Videos slow to start but play fine (1 Viewer)

Nosher

Portal Member
October 6, 2010
6
0
United Kingdom United Kingdom
Hi All,

This has only started to happen in the last week or so. When I try to play a video file it takes about 15-20 seconds to start whereas prior to this it was pretty much instant.

I'm running MP 1.13 on Windows 10. The files are stored on a NAS on 100 Mbit LAN and the file type appears to make no difference.

Any suggestions?

Cheers!

Dave
 

Nosher

Portal Member
October 6, 2010
6
0
United Kingdom United Kingdom
Thanks JCMP, it's when they're played one after the other. I'll post sone logs.
 

JimCatMP

Documentation Group
  • Team MediaPortal
  • April 1, 2010
    649
    282
    Leeds
    United Kingdom United Kingdom
    Country flag
    AOK Nosher.

    Can I suggest you clean out logs 1st and keep track of what events at what times and post those with logs & observed behaviour:)

    TTFN - JCMP.
     

    Nosher

    Portal Member
    October 6, 2010
    6
    0
    United Kingdom United Kingdom
    Hi JCMP,

    When you say clean out logs, is that simply a case of deleting the contents of this folder:

    C:\ProgramData\Team MediaPortal\MediaPortal\log

    Cheers!
     

    JimCatMP

    Documentation Group
  • Team MediaPortal
  • April 1, 2010
    649
    282
    Leeds
    United Kingdom United Kingdom
    Country flag
    Hi - yes, that should do it.

    However, recalled issue I had quite some time ago, slow start on videos - turned out new video I'd added but not viewed was corrupt - in this case MovingPictures was trying to read the meta data - I ended up using nettrace to to find issue [file being on NAS] - possible short cut, check out media added around the time the problem started.

    Cheers - JCMP
     

    Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

    OP Similar threads Forum Replies Date
    mrmojo666 seek video over lan very slow for big and highbitrates videos General Support 11
    N [not reproducible] Online videos not working at all Submit: Bug Reports 1
    R Bug: Video Folders disappear General Support 10
    Stephen O'Kane [SOLVED] TV Stream stuttering - both Video and Audio Watch / Listen Media 14
    B some music videos stutter Watch / Listen Media 0
    I 1.25.0 Videos in HEVC UHD 2160p don't play good watch/edit Videos 8
    CanadianEh MP TV server rebuild with Colossus 2 - Kodi clients receive PMT error when playing videos recoreded by Colossus 2 TV-Server 1
    Rob Hexenmeister Skinning Online Videos question OnlineVideos 2
    A [solved] How to Play All Videos in a List watch/edit Videos 3
    O 1.25.0 Codecs and Video Format for PlayStation 2 Codecs, External Players 0
    g0rsq Info box randomly popping up when watching TV or other video MediaPortal 2 Newcomers Forum 1
    I Video Playback Stuttering General Support 45
    B some videos jerky Television (MyTV frontend and TV-Server) 0
    B MP 2.2.3 Error playing videos from NAS Submit: Bug Reports 2
    T Kurze Tonaussetzter bei Videos und TV Allgemeines Supportforum 1
    mrmojo666 [Tv Server Plugin ]Direct Show Video Control Plugin 0.0.0.1 for Hauppauge PVR cards MediaPortal 1 Plugins 0
    ajs [Proposal] Video embedded cover MediaPortal 1 1
    G [solved] Black Screen on all videos after upgrading to either 1.23 or 1.24 from 1.22 General Support 4
    H random black screen live tv and videos (amended) General Support 0
    404 [solved] Live TV...video and audio freeze General Support 20
    R kein Ton bei TV, Video, Aufnahme, Musik Allgemeines Support- und Diskussionsforum 0
    U [solved] Dynamic Refresh Rate for 23fps video Watch / Listen Media 1
    J Debug OnlineVideos, How To? OnlineVideos 1
    A MP2.2.2, understanding movies/videos/tv and WTV recordings. General 16
    C Problem playing videos created on IPhone X and Samsung S9 General Support 2
    Similar threads

























    Top Bottom