Youtube not working when username and password are filled in

Discussion in 'OnlineVideos' started by Drimincus, December 2, 2012.

  1. Drimincus

    Drimincus Portal Member

    Joined:
    March 8, 2010
    Messages:
    31
    Likes Received:
    8
    Ratings:
    +13 / 0
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Show System Specs
    I've tried 2 accounts, whenever I fill out username and password I get "error getting (dynamic) category videos".
    If I remove the account it works just fine, but I can't get my subscriptions (obviously.)
    I've asked on IRC and Diebagger reproduced this. He was so kind to place the exception on pastebin.



    I did try to reinstall onlinevideos, to no effect.
    It might have started after google gave youtube an update, but I can't be sure.

    FTR: I use Mp 1.2.3 on win xp pro sp3.
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. guytpetj
    • Premium Supporter

    guytpetj MP Donator

    Joined:
    March 24, 2005
    Messages:
    424
    Likes Received:
    53
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Director - Oil and Gas Exploration
    Location:
    USA
    Ratings:
    +58 / 0
    Home Country:
    United States of America United States of America
    Show System Specs
    I have the same thing happening, thought it was me doing something wrong.
     
  4. Drimincus

    Drimincus Portal Member

    Joined:
    March 8, 2010
    Messages:
    31
    Likes Received:
    8
    Ratings:
    +13 / 0
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Show System Specs
    Sorry to bump this thread. Do I need to post any additional information? Am I missing something?

    I would really like to see this bug fixed.
     
    Last edited: January 3, 2013
  5. offbyone
    • Team MediaPortal

    offbyone Development Group

    Joined:
    April 26, 2008
    Messages:
    3,981
    Likes Received:
    2,704
    Gender:
    Male
    Location:
    Stuttgart
    Ratings:
    +3,303 / 3
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    It works fine with my youtube account.
    Maybe you have entered an invalid account name.
    Your credentials (login/password) are the ones you use to login to youtube. You have to set an Account Name-you can get your when logged into youtube by checking your "channel" it should have your account name on top - note: this is not your login!
     
  6. Drimincus

    Drimincus Portal Member

    Joined:
    March 8, 2010
    Messages:
    31
    Likes Received:
    8
    Ratings:
    +13 / 0
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Show System Specs
    I think I see the problem: I never created an actual channel, since I never upload any video's, so I had no account name.
    After making a channel and setting an account name for that, youtube is working again. Thanks for your help!

    [edit]
    I still, however, can't get to my subscriptions.
    I'm really sure I used the right login and password (*myname*@gmail.com) because I put it in notepad, copy pasted in youtube in the browser, allowing me to log in, and copy pasting the same into onlinevideos settings.

    I can view all channels and I can access my watch history, but not subscriptions, which shows: "exception message unavailable."
     
    Last edited: January 3, 2013
  7. offbyone
    • Team MediaPortal

    offbyone Development Group

    Joined:
    April 26, 2008
    Messages:
    3,981
    Likes Received:
    2,704
    Gender:
    Male
    Location:
    Stuttgart
    Ratings:
    +3,303 / 3
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Hm can you attach Onlinevideos.log and if there is one error.log after trying to access youtube subscriptions in MP?
    I can view mine just fine.
    I do remember something about making them public, but can't find any setting about that in my youtube account.
     
  8. Drimincus

    Drimincus Portal Member

    Joined:
    March 8, 2010
    Messages:
    31
    Likes Received:
    8
    Ratings:
    +13 / 0
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Show System Specs
    Sure, attached. The errors are partly dutch (silly dutch windows version).

    I've looked around in youtube settings; the only thing resembling what I might want is "application specific passwords" but I don't have two step authentication. (which is a requirement for application specific passwords.) Could that be it?

    [edit]going to bed now, will check again tomorrow evening, thanks for all the help!
     

    Attached Files:

    • error.bak
      File size:
      3.4 KB
      Uploaded:
      January 4, 2013
      Views:
      105
    Last edited: January 4, 2013
  9. Drimincus

    Drimincus Portal Member

    Joined:
    March 8, 2010
    Messages:
    31
    Likes Received:
    8
    Ratings:
    +13 / 0
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Show System Specs
    Should anyone be interested in this: yesterday I finally took the time to try and fix it. What I've found is that you need to enable your channel on youtube for this to work (should you not have one) and use the channel name as 'account name.'

    Here's where my problem was: Google, by default, uses your name from google+ as the channel name, and this will include a space bar (first name [space] last name). If you use that in the account name field, the subscriptions will not work (watch history will work, however.)

    What I did was make a new youtube account and created a channel for that account (note that I have not found a way to remove or rename a channel that was already created) using, in my case, the same username, not containing a whitespace. I used these credentials in onlinevideos and now everything works as expected.

    For my other (non-working) account I noticed that, though it uses the google+ name as the account name, going to youtube.com/user/firstname lastname does not work (nor does youtube.com/user/firstname%20lastname), and going to my channel gives youtube.com/channel/randomgeneratedstringhere. Maybe it will work if I fill in the random generated string, but I have not tested this.

    Thanks for the help, I'm glad it's working now.
     
    Last edited: May 6, 2013
    • Like Like x 1
  10. findftp
    • Premium Supporter

    findftp MP Donator

    Joined:
    September 20, 2011
    Messages:
    184
    Likes Received:
    21
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Precision Engineer
    Location:
    Nootdorp
    Ratings:
    +30 / 1
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Show System Specs
    Also note that the youtube plugin fails to work when 2 factor authentication is enabled for google accounts and valid credentials are filled in into the plugin.
    I figured out yesterday and explained how to fix it in this thread
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!