Auto3D plugin for MediaPortal 1.2 - 1.12 (GUI & TV/Beamer) (1 Viewer)

robbo100

Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • May 5, 2009
    1,291
    308
    UK
    United Kingdom United Kingdom
    Country flag
    Is this plugin still "alive"?
     

    daWooky

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • April 3, 2012
    779
    868
    Germany Germany
    Country flag
    Plugin is still alive and thanks @Sebastiii advanced also for madvr usage
    but i have had some troubles with it after updating and so i was forced to find a solution for sony bravia control pairing problems
    Code:
    [2017-12-09 11:40:03,261] [Config ] [Config Main] [DEBUG] - Auto3D: Processing Auth Cookie
    [2017-12-09 11:40:03,261] [Config ] [Config Main] [DEBUG] - Auto3D: Cookie Container Count: 1
    [2017-12-09 11:40:03,261] [Config ] [Config Main] [DEBUG] - Auto3D: Setting Header Cookie: auth=xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx ;) 
    [2017-12-09 11:40:03,261] [Config ] [Config Main] [DEBUG] - Auto3D: Sending WebRequest
    [2017-12-09 11:40:03,261] [Config ] [Config Main] [DEBUG] - Auto3D: Sending WebRequest Complete
    [2017-12-09 11:40:03,261] [Config ] [Config Main] [DEBUG] - Auto3D: Creating Web Request Response
    [2017-12-09 11:40:03,277] [Config ] [Config Main] [INFO ] - Auto3D: InternalSendCommand - Der Remoteserver hat einen Fehler zurückgegeben: (500) Interner Serverfehler.
    it act like the auto3d initialization isnt working anymore and the register button is greyed out...
    bravia fn.png
    so here is a easy way to successfully get the registration working again and to pair it again over network..
    step one: go to mepo program folder-> delete cookie.json
    step two: go to the TV options menu-> delete the old control pairing (maybe not needed if ya still know the old pairing pin)
    step three: open mepo config and auto3d plugin config... finally there shouldn't be a initialize failed popup anymore and registration button should work again...
    no need to edit or clear the entry in mediaportal.xml, they will be rewritten correctly after a succesfull pairing anyway.
    cheers
     

    fischy667

    Super User
  • Team MediaPortal
  • Super User
  • May 5, 2010
    956
    278
    38
    Rostock
    Germany Germany
    Country flag
    Unfortunately it isn't working for my Philips TV anymore. It can communicate with my TV, but I'm not able to send the command for the 3D button.

    If I'm choosing jointSpace v1 as access method I do not have a 3D button available in the configuration (see 1.png and 2.png.)
    1.png 2.png

    If I choose DirectFB as access method, at first the TV will be recognized as "DiVineTV" and everything is working fine (3.png)
    3.png

    but when I restart the configuration or start MP the TV will be recognized as a "Philips TV" from Germany and the 3D button is shown but doesn't send a (working) command. (4.png)
    4.png

    Additionally I get an error when loading the Auto3D configuration. (5.png)

    5.png

    MP 1.19Pre
    TV: Philips 46PFL9707S/12
    Auto3D 1.13
     

    Attachments

    Stéphane Lenclud

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • April 29, 2013
    2,563
    1,288
    Germany Germany
    Country flag
    Guys provide logs when reporting issues and possibly tell us which version of the plugin and which version of MP1 you are using.
    Also tell us what broke it if it was running before. Did it break because you updated the plug-in? Did it break because you updated MP1?

    @Sebastiii You made quite a few changes. Where is the latest version being published?
    I've added a download link at the top of the first post on that thread to the latest version I compiled.
    @Sebastiii did quite a few changes last year but I'm not sure where he published the new versions of that plug-in.
     
    Last edited:

    fischy667

    Super User
  • Team MediaPortal
  • Super User
  • May 5, 2010
    956
    278
    38
    Rostock
    Germany Germany
    Country flag
    Guys provide logs when reporting issues and possibly tell us which version of the plugin and which version of MP1 you are using.
    Also tell us what broke it if it was running before. Did it break because you updated the plug-in? Did it break because you updated MP1?

