Trying to get aMPDroid working with MP2 - remote connection could not be established (1 Viewer)

bitshift

New Member
December 29, 2015
6
0
49
United States of America United States of America
Im using MPExtended 0.5.4 with MP2. Then using aMPDroid on my Android device. After adding my client settings in the phone, I cant seem to connect the remote to MP as I get "remote connection couldnt be established". Ive gone through the related threads, but I think they are related to MP1 ?
Ive disabled my firewall on the pc running MP2 to see if that was it - nope, same thing
When in the client configuration, I can hit the button "request access to service" and I get a prompt on my MP2 pc, and it accepts it.

What do I need to check?
 

bitshift

New Member
December 29, 2015
6
0
49
United States of America United States of America
I see a few entries in the Log for MPExtended that mention WifiRemote couldnt be installed
WifiRemote: Failed to install; result NotExecuted
 

Lehmden

Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • December 17, 2010
    12,105
    3,689
    Lehmden
    Germany Germany
    Country flag
    Hi.
    MPExtended is meant for connecting to MP1. In the MP2 environment this only can be used to connect a MP2 client to a MP1 TV Server... If you want to connect to MP2 you need MP2Extended. This is under heavy development at the moment. There are some testing versions out there, but the "final" version will need another month or two:
    https://forum.team-mediaportal.com/threads/plugin-mp2extended.132322/
     

    bitshift

    New Member
    December 29, 2015
    6
    0
    49
    United States of America United States of America
    Thank you, I thought I might be going down the wrong fork of the creek :=)
    Im getting MP1 and give it a shot.
     

    bitshift

    New Member
    December 29, 2015
    6
    0
    49
    United States of America United States of America
    Have MP1 installed now with MPextended and WifiRemote and Bonjur. Still same issue - remote connection could not be established. Ill post over in the MP1 section
     

    Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

    OP Similar threads Forum Replies Date
    D Trying to get mp 1.24 to recognise Schedules Direct. General Support 4
    mrmojo666 beginner: trying to write a plugin, need help to catch event General Development (no feature request here!) 3
    G Newb trying MP2, trouble with guide data General 5
    S TV server -. trying to rescan for a local channel Installation, configuration support 0
    N [solved] When MP2-Client is trying to register credentials, it uses the wrong machine name MediaPortal 2 7
    J Trying out MP 1 again, have some questions and a few log files Newcomers Forum 5
    haaitje Crashes when trying to add lyrics MPTagThat 0
    N [not reproducible] Online videos not working at all Submit: Bug Reports 1
    M.Hulot After Update 1.25 internal blu-ray-player doesn't work General Support 8
    M TV Server Preview Window is blank, sounds works Television (MyTV frontend and TV-Server) 3
    C Hauppauge HVR-1265 -- does it work with MP1? MediaPortal 1 Talk 1
    Rob Hexenmeister ITV Player still not working for me OnlineVideos 2
    V Do you have to have a smart tv for it to work? Newcomers Forum 4
    M [solved] WTV Files does not play on client, MPEG files works well General 1
    D Does Schedules Direct work with mp 1.24? General Support 3
    J [solved] Blu-ray disc playback does not work. Bugreports 15
    P MP2: US user, OTA - can NOT get SchedulesDirect plugin to work on MP1 or MP2 --> how do I get OTA schedule? General 5
    ratata [solved] Can't get two virtual IPTV cards to work side by side... General Support 6
    S TV-Server MP1 - Automatic search doesn't work Installation, configuration support 2
    T [solved] Green Button start MP not working....but box ticked in config. General Support 1
    mickb [solved] Mediaportal Stops working General Support 5
    C Importer works super slow My TVSeries 5
    D [solved] Movie artwork download stopped working Submit: Bug Reports 9
    A 1.24.0 CD art grabber not working in Shares view 1.24-1.26 Pre Release 17
    RoChess Random GPU crash leads to MePo restart, but works fine afterwards MediaPortal 1 14
    Similar threads

























    Top Bottom