Accelerate playlist viewing (1 Viewer)

ajs

Development Group
  • Team MediaPortal
  • February 29, 2008
    14,137
    8,690
    Kyiv
    Home Country
    Ukraine Ukraine
    Try set 100 instead 1000 :)

    -- Tapatalk | WBR, ajs
     

    catavolt

    Design Group Manager
  • Team MediaPortal
  • August 13, 2007
    13,495
    9,749
    Königstein (Taunus)
    Home Country
    Germany Germany
    Mediaportal don't like long lists
    Yeah, a very good example is MyVideo: If you want to display the actors list, MP often freezes - if not freeze, it takes about 2-3 minutes to show about 11000 actors :cry:
    If you show the actors list in MovingPictures, the list is instantly shown ;)
     

    hwahrmann

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • September 15, 2004
    4,623
    2,453
    Vienna, Austria
    Home Country
    Austria Austria
    For me the playlist loading still takes around 30 seconds (as before), but now my playlist is shortened from 1124 tracks to 1001 - for me no great step forward. Sorry Helmut ;)

    This is the expected behaviour.
    if you play a song and the song ends, then other songs from the playlist are added until there are no more songs.
     

    hwahrmann

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • September 15, 2004
    4,623
    2,453
    Vienna, Austria
    Home Country
    Austria Austria
    However, there's bad impact to the playlist shuffling: Only the first 1000 (or count set in MP config file) tracks are shuffled.

    That should not be the case, since the big playlist is shuffled before the new logic even is applied.

    And, the optimization only is applied when playlists are loaded via MediaPortal. If a playlist is loaded via the OneButtonMusic plugin, still all playlist tracks are loaded when the playlist is displayed.

    Sure. OneButtonMusic is something totally different and is not using the same way to create Playlists.
     

    horned_reaper

    Test Group
  • Team MediaPortal
  • January 7, 2011
    1,173
    415
    Munich
    Home Country
    Germany Germany
    That should not be the case, since the big playlist is shuffled before the new logic even is applied.

    I'd like to provide you a log file but with the two new DLL files the MP log file is completely empty - logging doesn't work at all anymore.
     
    Last edited:

    hwahrmann

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • September 15, 2004
    4,623
    2,453
    Vienna, Austria
    Home Country
    Austria Austria
    I'd like to provide you a log file but with the two new DLL files the MP log file is completely empty - logging doesn't work at all anymore.

    There would be nothing in the logs anyhow.
    However i tried with a playlist of 3500 files and it got shuffled.
    in the initial 1000 files loaded i saw music titles, which are above position 3000 in the original playlist
     

    Users who are viewing this thread

    Similar threads

    I have just tested the dll, and it works fine on my thpc too :)(y) Thanks
    I have just tested the dll, and it works fine on my thpc too :)(y) Thanks
    Since the update to MediaPortal 1.27 it takes about three seconds to jump to the next or previous track. Also adding files and...
    Replies
    11
    Views
    2K
    • Sticky
    Great work and release!! Contrats to all involved developers :):D I installed MP1 initially, but didn’t get along with it. Many things were not intuitive, too frumpy and the gui had hardcoded dependencies to plug-ins, some buttons didn’t work even without a note due to that. Same for player controls, why do I see always play and pause...
    Great work and release!! Contrats to all involved developers :):D I installed MP1 initially, but didn’t get along with it. Many...
    We are proud to present MediaPortal 2.4 MediaPortal 2.4 is a full-blown media center software that addresses most common user...
    Replies
    4
    Views
    584
    this seems to be related to the Ares skin. It can be somewhat fixed by replacing the mytvrecordedtv.xml with the one found in the DefaultWide skin. It really messes up the overlays though.
    this seems to be related to the Ares skin. It can be somewhat fixed by replacing the mytvrecordedtv.xml with the one found in the...
    For the past year or so I have not been able to get into my TV recordings menu. MediaPortal wont crash, but it just hangs and...
    Replies
    1
    Views
    709
    That's awesome news! I can't say how I'm happy to help fellow XP user :D
    That's awesome news! I can't say how I'm happy to help fellow XP user :D
    Ok, I’m back, MP1.14 has been working great for the last few years, up until last month when a recording overwrote the hard drive...
    Replies
    18
    Views
    2K
    MP1 MP2 Help with subtitles DE
    Hi guys, I've a few issues with subtitles and I'd like to have a few suggestions on how to set up things properly (if possible). Current video codecs are: - LAV Video for all formats (except HVEC using Lentoid), with DXVA native decoding - LAV Splitter Source - LAV Audio - MPAR as audio renderer - EVR as video renderer (not enough...
    Hi guys, I've a few issues with subtitles and I'd like to have a few suggestions on how to set up things properly (if possible)...
    Hi guys, I've a few issues with subtitles and I'd like to have a few suggestions on how to set up things properly (if possible)...
    Replies
    0
    Views
    3K
    Top Bottom