TV Cutting out

Discussion in 'General' started by bcdudley, May 29, 2016.

  1. bcdudley

    bcdudley Portal Member

    Joined:
    January 29, 2012
    Messages:
    23
    Likes Received:
    3
    Ratings:
    +4 / 0
    Home Country:
    United States of America United States of America
    Looking for some help on an annoying issue.I have a newish LG 4k tv. It is about 6 months old. I have a Verizon Fios cable box hooked up on HDMI 1 and my HTPC on HDMI 2. it has a LG soundbar hooked up through the optical out.



    The computer is an older one with a Core 2 Duo Quad core cpu and 4Gb of Ram. It also has an Nvidia GeForce GTX 960. Everything seems to work normally and I am able to play 4k video without stutter. CPU and Memory resources stay low on most 4k videos.

    The problem I am having is that the tv will periodically cut out for 2-3 seconds. It can be during any type of tv play back or when the computer is being used for other purposes such as running a game outside of Media Portal. The tv can go for hours sometimes with no issue. Other times it will do it 2-3 times per minute.
    I also have hooked up another laptop to HDMI3 using a completely different cable and i get the same results. The cable box seems to run fine so the issue appears to be limited to computer connections.
    Any suggestions on how to fix this?
     
    • Like Like x 1
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. Vikavolt

    Vikavolt Guest

    Ratings:
    +0 / 0
    Check the Output Resolution on your cable box:
    Press Settings on the Remote
    Go to Output Resolution. (If you don't see it in the list, check the High Definition or Display Sub Menus.)
    Clear all the dots EXCEPT 1080i
    Save your changes.
     
    • Like Like x 1
  4. Stéphane Lenclud
    • Team MediaPortal

    Stéphane Lenclud Development Group

    Joined:
    April 29, 2013
    Messages:
    2,563
    Likes Received:
    657
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +1,270 / 8
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Could you fix your issue? Sounds like your LG TV is causing the problem.
    As suggested above see if you can change some settings for your HDMI input to try fix it.
    Otherwise I would turn to LG support services and forums. Chances are you are not the only one with this issue.
    Hopefully LG can fix it via firmware upgrade.
     
  5. JimCatMP
    • Team MediaPortal

    JimCatMP Documentation Group

    Joined:
    April 1, 2010
    Messages:
    647
    Likes Received:
    153
    Gender:
    Male
    Location:
    Leeds
    Ratings:
    +282 / 1
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
  6. breese
    • Premium Supporter

    breese Retired Team Member

    Joined:
    July 11, 2011
    Messages:
    3,903
    Likes Received:
    325
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Sr. Systems Engineer
    Location:
    Arlington Heights, Illinois
    Ratings:
    +768 / 0
    Home Country:
    United States of America United States of America
    Show System Specs
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!