provider: Arabesque
    FTA: YES
    Scrambled: YES

    DMAN
     

    moremetall

    Portal Member
    October 29, 2004
    12
    0
    Sweden
    Status: Working in MP
    CAM:Aston DVB CI Module DVB
    Platform: EuroCAM
    Application: 1.0400B
    Viaccess Version: V 483
    Hardware: P/N HW 1.0
    DVB number: 2557
    Provider: BOXER

    Works in Mytheatre as well
     

    Chimen

    Portal Pro
    July 11, 2005
    85
    4
    Home Country
    Sweden Sweden
    Status: Working in MediaPortal 0.1.3 final
    CAM: SCM Microsystem
    Platform: EuroCAM
    Application: V 1.08
    Viaccess Version: V 483
    Hardware: P/N 904240 Rev 1.0
    DVB number: 2297
    Provider: BOXER

    Works in Mytheatre as well.
     

    fjonson

    Portal Member
    February 5, 2005
    15
    0
    Status: Working
    CAM: SCM Microsystem
    Platform: CONAX
    Hardware: P/N 904180 Rev 1.0
    Provider: CANAL DIGITAL

    Works nice with MediaPortal 1.3.0 but it works best with CVS build after 0801.

    Where is some issues probably because of the cvs build.
    First off all Swedish television channel 1 & 2 are sending sound Both AC3 and normal sound. But if you don’t remove the AC3 pid from the channel list where is no sound.
    Second. Discovery Channel has no sound at all. All pid’s are correct and there is no additional information in the logs.
    Third. Disney channel have 4 languages mediaportal only prepared for 3. But there is one more problem with this channel. Even if I remove all pid except the Swedish one I only get Danish language. Locking into the logs every thing locks fine until the sound pid is transmitted it’s the throng one. There do mediaportal get the pid information, I have removed all language pid’s except the Swedish one.
     

    lout

    Portal Member
    March 31, 2005
    14
    0
    Working but wrong audio

    Status: Working but wrong audio 1030A
    CAM: CA modul X-cam
    Platform: Cryptoworks
    Provider: UPC Direct

    i have picture ok but audio its wrong languange if i try to chnge in mp nothing
    happens if i change pids in setup noting happens...
    MediaPortal 1.3.0
    Plz help me how to change audio thnx

    X-CAM modul on 1030A work ok with software from Twinhan !!!
     

    trannel

    Portal Member
    July 25, 2005
    18
    0
    Status: Working
    Card: Twinhan Cab CI, model 20310
    Type: DVB-C
    CAM: SCM Microsystem
    Platform: CONAX
    CAM Hardware: P/N 904180 Rev 1.0
    Provider: Comhem

    Driver veriosn 1.2.3.8.

    Its working OK, but i can't get same framerate trough my computer as if i use the Humax box. It's very annoying now in World Cup times ;)

    /Trannel
     

    KRA

    Portal Pro
    July 5, 2005
    145
    5
    44
    Home Country
    Norway Norway
    Status: Working almost.. MP 0.1.3 Final
    Card Type: DVB-S (1030a)
    CAM: CONAX CAM v4.0
    DVB Provider: Canal Digital Norway

    It is working, I can watch most channels, Some channels are not working.
    Those channels that are working, seem to work just fine, however the HD channel isn't perfect, it's jerking, have some artifacts and cause tearing, even thoug the cpu usage is still only 80%. Some Channels don't have sound, this is most likely AC3 related, however this might be codec related, nvidia decoder seems to get a DD stream, but I hear nothing.
     

    maju

    Portal Member
    February 27, 2005
    24
    0
    DON'T FORGET THERE ARE BIG DIFFERENCES BETWEEN THE DIFFERENT TYPES OF TWINHAN CI CARDS!!!

    CAM's like Matrix, Dragon, Joker, XCAM, etc will never work with the Twinhan CI cards with product code 1030x! These CAM's are only working with the newest release of the Twinhan CI card: 1032A!

    SO PLEASE EXTEND YOUR CARD INFO WITH THE PRODUCT CODE OF YOUR CARD!

    I know the 1032A is currently not available in many areas like central europe. To get a Twinhan 1032A in this area, you have to decide for a Twinhan OEM product like DigitalRise (sorry for the promo ...)
     

    maju

    Portal Member
    February 27, 2005
    24
    0
    Re: Twinhan CI Support

    Status: Working
    Card Type: DVB-S (1032A)
    CAM: Matrix Revolutions
    CAM Firmware: MREV 225
    DVB Provider: all FTA and ...
     
    M

    MGK

    Guest
    My Example:

    Status: Not Working :cry:
    Card Type: DVB-T CI (3040)
    CAM: SCM Microsystem EuroCam
    CAM Firmware: Hardware: P/N 904240 Rev 1.0
    DVB Provider: Boxer Sweden
    FTA: ?
    Scrambled: ?

    Works fine with Twinhans software!! All "pay" channels works fine!!
    But in MP I only recive this message "Unable to create graph for this device" when I try to add my Twinhan DVB-T CI card. Pleas help!
    (MP 1.3.0 BDA 1.2.2.0)
     

    Users who are viewing this thread

    Top Bottom