Analog program scan crashes TV-Server (1 Viewer)

GiuseppeC

Portal Pro
September 30, 2008
52
0
47
Home Country
Italy Italy
TV-Server Version: 1.0.2
MediaPortal Version: 1.0.2
MediaPortal Skin: Default
Windows Version: Windows XP SP3
CPU Type: Athlon 64 3000+
HDD: 2 x SATA 200GB 2xPATA 160GB
Memory: 1GB Kingstone DDR 400 single module
Motherboard: Gigabyte K8NS-Pro
Video Card: Sapphire Radeon XT 2600 HD
Video Card Driver: ATI Catalyst 8.9
Sound Card: Onboard Realtek AC97
Sound Card AC3:
Sound Card Driver: 5.10.0.6160 18/08/2006
1. TV Card: Hauppauge Nova-S plus
1. TV Card Type: DVB-S
1. TV Card Driver: 2.122.26109.0 18/04/2008
2. TV Card: hauppauge HVR 1300
2. TV Card Type: Hybrid Analog DVB-T
2. TV Card Driver: 2.122.26109.0 - 18/04/2008
3. TV Card: Pinnacle PCTV 300i
3. TV Card Type: Hybrid Analog DVB-T
3. TV Card Driver: 1.3.3.5 22/11/2006
4. TV Card:
4. TV Card Type:
4. TV Card Driver:
MPEG2 Video Codec: Mainconcept (Hauppaugge) MPEG Video
MPEG2 Audio Codec: Mainconcept (Hauppaugge) MPEG Audio
h.264 Video Codec:
Satelite/CableTV Provider: Hotbird 13.0
HTPC Case: Custom
Cooling: fan
Power Supply: 500W
Remote: Hauppauge 45 buttons
TV: Mivar 32"
TV - HTPC Connection: S-Video - Analog Audio

Hello, I have just done a clean install on my machine and also upgraded a few components as requested by mediaporta but SURPRISE ! I cannot scan on analog channels because TVSERVER crashes as soon as the scan starts.
 

Attachments

  • tv.zip
    30.6 KB

oagonzalez

New Member
February 17, 2009
3
0
Home Country
United States of America United States of America
I have the same problem and it appears to have happened when I upgraded from v1.0.0 to v1.0.2
I am using an AverMedia M791 TV card which has both an analog and digital tuner.

The TV-server crash happens only on the analog scan and I have verified using winDVR that the analog tuner is installed and working correctly as I am able to see analog channel 2 using this program. I have seen other threads talking about weak signals causing a TV-server crash, I don't know if this is only specific to v1.0.2?
 

SherlockS

Portal Pro
July 15, 2009
51
1
Zeeland
Home Country
Netherlands Netherlands
Country flag
I have the same issue, both on Windows XP MCE with SP3 and all updates installed (also dvb fix) as well as Vista Ultimate x64.

TV-Server Version: 1.0.2
MediaPortal Version: 1.0.2
MediaPortal Skin: blue3 and StreamedMP
Windows Version: Windows XP MCE 2005 SP3 with dvb-fix and Vista Ultimate x64 SP1 and all updates
CPU Type: Intel Core 2 Duo E7400 2.80GHz
HDD: Western Digital 1TB SATA300 8MB
Memory: 2x2GB
Motherboard: Gigabyte GA-E7AUM-DS2H
Video Card: Club 3D HD Radeon 3450 and Nvidia GeForce 9400
Video Card Driver: Catalyst 9.6.0.0 and latest Geforce drivers (can't check atm)
Sound Card: Built in
Sound Card AC3:
Sound Card Driver:
1. TV Card: Leadtek WinTV2000 Global
1. TV Card Type: Analog
1. TV Card Driver: 4.1.100.1332
MPEG2 Video Codec: ffdshow
MPEG2 Audio Codec: AC3Filter
h.264 Video Codec: MPC
CableTV Provider: Zeelandnet
HTPC Case: Ahanix MCE302
Cooling: Scythe Shuriken
Power Supply:
Remote:
TV: Sony KDL32V2500
TV - HTPC Connection: HDMI


Two Windows versions as I have previously used XP and am now using Vista.
Two Video cards as I used to have the Radeon card in my htpc, now I'm using the onboard video of my Gigabyte GA-E7AUM-DS2H
 

Vince0815

Portal Member
August 1, 2009
34
0
Home Country
Germany Germany
Exactly the same problem!!!

