Thermaltake DH-101 Imon VFD (1 Viewer)

chesh

MP Donator
  • Premium Supporter
  • February 5, 2009
    139
    5
    Spokane, WA
    United States of America United States of America
    I was hoping that anyone that has the Thermaltake DH-101 case might be able to post their working setup into the Cyberdisplay\Minidisplay sticky forum. I'm having a helluva time getting mine to work continously. Sometimes it comes up and then when I switch menus it crashes and goes black, but most of the time it doesn't come up at all. Anyone with a suggestion to get it working or screenshots of their working config with the case would be wonderful. Thanks to anyone that can help.


    TV-Server Version: SVN from 12/22/08 w/garry's HD-PVR patch
    MediaPortal Version: 1.0.0 SVN 12/22/08 w/garry's HD-PVR patch
    MediaPortal Skin: StreamedMP
    Windows Version: XP Pro w/ SP3
    CPU Type: Intel Core2Quad 2.4Ghz Q6600
    HDD: 1x 250Gb Maxtor & 2x 1Tb Western Digital
    Memory: 2x 1GB G-Skill DDR2 800mzh
    Motherboard: MSI P6N SLI Platinum ATX
    Video Card: Leadtek PX8500 GT TDH 128-bit GDDR2 512mb RAM PCI-E 16x fanless
    Video Card Driver: Nvidia GeForce Driver Release 181.22
    Sound Card: On-board Hi-Def Nvidia
    Sound Card AC3: On-board Hi-Def Optical & Coaxial outs
    Sound Card Driver:
    1. TV Card: Hauppauge HD-PVR 1212
    1. TV Card Type: Component
    1. TV Card Driver: HD PVR version 1.053 driver
    2. TV Card: Hauppauge HVR-1600
    2. TV Card Type: ClearQAM
    2. TV Card Driver:
    3. TV Card: Hauppauge HVR-1600
    3. TV Card Type: Analog
    3. TV Card Driver:
    4. TV Card:
    4. TV Card Type:
    4. TV Card Driver:
    MPEG2 Video Codec: ArcSoft
    MPEG2 Audio Codec: ArcSoft
    h.264 Video Codec: ArcSoft
    Satelite/CableTV Provider: Comcast
    HTPC Case: Thermaltake DH101
    Cooling: 1x 120mm Antec 3-speed, 2x 60mm Rear Thermaltake
    Power Supply: Coolmaster 600W
    Remote: Logitech Xbox360 Universal Remote
    TV: Vizio 42" 1080p
    TV - HTPC Connection: DVI to HDMI
     

    JoeSmith

    Portal Pro
    November 17, 2007
    314
    44
    Germany Germany
    i've got the DH101 too and here it is working without any problems at all.
    i have the newest version installed (internal updater) + activated the minidisplay plugin (imon driver), set it to autodect and it worked from day one.
     

    chesh

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • February 5, 2009
    139
    5
    Spokane, WA
    United States of America United States of America
    Do you have Frontview to start always, never, or automatic? Did you do anything in the advanced options of minidisplay? Would ya mind posting screenshots of your setup? Cause, I've tried that, and still no dice.....ya runnin XP or Vista? Thanks for whatever ya can provide.
     

    ntinnton

    Portal Member
    December 2, 2008
    16
    0
    Greece Greece
    I have the same htpc case with Imon Manager version 7.40.0806.
    I installed mini display and after configured type to Soundgraph Imon Usb Vfd/Lcd Plugin V12_01_2008 the test was OK. But in Mediaportal enviroment it only displays the word "HOME" unless I play a media file. Only in Moving Pictures it displays the movie title while scrolling.
    Is there a way to display the position in "Music" in order to use it without turning my tv on?
    Thanks
     

    1stdead

    Portal Pro
    February 1, 2008
    1,089
    139
    Copenhagen
    Denmark Denmark
    Long time ago i was told to use imon manager v. 6.2. Have been using this and working fine. Remember to set your setting right. Btw. a newer version is out from 3. marts
     

    ntinnton

    Portal Member
    December 2, 2008
    16
    0
    Greece Greece
    Wow that was fast :lol

    Thanks for the answer but where can I find v6.2 and the newer version?
     

    1stdead

    Portal Pro
    February 1, 2008
    1,089
    139
    Copenhagen
    Denmark Denmark
    The imon version is found on your install cd. The new version of the driver is found in MP 1.0.1, you can find this on the frontpage. Try to change your settings before reinstalling the old imon manager. Maybe these settings will do the trick.
     

    ntinnton

    Portal Member
    December 2, 2008
    16
    0
    Greece Greece
    I'm still using MP 1.0 cause I didn't had the free time to check the new version
    Thanks I'll report the results later.
     

    czech

    Portal Member
    November 25, 2007
    37
    2
    Wuppertal
    Czech Republic Czech Republic
    I' am also using the version from 3. March 2009 and it works fine from the first day. It's important to set the Display type to "Auto detect". Otherwise it won't work within Mediaportal.

    Sorry for Offtopic - I still try to find out how to display the time when my Computer is off. Do anybody know a solution for this?
     

    1stdead

    Portal Pro
    February 1, 2008
    1,089
    139
    Copenhagen
    Denmark Denmark
    Czech: I had it working some time ago. "Turn OFF display on exit" should not be ticked and the rest of the settings should be as those i posted above.

    And i'm using hibernate under vista.

    Edit: Checked it ago today. And still worked.
     

    Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

    Top Bottom