Unable to watch Live TV on Server/Client setup

Discussion in 'Television (MyTV frontend and TV-Server)' started by badger_fruit, January 12, 2011.

  1. badger_fruit

    badger_fruit Portal Member

    Joined:
    August 18, 2007
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    SERVER
    MediaPortal Version: 1.1.2.0
    MediaPortal Skin: N/A not used to watch TV
    Windows Version: Windows XP Professional (5.1, Build 2600) Service Pack 3 (2600.xpsp_sp3_qfe.100427-1650)
    CPU Type: Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00GHz
    HDD: Random 40GB SATA
    Memory: 1014MB RAM
    Motherboard: System Manufacturer: IBM System Model: 8171Z5V
    Video Card: Intel(R) 82915G/GV/910GL Express Chipset Family
    Video Card Driver: ialmrnt5.dll 6.14.0010.4497 (English)
    Sound Card: Vinyl AC'97 Audio (WAVE)
    Sound Card Driver: vinyl97.sys 6.14.0001.4200 (English)

    CLIENT
    MediaPortal Version: 1.1.2.0
    MediaPortal Skin: Default Blue3
    Windows Version: Windows XP Professional (5.1, Build 2600) Service Pack 3 (2600.xpsp_sp3_qfe.100427-1650)
    CPU Type: Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00GHz
    HDD: Random 40GB SATA
    Memory: 1014MB RAM
    Motherboard: System Manufacturer: IBM System Model: 8171Z5V
    Video Card: NVIDIA GeForce 6200
    Video Card Driver: nv4_disp.dll 6.14.0011.6921 (English)
    Sound Card: Vinyl AC'97 Audio (WAVE)
    Sound Card Driver: vinyl97.sys 6.14.0001.4200 (English)

    Above information taken from DXDIAG performed 12/01/2011 (ie just prior to posting this thread!).

    Good evening. I hope that someone can please help me ...
    After running a successful MythTV setup for some time, recent problems (not sure what but for some reason my cards were no longer locking on channels making the PVR useless) and discussing with friends, I decided to try Media Portal. Unfortunately, I am having very little success and I am turing here for some help and advice please!!

    I have installed a Hauppauge NOVATD500 PCI card into my TV Server and performed a clean installation of Windows XP Professional. I have downloaded and applied all patches and updates from Microsoft too. I grabbed the latest copy of Mediaportal from the official website a few days ago (v 1.1.2.0 if I recall correctly) and following the simple installation, configured the machine to be the TV Server.



    When I start the TV Server configuration and scan for channels, the channels I expect to be found, are indeed found so all looks good from that perspective. My problem is, when I start the client and click "TV ON" the client seems to hang and I can only use the PC again once I kill the process via Task Manager.

    I have read and re-read all the guides and how-tos I can find on the topic but I am afraid to say it but I am at a dead end with no working TV Server/Client :(

    Please, can someone offer any support/ideas/suggestions?!
    I am happy to provide whatever logs are needed but I don't know what to post in this first instance.
    Many thanks for those who have taken the time to read and any help that can be suggested


    Kind regards
    badger_fruit
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. quake2rambo
    • Premium Supporter

    quake2rambo MP Donator

    Joined:
    January 18, 2007
    Messages:
    795
    Likes Received:
    37
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Sysadmin
    Ratings:
    +42 / 1
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    AW: Unable to watch Live TV on Server/Client setup

    Hi.
    At first: You need a BDA-Driver for your tv-card to use it with MP
    Does the preview work for any channel in tv-configuration? When not, see above ...
     
  4. pilehave
    • Premium Supporter

    pilehave Community Skin Designer

    Joined:
    April 2, 2008
    Messages:
    2,566
    Likes Received:
    500
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Technical consultant, marketing
    Location:
    Hornslet
    Ratings:
    +517 / 0
    Home Country:
    Denmark Denmark
    The Win TV Nova is definately gonna work just fine. So...may I suggest you try with another client? Can you play other videofiles? Can you record tv, and then play back the recordings? Just try and schedule a recording from the EPG and check when it's done recording.

    I also have a feeling that the Nvidia 6200 may not be up to the job.

    If all things fail you should read MediaPortal Forum - Announcements in Forum : General Support to get proper support. Log-files are needed in 90% of all questions, and definately needed with this issue :)
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!