SVN 21658: Mediaportal freezes after Standby (1 Viewer)

mironicus

Portal Pro
March 9, 2008
688
44
Country flag
TV-Server Version: 1.0
MediaPortal Version: 1.0
MediaPortal Skin: Blue3Wide
Windows Version: Vista SP1 32 Bit
CPU Type: Phenom 9750
HDD: Samsung 750 GB, 1 TB WD
Memory: MDT 4 GB DDR2-800
Motherboard: Gigabyte GA-MA78GM-S2H
Video Card: ATI Radeon 3200 (onboard)
Video Card Driver: Catalyst 8.12
Sound Card: Realtek ALC 889A
Sound Card AC3: Optical Out
Sound Card Driver: 2.14
1. TV Card: FireDTV-S2
1. TV Card Type: DVB-S2
1. TV Card Driver: latest
2. TV Card:
2. TV Card Type:
2. TV Card Driver:
3. TV Card:
3. TV Card Type:
3. TV Card Driver:
4. TV Card:
4. TV Card Type:
4. TV Card Driver:
MPEG2 Video Codec: Cyberlink PowerDVD 8
MPEG2 Audio Codec: Microsoft MPEG Audio Codec
h.264 Video Codec: Cyberlink PowerDVD 8/CoreAVC
Satelite/CableTV Provider: Astra 19.2E.
Power Supply: Antec 430 W
Remote: Microsoft MCE v6
TV: Philips 32 PW 9551
TV - HTPC Connection: HDMI

I compiled svn 21658. After returning from standby/hibernation Mediaportal freezes with a black screen. That did not happen with svn 21527.

Also Mediaportal now does have a nice fade in-effect before starting TV/Video but it causes stutters in TV mode on channel change. That also did not happen with the older svn.
 

chemelli

Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • September 28, 2006
    6,159
    2,264
    46
    Milano, Italy
    Italy Italy
    Country flag
    beta service pack:

    2009-02-09 23:13:23.649000 [Info.][MPMain]: Main: MediaPortal v1.0.0.0 is starting up on Windows Vista (Service Pack 2, v.275)


    a lot of things may have changed. Can you plese try using the "restart MP after resume/standby" option ?

    Simone
     

    mironicus

    Portal Pro
    March 9, 2008
    688
    44
    Country flag
    I already tested this option, no change. And there is no problem using Vista SP2 Beta with Mediaportal. I have deinstalled it once to make sure it is not the cause of the problem.

    The behaviour of Mediaportal after returning from Standby: Mediaportal starts the Imon display (time is displayed). Nothing happens after that. Only a black screen. I can press ALT+F4 to return to the desktop. The process Mediaportal.exe is still open in the Taskmanager. After killing it manually I can restart Mediaportal again.
     

    chemelli

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • September 28, 2006
    6,159
    2,264
    46
    Milano, Italy
    Italy Italy
    Country flag
    You don't have restart after standby option. Please try with it enabled and if this is not enough enable also S3 trick.

    Simone
     

    mironicus

    Portal Pro
    March 9, 2008
    688
    44
    Country flag
    I had all this options enabled and tested many times. After standby I get the black screen again and nothing happens. Even on my fresh installed Vista system - the behaviour is the same.
     

    chemelli

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • September 28, 2006
    6,159
    2,264
    46
    Milano, Italy
    Italy Italy
    Country flag
    Then I can see only two options:

    1. You put the updated restart.vbs in the wrong folder
    2. Something odd is occuring as this script is not invoked

    Simone
     

    mironicus

    Portal Pro
    March 9, 2008
    688
    44
    Country flag
    Restart.vbs itself is running fine. If I start it manually while Mediaportal freezes after standby the script restarts Mediaportal successfully. But Mediaportal does not start the script itself even it is checked in the options. The problem is not Restart.vbs, it's just a bug that was introduced with the latest svn changes.

    However I just installed the svn from 23.1. and the problem is gone. It is very annoying and I can't wait until someone fix the problem.
     

    chemelli

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • September 28, 2006
    6,159
    2,264
    46
    Milano, Italy
    Italy Italy
    Country flag
    you are the first reporting that restart.vbs is not started :confused:

    Simone
     

    ARE2

    Portal Pro
    May 9, 2008
    166
    16
    Germany
    Poland Poland
    Hi,

    nope... I've got the same prob. on my System with the newest SVN, changing back SVN 21306 everything works again. Tried the the mentioned restart options in config to and nothing. Using the working restart.vbs from working svn 21306 did not change anything :(

    Seems as if the vbs ist'n started?

    I'm on an WinXPServicePack3 Sys with all Updates and an NVidia 9500gt with newest drivers and a Hauppauge HVR4000 newest drivers.

    Will provide logs as soon as It will be possible for me.

    Regards
    ARE2
     

    Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

    OP Similar threads Forum Replies Date
    A MediaPortal crash (and restart) on LiveTV after Windows Update (Sep 2020) driver update for Intel HD Graphics 4600 General Support 0
    A VideoDatabaseV5.db3 lock not released on shutting down PC from MediaPortal Installation, configuration support 0
    ajs [News] MediaPortal 1.26 Pre-Release ready for testing! News and Announcements 0
    F MediaPortal 1.16 server crashing due to user error? General Support 5
    M Add Radio channels and EPG to Mediaportal xmlTV 2
    Symphy Version 0.2.9.0 for MediaPortal 1.25 ASIO music player 0
    doskabouter Installing mediaportal MediaPortal 1 3
    A Mediaportal Allgemeines Support- und Diskussionsforum 0
    G Update von MediaPortal Installationsprobleme? 0
    ajs [News] MediaPortal 1 - 1.25 Released! News and Announcements 1
    horned_reaper Standby is prevented by MediaPortal client General Support 0
    U [solved] MediaPortal crashing on startup General Support 10
    g0rsq Info box randomly popping up when watching TV or other video MediaPortal 2 Newcomers Forum 1
    high [unanswered] Hallo möchte gerne Mediaportal. nutzen kann mich jemand anrufen? contactform feedback and requests 2
    ajs [News] MediaPortal 1.25 Pre-Release ready for testing! News and Announcements 0
    ajs [Rejected] Mediaportal Codename MediaPortal 1 48
    M 2nd (Touch-)Display Support on MediaPortal 2 such MPDisplay++? General 2
    N Steam release of MediaPortal MediaPortal 1 Talk 0
    torone Dritter versuch mit Mediaportal 2 Allgemeines Support- und Diskussionsforum 1
    M Fehlerhafter Link auf der aktuellen MediaPortal Seite Page- und Forumsfeedback 0
    H 1.24.0 MP 1.24 high CPU utilization when 'Keep MediaPortal always on top' option enabled Bugreports 4
    mickb [solved] Mediaportal Stops working General Support 5
    J [solved] Newbie to MediaPortal 2 - Cannot open/run TV programs Newcomers Forum 4
    atlantic How to use Spotify inside Mediaportal? Listen Music 18
    horned_reaper MediaPortal configuration error log message General Support 1
    Similar threads

























    Top Bottom