Videos won't play... also have MySQL errors

Discussion in 'General Support' started by gdavey, December 2, 2010.

  1. gdavey

    gdavey New Member

    Joined:
    December 2, 2010
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    MediaPortal Version: 1.1.2
    MediaPortal Skin: Blue
    Windows Version: XP SP3
    CPU Type: Dual Core Intel Pentium D 950 3400 Mhz
    HDD: many
    Memory: 1GB
    Motherboard: GF7050V-M7
    Video Card: NVIDIA GeForce 7050 / NVIDIA nForce 610i
    Video Card Driver: DriverVersion : 6.14.11.6391
    Sound Card: integrated
    Sound Card AC3:
    Sound Card Driver:
    1. TV Card: Hauppage 1600
    1. TV Card Type:
    1. TV Card Driver:
    MPEG2 Video Codec: direct show (k-lite codec pack isntalled)
    MPEG2 Audio Codec: direct show (k-lite codec pack installed)

    Every time I try to play a video, nothing happens and media portal freezes. ihave to use task manager to kill the process. strangely, task manager does not show a cpu spike at all. i did have issues during installation, and I have reinstalled. my issues are around the tv server and mysql database. i get an error when I try to do the tv server test: Connection Failed: Host 'movietime.home' is not allowed to connect to this MySQL server. I manually logged in via the mysql command line and was able to login no problem. Obviously, something wrong there though... not sure why the TV server would be related to just watching videos.

    Also, I noted that in the background, I can hear the video start to play (audio only), but it stops after just a few seconds. I have uninstalled and reinstalled several times... never a clean install due to mysql never working right due to the connection issue.



    thanks for any help, I'm excited to get this working if possible!

    -Dave
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. ianc
    • Premium Supporter

    ianc MP Donator

    Joined:
    December 29, 2007
    Messages:
    132
    Likes Received:
    1
    Location:
    wicklow
    Ratings:
    +1 / 0
    Home Country:
    Ireland Ireland
    How about installing without the tv option first. This will avoid the MYSQL error and perhaps give you a clean install.

    On the video playing issue - sounds like a Codec problem if u have sound but no pic. Has the configuration ever worked? Can you play the video files in WMP?


    The MYSQL issue could be cause by your firewall - are you using one other than Windows supplied? Although being able to login manually would suggest the is ok.

    Backstep for a minute - your logs suggest you are using MS SQLServer not MYSQL. is SQLServer installed and did u pick that config option?
     
  4. gdavey

    gdavey New Member

    Joined:
    December 2, 2010
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    could've sworn I selected mysql. not ms sql. doesn't explain the video issue though. media player classic and windows media player 11 both play the dvd folders just fine. it's only a problem when running through media portal.

    I'm going to blow it away and reinstall. i'll keep you posted.
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!