WorldWeather plugin v1.10.0 for MediaPortal 1.3.0 and higher | Page 205

Discussion in 'MediaPortal 1 Plugins' started by Micropolis, November 19, 2011.

  1. Micropolis

    Micropolis Portal Pro

    Joined:
    July 22, 2009
    Messages:
    1,586
    Likes Received:
    1,768
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Senior Consultant
    Location:
    Bavaria
    Ratings:
    +1,947 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Hi @xavier,
    I've tried your tool and downloaded a video called "last_meteo.mp4" locally, add it to the media section in WorldWeather and start MediaPortal itself.
    After changing to the media section, I can see the video placeholder as expected and pressed the "Enter" key (on my keyboard) or the "Ok" key (on my remote). Both actions starts the video player in fullscreen mode, the key "B" is also usable to stop the playback. So from my point of view, all is working fine for the moment. Do you see any unexpected errors in your log files?

    Thanks, Micropolis


     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. Micropolis

    Micropolis Portal Pro

    Joined:
    July 22, 2009
    Messages:
    1,586
    Likes Received:
    1,768
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Senior Consultant
    Location:
    Bavaria
    Ratings:
    +1,947 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Dear community,
    the official version 1.6.4 of WorldWeather has been published now and contains the following enhancements and fixes:
    • ability to define and play videos as weather media added, therefore the media preview dialog has been enhanced
    • station code support for Weather Underground added
    • longitude/latitude conversion calculator to configuration added
    • fixes for Foreca and AccuWeather API/URL changes
    • support for MediaPortal v1.10.0
    Under some circumstances (e.g. missing codecs), the media preview functionality does not working correctly on your HTPC. To fix this issue, try to install a codec pack and/or copy the attached DirectX libraries into the plugin directory.

    I'm not an owner of such a hardware device and don't have the money to buy it for development only. To get the station info anyway, try to use the XML file functionality described in the official manual.

    EDIT: Attachment deleted, there is no need anymore to install managed DirectX libraries manually.

    Cheers, Micropolis
     
    Last edited: March 28, 2015
    • Thank You! Thank You! x 5
    • Like Like x 2
    • Great Idea! Great Idea! x 1
  4. xavier
    • Premium Supporter

    xavier MP Donator

    Joined:
    December 12, 2004
    Messages:
    121
    Likes Received:
    17
    Gender:
    Male
    Location:
    Venice
    Ratings:
    +17 / 0
    Home Country:
    Italy Italy
    Show System Specs
    I want to change my previous post: my initial tests with the Default skin were completely wrong.

    I tried again your final version 1.6.4 with the skin StreamedMP and everything works perfectly.

    The buttons "space" to pause and "B" to stop the play are ok.

    The weather forecast movie now is played always with the correct aspect ratio and so the .mp4 file downloaded from my utility in post #2040# does not require any conversion.

    Once again congratulations for this great plugin.

    Regards,
    xavier.
     
  5. catavolt
    • Team MediaPortal
    • Administrator

    catavolt Design Group Manager

    Joined:
    August 13, 2007
    Messages:
    12,282
    Likes Received:
    5,005
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Technical Documentation, Translation
    Location:
    Lanzarote
    Ratings:
    +7,446 / 38
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Unfortunately I´ve got a problem with the latest 1.6.4: Satellite images are no longer loaded :cry: Any ideas?
    *** EDIT *** In the 5 days preview of Accuweather the temperatures are missing :cry:

    Error message in log:

