think ive just broken my set up :( - tv distorting

Discussion in 'Watch / Listen Media' started by toplad, December 9, 2013.

  1. toplad

    toplad Portal Pro

    Joined:
    October 30, 2013
    Messages:
    58
    Likes Received:
    1
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +2 / 1
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    hey,



    so i decided to install bit coin and see what this whole mining thing was about using my htpc that has media portal on it. before hand i imaged the pc. installed bit coin decided it wasn't for me then used the image to revert back to how the system was before. however now when i try watch tv its distorting or block up as if theres a bad signal (all the other tvs in house work well) or not playing at all happens on about 90% of the channels. anyone got any ideas what could of done this? really dont want to have to fully install the whole system again.[DOUBLEPOST=1386609355][/DOUBLEPOST]wasnt able to upload the log as it was too big what would be the best parts to upload?
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. mbuzina
    • Premium Supporter

    mbuzina Retired Team Member

    Joined:
    April 11, 2005
    Messages:
    2,839
    Likes Received:
    627
    Location:
    Germany
    Ratings:
    +723 / 4
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Please start MP in Debug Mode and attach the created ZIP file here.
     
  4. toplad

    toplad Portal Pro

    Joined:
    October 30, 2013
    Messages:
    58
    Likes Received:
    1
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +2 / 1
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
     
  5. mbuzina
    • Premium Supporter

    mbuzina Retired Team Member

    Joined:
    April 11, 2005
    Messages:
    2,839
    Likes Received:
    627
    Location:
    Germany
    Ratings:
    +723 / 4
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    What is the size of the ZIP??? That should be quite unusual. Could you delete (move) the log files (c:\ProgramData\Team MediaPortal\MediaPortal\Log & c:\ProgramData\Team MediaPortal\TV Server\Log) and then run MP in Debug mode again. That should produce a smaller Log with all the needed Contents.
     
  6. toplad

    toplad Portal Pro

    Joined:
    October 30, 2013
    Messages:
    58
    Likes Received:
    1
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +2 / 1
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    moved them all fired media portal back up to make the problem happen again and run the debug. see attached. its almost like the system starts to crash once the tv is on now
     
  7. mm1352000
    • Team MediaPortal

    mm1352000 Development Group

    Joined:
    September 1, 2008
    Messages:
    21,527
    Likes Received:
    4,738
    Ratings:
    +8,205 / 17
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
    Continuity errors in your TsWriter log => stressed hard drive?
    Either some other process is using E: really heavily or you have a real-time scanner (anti-virus/malware/spyware) such as MS Security Essentials scanning the MP and TV Server install, data and configuration directories.
     
  8. toplad

    toplad Portal Pro

    Joined:
    October 30, 2013
    Messages:
    58
    Likes Received:
    1
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +2 / 1
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    i moved the tv filepaths to e just in case it was that from d no luck though
     
  9. mm1352000
    • Team MediaPortal

    mm1352000 Development Group

    Joined:
    September 1, 2008
    Messages:
    21,527
    Likes Received:
    4,738
    Ratings:
    +8,205 / 17
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
    I suggest you open task manager, go to the performance tab, and go into resource monitor. Check: which process is using the HDD heavily.
    If it is not HDD then it is most likely signal quality issues. I assumed it wasn't that due to the nature of how/when the problem started. Maybe I was wrong?
     
  10. toplad

    toplad Portal Pro

    Joined:
    October 30, 2013
    Messages:
    58
    Likes Received:
    1
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +2 / 1
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    the hard drives in use and the green lines are peaking alot but theres a blue line thats staying roughly about 10-20% and drive e is only about a year old. im sure its something that the to do backup managers has done or the tv card has just failed at the same time. may have to try another tv tuner in there and see what happens
     
  11. mdbarber

    mdbarber Portal Pro

    Joined:
    February 19, 2007
    Messages:
    243
    Likes Received:
    4
    Ratings:
    +4 / 0
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    only thing that springs to mind is some bitcoin mining software use gpu heavily, might have caused a gpu meltdown..
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!