    @Sebastiii You made quite a few changes. Where is the latest version being published?
    I've added a download link at the top of the first post on that thread to the latest version I compiled.
    @Sebastiii did quite a few changes last year but I'm not sure where he published the new versions of that plug-in.
    Almost everything you asked for was in my post

    MP 1.19Pre
    TV: Philips 46PFL9707S/12
    Auto3D 1.13

    and the logs were attached, in the same post.

    Unfortunately it isn't working for my Philips TV anymore. It can communicate with my TV, but I'm not able to send the command for the 3D button.

    If I'm choosing jointSpace v1 as access method I do not have a 3D button available in the configuration (see 1.png and 2.png.)
    View attachment 195432 View attachment 195433

    If I choose DirectFB as access method, at first the TV will be recognized as "DiVineTV" and everything is working fine (3.png)
    View attachment 195434

    but when I restart the configuration or start MP the TV will be recognized as a "Philips TV" from Germany and the 3D button is shown but doesn't send a (working) command. (4.png)
    View attachment 195435

    Additionally I get an error when loading the Auto3D configuration. (5.png)

    View attachment 195436

    MP 1.19Pre
    TV: Philips 46PFL9707S/12
    Auto3D 1.13
    What really problem is, I don't know, because I didn't use Auto3D for almost two years. In this time MediaPortal was updated, therefore I needed a new version of Auto3D, because the old one was incompatible with the new version of MP and also the TV got a software update, so it could be one of them, two or even all three.

    Please, check request
    Code:
    curl -X POST http://<TV_IP>:1925/1/input/key -v -d "{ \"key\": \"3dFormat\" }"
    I will test this, when I'm home. Thanks.

    Fischy667
     
    Last edited:

    Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

    OP Similar threads Forum Replies Date
    joecrow 1.25.0 Radio Time plugin fails after Resume from Sleep with MP 1.25 Bugreports 3
    P MP2: US user, OTA - can NOT get SchedulesDirect plugin to work on MP1 or MP2 --> how do I get OTA schedule? General 5
    E aktuelle englische Forums Webseite von - Showtime Plugin v3 Plugins & Erweiterungen 2
    mrmojo666 [Tv Server Plugin ]Direct Show Video Control Plugin 0.0.0.1 for Hauppauge PVR cards MediaPortal 1 Plugins 0
    joecrow MultiShortcut Plugin (Uavailable) in DWHD skin General Support 58
    vapourEyes Building TV Plugin General Development (no feature request here!) 49
    Golf4 Nach Windows-Updates läuft TV-Plugin nicht mehr Allgemeines Support- und Diskussionsforum 0
    joecrow How about a Launcher plugin for MP1? MediaPortal 1 6
    D [solved] TVServer Plugin must be missing something. General Development (no feature request here!) 1
    framug Nouveau plugin XmlTvFR pour récupérer le guide télé français Kazer / ZguideTv (WebEPGfr) 11
    emphatic Allow remote control mapping of all plugins Improvement Suggestions 0
    D Where should plugins be located on hard drive? General Support 0
    D how to disengage from one version of a plugin to use another Newcomers Forum 0
    cbr954rr How to disable a pre-configured plugin? General 2
    mrmojo666 [Plugin]Marantz Control Plugin 0.0.0.2 MediaPortal 1 Plugins 2
    mrmojo666 beginner: trying to write a plugin, need help to catch event General Development (no feature request here!) 3
    framug [Rejected] Fix PowerScheduler plugin for MP2 single seat Submit: Code Patches 9
    doskabouter [Question] Stale plugins Developer Discussions 9
    M MP1 stops responding after Starting Plugins General Support 14
    Terra LAVFilter Plugin cannot be updated (MP1.23) MediaPortal 1 Plugins 10
    L Mediaportal 1.21 and Windows 10: user schedules de-activated when powerscheduler plugin is selected General Support 1
    C Can the XmlTv Plugin handle 600+ channels? General 3
    M Online Video Plugin V.2.32 keine Installtion unter MediaPortal 1.22 ? TV / Streaming 3
    emphatic Pictures in the cloud - would a plugin be possible for services like Google Photos MediaPortal 1 Plugins 1
    C where is the Online Videos plugin General Support 1
    Similar threads

























    Top Bottom