[solved] Upgraded HTPC. Cannot install MP anymore (1 Viewer)

AudioLyub

New Member
August 19, 2020
2
0
Home Country
Germany Germany
Dear All
being many years happy MP user, I have started with MP on WinXP, then on Win7 and I have never experienced any issues that i was not able to resolve by my own
But now, I have upgraded my HTPC again to newest CPU Intel Core i9-9900T , a new MoBo etc. and installed Win10
Windows installed all updates, no errors no issues

Trying to install latest MP1 and I am getting an error:
======================================================================
---------------------------
MediaPortal Unpacker Setup
---------------------------
Some components are missing on your system to install MediaPortal.
Please install the following components:

- Microsoft .NET Framework 3.5 Service Pack 1

Installation will be canceled.
You can find more information and download links in MediaPortal Wiki, which will is opened now.
---------------------------
OK
---------------------------
======================================================================

But the .NET was installed during Win10 installation and WinUpdate. Nevertheless, i was trying to install .NET Framework & getting next error message:

".NET Framework 4.8 or a later update is already installed on this computer."

Checked registry - yes, .NET is present

Please help!

Kind regards,

Audiolyub

PS. The reason might be here, that i am using a bit unusual CPU:
it is "Intel Core i9-9900T ES QQZ6 QQC0 1.7GHz 8C Turbo to 3.8GHz LGA1151 35W "
and
msinfo32 shows:
"Processor Genuine Intel(R) CPU 0000 @ 1.70GHz, 1701 Mhz, 8 Core(s), 16 Logical Processor(s)"
Can it be the MP1 installation fails because the CPU has a strange ID number "0000"?
I am not sure here

Any help is very appreciated
PPS. logs cannot upload, I cannot find it as MP is not installed there even MP directory not created
 

azzuro

Test Group
  • Team MediaPortal
  • May 10, 2007
    9,948
    5,617
    France - IDF
    Home Country
    France France
    you answer is in your question, the .net version MP need .NET 3.5 which must be enabled in windows itself ( check on internet how to do )
     

    AudioLyub

    New Member
    August 19, 2020
    2
    0
    Home Country
    Germany Germany
    Many thanks 2 ALL
    I have enabled .NET 3.5 and it works
    My mistake i was asuming .NET 4.8 is compatible with 3.5 and newer
     

    Users who are viewing this thread

    Top Bottom