Need Help please!

Terratec Cinergy HT PCI

DVB-T No Problem - Analog CRASH!

Please help us! I dont want to give up :(
 

GiuseppeC

Portal Pro
September 30, 2008
52
0
47
Home Country
Italy Italy
Hope they will fix the problem as I have 2 boards totally useless without the analog part working.
 

on4qz

New Member
August 20, 2009
1
0
Home Country
Belgium Belgium
Same here. Terratec H5
DVB-T scan ok
DVB-C scan ok
Analogue scan crashes
 

Users who are viewing this thread

Similar threads

Hello. I'm 28 from Italy and I use Mediaportal to record videos which I then have to process with another software that only recognize recordings with MPEG video and audio tracks. So, as the object of this thread, I would like to change the audio and video codecs for recordings processed with an analog PCI-E Card with HDMI input...
Hello. I'm 28 from Italy and I use Mediaportal to record videos which I then have to process with another software that only...
Hello. I'm 28 from Italy and I use Mediaportal to record videos which I then have to process with another software that only...
Replies
0
Views
725
Sorry for the late response. In my experience, the EPG grabbing of a single transponder takes 2 to 3 minutes. Afterwards it takes 1 to 2 minutes to write the data to disk. To speed up the EPG stuff (not only writing but also reading the EPG guide in MediaPortal), I changed the program table (and only that table) from InnoDB to...
Sorry for the late response. In my experience, the EPG grabbing of a single transponder takes 2 to 3 minutes. Afterwards it takes...
I get a few "Continuity error..." after the EPG scan finished: [2021-01-30 18:56:10,278] [4c45530] [18c8] - mhw reset [2021-01-30...
Replies
2
Views
1K
Hello, Since windows 7 is not supported yet by microsoft, I migrated from windows 7 x64 to windows 10 x64. I have a server on which a WinTV-quadHD card is installed. This card worked perfectly before the migration and no hardware change was made (not a single cable disconnected). Since my passage under windows 10 x64, I can't get...
Hello, Since windows 7 is not supported yet by microsoft, I migrated from windows 7 x64 to windows 10 x64. I have a server on...
Hello, Since windows 7 is not supported yet by microsoft, I migrated from windows 7 x64 to windows 10 x64. I have a server on...
Replies
0
Views
439
OK, this is specifically for people in Belgium (Vlaanderen) who are using Telenet Cable with MediaPortal 2. Next year (Edit: this year, in march 2020) the Telenet provider will stop broadcasting Analog TV and Radio signals on their cable, and make the switch to Digital (DVB-C). The radio signals will disappear completely, so you'll...
OK, this is specifically for people in Belgium (Vlaanderen) who are using Telenet Cable with MediaPortal 2. Next year (Edit: this...
OK, this is specifically for people in Belgium (Vlaanderen) who are using Telenet Cable with MediaPortal 2. Next year (Edit: this...
Replies
0
Views
908
I'm a returnee to MP after several years and want to use my CEC remote box. I have the mpe1 files but have no idea where to copy them to. Can anyone point me in the right direction as my memory of the config is hazy and probably out of date anyway.
I'm a returnee to MP after several years and want to use my CEC remote box. I have the mpe1 files but have no idea where to copy...
I just installed MP2 yesterday. Getting the digital tuner going went pretty straight forward. Right now I mainly have 2 issues as...
Replies
2
Views
1K
Top Bottom