[not reproducible] T server and Database doesnt seem to work (1 Viewer)

Night-Sky

Portal Member
March 23, 2012
7
0
52
Gennep
Home Country
Netherlands Netherlands
i get unknowen error when i start watching telly.

sofar we tried mysql repair
timeshift : another directory.
stop and restart service.
fetching epg from new
did preview : no result on scrambeld and not scrambeld channels
Rescan channels: successful

the tv card works with the orginal software from floppy dtv. so the card works proper
Os: win7
 
Last edited:

Holzi

Super Moderator
  • Team MediaPortal
  • April 21, 2010
    7,934
    2,235
    Ba-Wü
    Home Country
    Germany Germany
    i get unknowen error when i start watching telly.

    sofar we tried mysql repair
    timeshift : another directory.
    stop and restart service.
    fetching epg from new
    did preview : no result on scrambeld and not scrambeld channels
    Rescan channels: successful

    the tv card works with the orginal software from floppy dtv. so the card works proper
    Os: win7

    The Logs show that your database is crashed. Please try the following:
    http://wiki.team-mediaportal.com/1_...Troubleshooting/TV/Repairing_database_(MySQL)
     

    Night-Sky

    Portal Member
    March 23, 2012
    7
    0
    52
    Gennep
    Home Country
    Netherlands Netherlands
    There you go, hope this shows what the problem is[DOUBLEPOST=1355775010][/DOUBLEPOST]i did the mysql fix again.. EPG works now..

    yet i still get a unkowen error on telly or radio.

    updated log attached
     

    Holzi

    Super Moderator
  • Team MediaPortal
  • April 21, 2010
    7,934
    2,235
    Ba-Wü
    Home Country
    Germany Germany
    Do you have a single seat (TVServer and MP Client on same PC) or multi seat config? For me it still looks like there is a database crash, but error.log is gone now. :)
    Have you tried to reboot?
     

    Night-Sky

    Portal Member
    March 23, 2012
    7
    0
    52
    Gennep
    Home Country
    Netherlands Netherlands
    did a reinstall of MP and all works now. :) lets hope it stays working.. tnx for all you're help <3
     

    mm1352000

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • September 1, 2008
    21,577
    8,223
    Home Country
    New Zealand New Zealand
    Hello

    Please, before you reinstall...
    Could you check and report the version numbers on the following files in your MP install directory:
    TvBusinessLayer.dll
    TVDatabase.dll
    TvLibrary.Interfaces.dll
    TvControl.dll

    Regarding the crashed DB:
    2012-12-17 20:47:12.932400 [TVService(6)]: TvControllerException: Error: StatementErrorUnclassified
    Gentle.Common.GentleException: Update Program set state=0 where state<>0; ---> MySql.Data.MySqlClient.MySqlException: Table '.\mptvdb\program' is marked as crashed and should be repaired

    So as of that time, you did (and maybe still do) have a crashed DB... but I get the feeling that it may not be the cause of this issue.
    TV Server seems to be tuning fine. It is just MP having problems seeing that tuning was successful for some reason.

    If you could stick it out and let us analyse the problem without upgrading that would be much appreciated, because if you upgrade it is unlikely that we'll be able to find or fix any problem.

    mm
     

    Users who are viewing this thread

    Top Bottom