Unable to Watch/Preview TV Streams

Discussion in 'Installation, configuration support' started by nuclfusion, June 7, 2015.

  1. nuclfusion

    nuclfusion New Member

    Joined:
    June 7, 2015
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    United States of America United States of America
    I've tried a week now to get this to work. System is a single-seat with TV server. Went through the Wiki for installation and configuration. System involves an HD Homerun Prime (Verizon FIOS) connected to a router. Router then feeds TV and other hardwired locations throughout the house.



    When scanning each TV Tuner, it picks up all 700+ channels available within FIOS. When trying to preview, TV startup, etc. I get the unknown errors occurred message. Disabled Windows 7 Firewall and tried but same error.

    Uninstalled/wiped out all directories/reinstalled all components without any progress. Currently use WMC for my HTPC which is working fine. Using HD Homerun preview also works without issue. I suspect somehow I have to release the licence from WMC so that MP can access it?

    I now need heeeeelp! Please, help me!

    Thanks!
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. nuclfusion

    nuclfusion New Member

    Joined:
    June 7, 2015
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    United States of America United States of America
    Up and running!

    First, make sure your firmware for your tuner's updated. Guess mine hadn't been since mid 2013...

    Second, changed the main application within the HDHomerun config from WMC to MediaPortal. All is awesome. Thanks all!
     
  4. mm1352000
    • Team MediaPortal

    mm1352000 Development Group

    Joined:
    September 1, 2008
    Messages:
    21,527
    Likes Received:
    4,738
    Ratings:
    +8,205 / 17
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
    Hello and welcome! :)

    LOL, just as I was typing a response too. :D
    I'm glad to hear it.

    Dude, seriously - a glutton for punishment?!?
    Please don't hesitate to ask for help around here. We don't bite. :)

    The problem was this:
    [2015-06-06 21:41:38,923] [Log ] [22 ] [INFO ] - dvb: RunGraph returns: 0xFFFFFFFE

    ...which means that TV Server was not able to receive the stream from the tuner.

    The likely solution was this:
    As it says in our wiki:
    http://wiki.team-mediaportal.com/1_..._TV_Setup/0_TV_Card_Features#Supported_Tuners

    Regards,
    mm
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!