    Code (Text):
    1. [2014-12-16 09:10:19,300] [Error  ] [40       ] [ERROR] - World Weather: Error creating chart ForecastTemperature. (Error Code: System.OverflowException: Überlauffehler.
    2.    bei System.Drawing.Graphics.CheckErrorStatus(Int32 status)
    3.    bei System.Drawing.Graphics.DrawLine(Pen pen, Single x1, Single y1, Single x2, Single y2)
    4.    bei WorldWeather.Core.Chart.Chart.(Array )
    5.    bei WorldWeather.Core.Chart.Chart. ()
    6.    bei WorldWeather.Core.Chart.Chart.DrawChart()
    7.    bei WorldWeather.Core.Chart.Chart.DrawChartToBitmap(String filename, ImageFormat format)
    8.    bei WorldWeather.Plugin.(Array , ChartType ), Überlauffehler.)
    9. [2014-12-16 09:11:58,638] [Error  ] [9        ] [ERROR] - World Weather: Error creating chart ForecastTemperature. (Error Code: System.OverflowException: Überlauffehler.
    10.    bei System.Drawing.Graphics.CheckErrorStatus(Int32 status)
    11.    bei System.Drawing.Graphics.DrawLine(Pen pen, Single x1, Single y1, Single x2, Single y2)
    12.    bei WorldWeather.Core.Chart.Chart.(Array )
    13.    bei WorldWeather.Core.Chart.Chart. ()
    14.    bei WorldWeather.Core.Chart.Chart.DrawChart()
    15.    bei WorldWeather.Core.Chart.Chart.DrawChartToBitmap(String filename, ImageFormat format)
    16.    bei WorldWeather.Plugin.(Array , ChartType ), Überlauffehler.)
     
    Last edited: December 16, 2014
  6. Micropolis

    Micropolis Portal Pro

    Joined:
    July 22, 2009
    Messages:
    1,586
    Likes Received:
    1,768
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Senior Consultant
    Location:
    Bavaria
    Ratings:
    +1,947 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Hi catavolt,
    The provider you used is a total nightmare, please test the attached version.

    EDIT: Attachment deleted, because it's outdated.

    Cheers, Micropolis
     
    Last edited: December 16, 2014
    • Thank You! Thank You! x 1
    • Informative Informative x 1
  7. catavolt
    • Team MediaPortal
    • Administrator

    catavolt Design Group Manager

    Joined:
    August 13, 2007
    Messages:
    12,282
    Likes Received:
    5,005
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Technical Documentation, Translation
    Location:
    Lanzarote
    Ratings:
    +7,446 / 38
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Hmm, now everything is broken - I only get "Missing file" when trying to open WW, and on BasicHome only the properties are shown :cry:

    10-41-47.jpg

    Reverted to 1.6.2 - this works here w/o problems (well, sometimes I have to manually actualize AccuWether from menu, but it works correct then (including satellite images (all from ZDF) ;)
     
    • Thank You! Thank You! x 1
  8. Micropolis

    Micropolis Portal Pro

    Joined:
    July 22, 2009
    Messages:
    1,586
    Likes Received:
    1,768
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Senior Consultant
    Location:
    Bavaria
    Ratings:
    +1,947 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Dear community,
    unfortunately some regression bugs has been introduced with the latest version, accordingly a hotfix release 1.6.5 of WorldWeather has been published some minutes ago.
    Thanks to catavolt for his support to identify the issues and sorry for any inconveniences.

    Cheers, Micropolis
     
    • Like Like x 3
    • Thank You! Thank You! x 3
  9. catavolt
    • Team MediaPortal
    • Administrator

    catavolt Design Group Manager

    Joined:
    August 13, 2007
    Messages:
    12,282
    Likes Received:
    5,005
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Technical Documentation, Translation
    Location:
    Lanzarote
    Ratings:
    +7,446 / 38
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    THX, Alex, works like a charm now ;)
     
  10. pur_berger
    • Super User

    pur_berger Super User

    Joined:
    May 14, 2007
    Messages:
    1,679
    Likes Received:
    183
    Gender:
    Male
    Location:
    Vienna
    Ratings:
    +270 / 1
    Home Country:
    Austria Austria
    Show System Specs
    Hm - I understood that you don't need to have a unit to access the public data using the public api. But I will look at the xml if I can help myself.
     
  11. Micropolis

    Micropolis Portal Pro

    Joined:
    July 22, 2009
    Messages:
    1,586
    Likes Received:
    1,768
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Senior Consultant
    Location:
    Bavaria
    Ratings:
    +1,947 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Dear community,
    an updated version of WorldWeather is available at the well known places.
    In case you have installed other plugins of my plugin collection, I suggest to update the respective plugins also to prevent rare side effects or incompatibility issues.

    Regards, Micropolis
     
    • Like Like x 4
    • Thank You! Thank You! x 1
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!