Wake On Lan (WOL) feature inside MediaPortal

Discussion in 'Area 51 - Testing Area' started by regeszter, December 14, 2013.

  1. regeszter
    • Premium Supporter

    regeszter Retired Team Member

    Joined:
    October 29, 2005
    Messages:
    5,335
    Likes Received:
    2,863
    Ratings:
    +5,152 / 18
    Home Country:
    Hungary Hungary
    Hi,



    we planning to add WOL feature for MediaPortal. If your movies/pictures/music are on another computer (not in the TV server) or NAS and you send standby when you don’t use it, you will like this feature.

    You need to enable to wol feature on share level but it will work if you use title view too.

    conf1.PNG conf2.PNG wol1.png wol2.png

    GIT branch

    Feedback
    Please report with mediaportal.log.

    Change log:
    • (2013.12.14) Setup-MediaPortal-git-1.5.100.1.zip
      • 1st. public version based current master branch
    • (2013.12.17) Setup-MediaPortal-git-1.5.100.2.zip
      • speed up showing of the root even if a share is offline (in my video)
      • show if a share is offline (needs supported skin, the DefaultWide is supported now)
      • some tweak to send less ping
      • autolearing of the mac address in configure.exe
    • (2013.12.22) Setup-MediaPortal-git-1.5.100.3.zip
      • will check the server on every folder changing.
    • (2013.12.22) Setup-MediaPortal-git-1.5.100.4.zip
      • will check the server only if the user navigates to a new server.
    • (2013.12.23) Setup-MediaPortal-git-1.6.0.5.zip
      • will check the server only if the user navigates to a new server and the last check was later than 1 minute.
    • (2013.12.30) Setup-MediaPortal-git-1.6.0.6.zip
      • Show the stored MAC address in configure.exe
      • Show a dialog if the server is not available and return to the root folder.
    • (2013.12.30) Setup-MediaPortal-git-1.6.0.7.zip
      • Wait Timeout after WOL in configure.exe
      • Show a progressbar and wait after the successful WOL until wait time, default is 0.
    • (2013.12.31) Setup-MediaPortal-git-1.6.0.8.zip
      • Use stored MAC if available (speed tweak).
    • (2014.01.24) Setup-MediaPortal-git-1.6.0.9.zip
      • Merge with MP1-4315-FEAT-Blow_windowplugins_dll_to_separate_plugin_dlls
    • (2014.03.18) Setup-MediaPortal-1.7_Pre_Release.zip
      • Current master (almost same as 1.7 Final ;) ) + Bug fix for MP1-4400
      • More info in post #108

    Thanks!
     
    Last edited: March 17, 2014
    • Thank You! Thank You! x 7
    • Like Like x 1
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. regeszter
    • Premium Supporter

    regeszter Retired Team Member

    Joined:
    October 29, 2005
    Messages:
    5,335
    Likes Received:
    2,863
    Ratings:
    +5,152 / 18
    Home Country:
    Hungary Hungary
    (2013.12.17) Setup-MediaPortal-git-1.5.100.2.zip
    • speed up showing of the root even if a share is offline
    • show if a share is offline (needs supported skin, the DefaultWide is supported now)
    • some tweak to send less ping
    • autolearing of the mac address in configure.exe
    @Designers

    If we want to show if a share is offline we need two new icon (defaultNetworkOffline.png and defaultNetworkBigOffline.png) in every skin. They will be shown if the share is offline in the root view.
     
    • Like Like x 4
  4. edterbak
    • Team MediaPortal

    edterbak Test Group

    Joined:
    March 4, 2008
    Messages:
    2,114
    Likes Received:
    736
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Researcher
    Ratings:
    +1,178 / 5
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Show System Specs
    Titan should not be used testing?
     
  5. regeszter
    • Premium Supporter

    regeszter Retired Team Member

    Joined:
    October 29, 2005
    Messages:
    5,335
    Likes Received:
    2,863
    Ratings:
    +5,152 / 18
    Home Country:
    Hungary Hungary
    If you make a defaultNetworkOffline.png and defaultNetworkBigOffline.png for titan or any other skin, you can use it for testing. ;)
     
  6. edterbak
    • Team MediaPortal

    edterbak Test Group

    Joined:
    March 4, 2008
    Messages:
    2,114
    Likes Received:
    736
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Researcher
    Ratings:
    +1,178 / 5
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Show System Specs
    Probably didn't include the modified string_en.xml. I see a blank popup again.

    WAY faster with offline shares. Very very usable!! Thanks regeszter :) :)

    The red globe is very large and very scewed in the right half of DW skin. Ghehehe.
    23-32-56.png

    Also, In this view you see the path of the NAS Share is seen as a 'local' folder (Mapped Network Drive)
    The "Main Share." is put in configuration.exe as \\MAINPC\folder.

    Just for information purpose: I just found out. When ALL my things are switched off (HTPC+DesktopPC+NA) the NAS awakens spontaneously.... scary... But the awaking because of MP start seems to be a number of random lucky hits.
     
    • Thank You! Thank You! x 1
  7. regeszter
    • Premium Supporter

    regeszter Retired Team Member

    Joined:
    October 29, 2005
    Messages:
    5,335
    Likes Received:
    2,863
    Ratings:
    +5,152 / 18
    Home Country:
    Hungary Hungary
    It is wrong?

    Can you test this behaviour with 1.6 Pre or "1.6"?
     
  8. azzuro
    • Team MediaPortal

    azzuro Test Group

    Joined:
    May 10, 2007
    Messages:
    8,523
    Likes Received:
    2,566
    Occupation:
    technician HVAC
    Location:
    France - IDF
    Ratings:
    +4,251 / 13
    Home Country:
    France France
    Show System Specs
    hi, regeszter,
    the button learn mac adress in config, show info in log, but don't save mac adress to XML
     
  9. nzdreamer55
    • Premium Supporter

    nzdreamer55 MP Donator

    Joined:
    August 31, 2010
    Messages:
    465
    Likes Received:
    20
    Occupation:
    Veterinarian
    Location:
    San Luis Obispo, CA
    Ratings:
    +28 / 0
    Home Country:
    United States of America United States of America
    Show System Specs
    Hello everyone,

    I just saw this and wanted to ask a few things about it before I upgraded to 1.5.

    Is this already in 1.5?
    If I use MyTVseries and Moving pictures will this WOL feature work?

    Thanks
    -S
     
  10. azzuro
    • Team MediaPortal

    azzuro Test Group

    Joined:
    May 10, 2007
    Messages:
    8,523
    Likes Received:
    2,566
    Occupation:
    technician HVAC
    Location:
    France - IDF
    Ratings:
    +4,251 / 13
    Home Country:
    France France
    Show System Specs
    no WOL is added to offcial MP support yet, only the plugin can do it.

    This feature should be in 1.7 if everyone play the rules !
     
    Last edited: December 20, 2013
  11. regeszter
    • Premium Supporter

    regeszter Retired Team Member

    Joined:
    October 29, 2005
    Messages:
    5,335
    Likes Received:
    2,863
    Ratings:
    +5,152 / 18
    Home Country:
    Hungary Hungary
    Was the server online when you pressed the learn mac button?
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!