Audio/video desync on audio track change when using MediaPortal Audio Renderer

Discussion in '1.6.x' started by krzysior, February 28, 2014.

  1. krzysior

    krzysior Portal Member

    Joined:
    December 10, 2008
    Messages:
    25
    Likes Received:
    1
    Ratings:
    +3 / 0
    MediaPortal Version: 1.6.0

    Description
    I would like to share my observations. I have a sync issue when changing
    audio track on mkv files. I've observed it on 2 different systems and 2 different files.
    After audio track change audio is noticeably delayed, sometimes even 1-2 secs.
    Skipping forward or backward fixes synchronisation.
    Pausing and then playing nothing changes - desync remains.



    By the way, AC3 encoding bitrate setting (in MPAR config) seems to be not applied,
    on my setup reciever reports always 448kbps on input.

    Steps to Reproduce:
    Play file with minimum 2 audio tracks
    Change the audiotrack
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!