1.2.2 upgrade

Discussion in '1.2.x' started by alexveee, December 23, 2011.

  1. alexveee

    alexveee Portal Member

    Joined:
    October 12, 2011
    Messages:
    8
    Likes Received:
    1
    Ratings:
    +1 / 0
    Home Country:
    United States of America United States of America
    I'm having problems starting MePo 1.2.2 after upgrading from 1.2.1. I get a black screen after the splash screen, after it appears the plugins have finished loading. The same thing happens in debug mode. I've attached a log summary, with what I think are the pertinent errors below. Do I need to do a fresh install?

    Thanks!



    Code (Text):
    1. 2011-12-23 12:49:10.172400 [ERROR][MPMain(1)]: PluginManager: WindowPlugins, Version=1.2.2.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=null is tagged as incompatible with the current MediaPortal version and won't be loaded!
    2. 2011-12-23 12:49:10.198400 [ERROR][MPMain(1)]: PluginManager: Dialogs, Version=1.2.2.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=null is tagged as incompatible with the current MediaPortal version and won't be loaded!
    3. 2011-12-23 12:49:10.217400 [ERROR][MPMain(1)]: PluginManager: ExternalPlayers, Version=1.2.2.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=null is tagged as incompatible with the current MediaPortal version and won't be loaded!
    4. 2011-12-23 12:49:10.551400 [ERROR][MPMain(1)]: Exception: System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object.
    5.    at MediaPortal.GUI.Library.GUIWindowManager.ActivateWindow(Int32 newWindowId, Boolean replaceWindow, Boolean skipHistory, String loadParameter)
    6. 2011-12-23 12:49:10.714400 [ERROR][MPMain(1)]: PluginManager: ProcessPlugins, Version=1.2.2.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=null is tagged as incompatible with the current MediaPortal version and won't be loaded!
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. SuAlfons

    SuAlfons Portal Pro

    Joined:
    June 5, 2005
    Messages:
    55
    Likes Received:
    0
    Location:
    Germany
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    Re: MediaPortal 1.2.2 RELEASED!

    UI update slowed to a crawl on my machine. EPG always starts empty (will fill when changing groups). Will try a downgrade to 1.2.1 because DVR must be up through Xmas.
     
  4. hilfer

    hilfer Portal Pro

    Joined:
    November 3, 2010
    Messages:
    241
    Likes Received:
    3
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +3 / 0
    Home Country:
    Portugal Portugal
    Re: MediaPortal 1.2.2 RELEASED!

    Any solution for this PLEASE ??

    fAILED TO LOAD YR LANGUAGE ! ABORTING STARTUP.
     
  5. catavolt
    • Team MediaPortal
    • Administrator

    catavolt Design Group Manager

    Joined:
    August 13, 2007
    Messages:
    12,221
    Likes Received:
    4,961
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Technical Documentation, Translation
    Location:
    Lanzarote
    Ratings:
    +7,364 / 38
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    AW: MediaPortal 1.2.2 RELEASED!

    Maybe you have to deactivate yrWeather plugin?
     
  6. hilfer

    hilfer Portal Pro

    Joined:
    November 3, 2010
    Messages:
    241
    Likes Received:
    3
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +3 / 0
    Home Country:
    Portugal Portugal
    Re: AW: MediaPortal 1.2.2 RELEASED!

    I can't do it as everytime I start MP config. I get a message saying MP is no longer working !!!!
     
  7. Holzi
    • Team MediaPortal

    Holzi Super Moderator

    Joined:
    April 21, 2010
    Messages:
    7,928
    Likes Received:
    1,591
    Gender:
    Male
    Location:
    Ba-Wü
    Ratings:
    +2,228 / 8
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    AW: MediaPortal 1.2.2 RELEASED!

    Maybe try to reinstall/update?
     
  8. elliottmc
    • Team MediaPortal

    elliottmc Retired Team Member

    Joined:
    August 7, 2005
    Messages:
    14,927
    Likes Received:
    4,011
    Gender:
    Male
    Location:
    Cardiff, UK
    Ratings:
    +5,503 / 13
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    Re: MediaPortal 1.2.2 RELEASED!

    If it is telling you that the WindowPlugins file is incompatible, something has gone fairly badly wrong.

    I assume that the reason you have a black screen is because you are using a skin that doesn't have the warning dialog.

    What version is the MP application in your MP folder?

    Edit: you do seem to be using the DefaultWide skin, but your log shows

    Code (Text):
    1.  
    2. 2011-12-23 12:48:50.097000 [Info.][MPMain(1)]: Using alternate configuration file: C:\Users\Viewer\AppData\Local\Temp\MPTemp\MediaPortalTemp.xml
    3. 2011-12-23 12:48:50.128200 [Info.][MPMain(1)]: Main: MediaPortal v1.2.1.0 is starting up on Windows 7 ( Service Pack 1 ) [6.1.7601.65536]
    4.  
    So it seems that MP has not been updated. Without the installer log it is difficult to tell what has gone wrong. I would try running the installer to update again.

    For anyone who might be concerned about these reports of problems, please remember that the users who don't have a problem will not bother, so you will always get a distorted view here. I have used several builds of installers over the last few months, and had no problems at all.

    Mark
     
    • Like Like x 2
  9. alexveee

    alexveee Portal Member

    Joined:
    October 12, 2011
    Messages:
    8
    Likes Received:
    1
    Ratings:
    +1 / 0
    Home Country:
    United States of America United States of America
    Re: MediaPortal 1.2.2 RELEASED!

    Indeed my Mediaportal and Configuration .exe's weren't updated for some reason, while the .dll's seemed to be ok. I extracted them from the installer and replaced. Everything seems to be fine now. Thanks, Mark!
     
    • Like Like x 1
  10. RockJock

    RockJock Portal Pro

    Joined:
    October 26, 2008
    Messages:
    52
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    United States of America United States of America
    Re: MediaPortal 1.2.2 RELEASED!

    I am having the exact same problem. How does one extract the the EXEs from the installer?
     
  11. elliottmc
    • Team MediaPortal

    elliottmc Retired Team Member

    Joined:
    August 7, 2005
    Messages:
    14,927
    Likes Received:
    4,011
    Gender:
    Male
    Location:
    Cardiff, UK
    Ratings:
    +5,503 / 13
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    Re: MediaPortal 1.2.2 RELEASED!

    Do you happen to have the installation logs? If there really is a bug in the installer, we need to know what is going wrong so we can fix it.

    Mark
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!