Using S/PDIF in AC3 MPA-MPC decoder Mediaportal crashes

Discussion in 'MediaPortal 1.1.0 RC 1 & 2' started by charly-x, February 8, 2010.

  1. charly-x

    charly-x Portal Member

    Joined:
    October 20, 2009
    Messages:
    8
    Likes Received:
    1
    Gender:
    Male
    Occupation:
    System Administrator
    Location:
    Nieuwegein
    Ratings:
    +1 / 0
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    MediaPortal Version: SVN Revision:24975
    MediaPortal Skin: Blue wide
    Windows Version: Windows 7 Prof.
    CPU Type: AMD AM2+ 4000
    HDD: Seagate 750gb
    Memory: 2gb
    Motherboard: Asus M268N plus
    Video Card: ATI 4550
    Video Card Driver: Last version
    Sound Card: Theatron Agrippa
    Sound Card AC3: optical out
    Sound Card Driver: WIN7-6.12.8.1738
    MPEG2 Video Codec: standard Mediaportal
    MPEG2 Audio Codec: standard Mediaportal
    h.264 Video Codec: CoreAvc 2
    Satelite/CableTV Provider:
    HTPC Case: Ahanix 5
    Cooling: Scythe Shuriken Rev.B Quiet
    Power Supply: Konig 450watt ATX
    Remote: Logitech ONE
    TV: Samsung LCD series 6
    TV - HTPC Connection: HDMI

    When I use the S/PDIF option in the MPA-MPC decoder tab and watching a mounted ISO movie everything works fine, until I try to stop or pause the movie. Mediaportal freezes and I can only restart after powering off the PC. I'am having troubles making a log of the probleem because I can't debug or I just don't know how to:sorry:
    When I turn off S/PDIF in the option MPA-MPC decoder tab and choose speaker everything works fine and I can stop or pause a movie. The problem is that my receiver is not able to change to DTS or Dolby.

    I'll hope somebody knows a workaround or does have a solution.

    Greetz C.


     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. Spragleknas
    • Team MediaPortal
    • Administrator

    Spragleknas Administrator

    Joined:
    December 21, 2005
    Messages:
    9,472
    Likes Received:
    1,385
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Occupied
    Location:
    Located
    Ratings:
    +1,892 / 12
    Home Country:
    Norway Norway
    Show System Specs
  4. charly-x

    charly-x Portal Member

    Joined:
    October 20, 2009
    Messages:
    8
    Likes Received:
    1
    Gender:
    Male
    Occupation:
    System Administrator
    Location:
    Nieuwegein
    Ratings:
    +1 / 0
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    I tried to make a normal report with the mediaportal debug mode.
    That doesn't go well because the pc does crash after stopping or pausing a video in such a way that I can only restart with the reset button.
    I made a report after the reset. I'll hope it will give you some information.
    For mounting ISO's I'am usiing the latest free deamons tools (DLite)

    Done some other options. Downloaded shark007 codecs. Did make sure AC3 was selected in mediaportal configuration. Used FFDshow Shark007 codecs in mediaportal.
    Everything works just fine with the standard configuration. As soon as I try to select AC3 with dts video in Shark007 codecs mediaportal can't be paused or stopped.
    Hope somebody knows a solution.
    ,
    Greetz C.
     
  5. danny1987

    danny1987 New Member

    Joined:
    January 14, 2008
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Location:
    Amersfoort
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Finally someone with the same problem as me!

    I'm having the same problem. Mediaportal works just fine and as soon as i pause or stop the movie it just freezes and i have to hard reset the computer.

    I'm also using my S/PDIF on my Theatron Agrippa soundcard. Also when i use the S/PDIF passtrough in MPA-MPC Decoder or the AC3 Filter it just freezes. Everything else works just fine.

    I'm currently running Windows 7 Ultimate x64 with mediaportal 1.1.0 RC2.

    I tried to create a log file with watchdog but the computer just freezes so no log files where created. posted al my files within the log folder.

    Hope someone has some awnsers!:D

    (sorry for the bad english)
     
  6. Innovativeuser

    Innovativeuser Portal Member

    Joined:
    January 27, 2006
    Messages:
    37
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    I also got the same problem.
    I tried different codecs and options, but my video freezes when i press pause or stop.

    My system also got an Theatron Agrippa DTS. Maybe something is wrong with the driver?
     
  7. charly-x

    charly-x Portal Member

    Joined:
    October 20, 2009
    Messages:
    8
    Likes Received:
    1
    Gender:
    Male
    Occupation:
    System Administrator
    Location:
    Nieuwegein
    Ratings:
    +1 / 0
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    What is the release date of the driver that you are using?
    Maybe we can ask Club3D for an update of their driver for win7 x86 and x64.:(
     
  8. danny1987

    danny1987 New Member

    Joined:
    January 14, 2008
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Location:
    Amersfoort
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    i'm using the latest version available from the club3d site.

    This week I will try an older version, and see if it works!
     
  9. Innovativeuser

    Innovativeuser Portal Member

    Joined:
    January 27, 2006
    Messages:
    37
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    For me, i tried to install the shipped Driver and now it works! I do not see the version no. at the moment, but i think it is 5.0something..
    I can pause, but to resume i need to skip 15 seconds. If i press pause again, the movie stopps and dont recognize, where it stopps...
     
  10. charly-x

    charly-x Portal Member

    Joined:
    October 20, 2009
    Messages:
    8
    Likes Received:
    1
    Gender:
    Male
    Occupation:
    System Administrator
    Location:
    Nieuwegein
    Ratings:
    +1 / 0
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Hi There,

    What OS are you using? XP/Vista/Win7?
     
    • Like Like x 1
  11. Innovativeuser

    Innovativeuser Portal Member

    Joined:
    January 27, 2006
    Messages:
    37
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Hi there!

    i am using win vista 64bit. Win7 also made same problems, so i use that now for my laptop and reinstall vista on htpc...
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!