TvService dies on hybrid group creation

Discussion in '1.0 RC4 and SVN Builds' started by antcodd, November 29, 2008.

  1. antcodd

    antcodd Portal Member

    Joined:
    November 21, 2007
    Messages:
    9
    Likes Received:
    1
    Ratings:
    +1 / 0
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
    TV-Server Version: 1.0 RC4
    MediaPortal Version: 1.0 RC4
    MediaPortal Skin: Blue3 Wide
    Windows Version: Windows Vista Home Premium SP1
    CPU Type: AMD Athlon64 3500+
    HDD: Western Digital 250GB
    Memory: 2GB PC2400 DDR
    Motherboard: Asus A8N SLI Deluxe
    Video Card: ATI Radeon HD4850
    Video Card Driver: Catalyst 8.11
    Sound Card: Realtek ALC850 AC'97
    Sound Card AC3: no AC3
    Sound Card Driver: 6.0.1.6285
    1. TV Card: Hauppauge HVR-900 revision B2C0
    1. TV Card Type: DVB-T/Analog hybrid
    1. TV Card Driver:
    2. TV Card:
    2. TV Card Type:
    2. TV Card Driver:
    3. TV Card:
    3. TV Card Type:
    3. TV Card Driver:
    4. TV Card:
    4. TV Card Type:
    4. TV Card Driver:
    MPEG2 Video Codec:
    MPEG2 Audio Codec:
    h.264 Video Codec: Cyberlink PowerCinema 6
    Satelite/CableTV Provider: Freeview | HD New Zealand
    HTPC Case:
    Cooling:
    Power Supply:
    Remote:
    TV:
    TV - HTPC Connection:



    Hi, now that we're getting so close to 1.0 final I thought I'd finally report bugs that I thought would be found by someone else and reported :p

    When I create or remove the hybrid card group for my Hauppauge HVR-900 the TvService dies immediately. I have tried this with a clean install. This happened in RC3 from what I remember too.

    Please find attached logs straight from a clean install with only creating the hybrid group. I can download the source and find the line where the exception is thrown if necessary (I have Visual C# 2008 Express installed).

    The TvService also died the first time I opened Scheduled Recordings with nothing set up. I can't reproduce this so it must only happen on clean install (the logs for that are gone). I'll try reinstalling the TVEngine and see if it does it again.

    Regards,
    Anthony

    ps: looks like there is a ToString() mistake with the last line of tv.log: System.Threading.ThreadExceptionEventArgs doesn't look very helpful (presumably it is supposed to show something more helpful).
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. antcodd

    antcodd Portal Member

    Joined:
    November 21, 2007
    Messages:
    9
    Likes Received:
    1
    Ratings:
    +1 / 0
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
    I did some testing with the TvService dieing when opening Scheduled Recordings. It seems to occur exactly once the first time the tree item is selected from Recording Settings to Scheduled Recordings, regardless of whether it is first run or if the tv card is set up or scheduled recordings being imported from RC3. This would explain why every time I try a new release it seems extremely buggy then seems fine because both of these bugs only occur once in normal set up (as I am unlikely to change hybrid groups).

    Perhaps the initial configuration of the scheduled recordings is not happening right but it gets far enough to work fine once the settings are initialized or something?

    I'm posting this bug here as the symptoms and error messages are almost identical. Please find the logs attached from another clean install.
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!