Webmediaportal never loads on iis 7.5

Discussion in 'MPExtended' started by onetoomany, June 16, 2016.

  1. onetoomany

    onetoomany Portal Pro

    Joined:
    July 5, 2005
    Messages:
    122
    Likes Received:
    1
    Location:
    UK
    Ratings:
    +2 / 0
    I "upgraded" my server from SBS 2008 to SBS 2011 a few weeks ago (which is based on 2008 R2 and uses IIS7.5).

    The website and MPextended are installed as per the wiki - and had previously worked fine on SBS2008 (IIS 7)
    Now, Webmediaportal doesn't load. I get the loading swirl going round in circles, blank webpage and no errors ever produced.
    I've tried .net 4.6, MVC 3

    I've tried different versions of MPextended and webmediaportal - currently got 6.0Beta installed.

    Any ideas as to how to fix - I've tried nearly everything I can think of for the last two weeks.

    Regards,



    Richard
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. spachti

    spachti Portal Pro

    Joined:
    July 27, 2005
    Messages:
    365
    Likes Received:
    34
    Location:
    Bible Belt
    Ratings:
    +98 / 10
    Home Country:
    United States of America United States of America
    You shouldn't expect to get support here. Sorry to tell you that this plugin is pretty much dead.
    As far as I know, more people had more luck with 0.54.
    If you're on MP2 you might have more chances, at least there is some kind of support. For MP1 it's done. Nobody works on it anymore.
     
  4. onetoomany

    onetoomany Portal Pro

    Joined:
    July 5, 2005
    Messages:
    122
    Likes Received:
    1
    Location:
    UK
    Ratings:
    +2 / 0
    Problem solved (eventually).
    https://blogs.msdn.microsoft.com/webtopics/2010/03/08/troubleshooting-http-500-19-errors-in-iis-7/

    As I was running on SBS2011, I had WSUS running. The above blog suggested an issue with a WSUS module trying to load.

    Adding preCondition="bitness64" to the following line of applicationhost.config solved the issue:
    <scheme name="xpress" doStaticCompression="false" doDynamicCompression="true" dll="C:\Windows\system32\inetsrv\suscomp.dll" staticCompressionLevel="10" dynamicCompressionLevel="0" preCondition="bitness64" />
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!