Auto3D plugin for MediaPortal 1.2 - 1.12 (GUI & TV/Beamer) | Page 53

Discussion in 'MediaPortal 1 Plugins' started by Marcus Venturi, February 18, 2013.

  1. fischy667
    • Super User

    fischy667 Super User

    Joined:
    May 5, 2010
    Messages:
    930
    Likes Received:
    181
    Gender:
    Male
    Occupation:
    physicist - Software Tester
    Location:
    Rostock
    Ratings:
    +354 / 1
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Can happen. Now everything is fine.
    Great plug-in. Great work. Great support.


     
    • Like Like x 1
    • Agree Agree x 1
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. gwares

    gwares Portal Pro

    Joined:
    December 15, 2007
    Messages:
    55
    Likes Received:
    2
    Location:
    Nantes
    Ratings:
    +3 / 0
    Home Country:
    France France
    Hi i'dlike to use this plugin with a optoma hd 300x videoprojector.do i have to do something special to make it works?and wich files do i have to download ? Thanks
     
    Last edited: February 24, 2014
  4. NicCo

    NicCo Portal Member

    Joined:
    February 24, 2014
    Messages:
    23
    Likes Received:
    2
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +2 / 1
    Home Country:
    France France
    Hi,
    I've seen your plugin partially support Full SBS or Full TAB. How do you manage output video ? Do you resize from 3840x1080 to 1920x1080 and output this or do you alternate between left and right frame and output Full HD video ?
    Thanks !
     
    • Off Topic Off Topic x 1
  5. Marcus Venturi
    • Super User

    Marcus Venturi Super User

    Joined:
    March 23, 2012
    Messages:
    606
    Likes Received:
    507
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +735 / 1
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    @gwares : The manual available online describes how to control the beamer over RS232. I will try to add support for that. I will notify you here if I have something to test.

    @NicCo : Currently I resize to 1920x1080, for everything else there is currently no support in MediaPortal.
     
  6. gwares

    gwares Portal Pro

    Joined:
    December 15, 2007
    Messages:
    55
    Likes Received:
    2
    Location:
    Nantes
    Ratings:
    +3 / 0
    Home Country:
    France France
    I try to install your plugin today. I ve got a problem when i turn it on the tv on sbs mode, the right image is very stretch as you ca see and when
    i turn it on my optoma on sbs mode i ve got to many parralax. How can i fix it? It seems to be a very powerfull plug in and i hope that i ll be able to appreciate your works. Thanx


    20140227_111830.jpg
     
  7. Marcus Venturi
    • Super User

    Marcus Venturi Super User

    Joined:
    March 23, 2012
    Messages:
    606
    Likes Received:
    507
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +735 / 1
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Hi @gwares ,

    please post your logfiles. Then I can try to see what's going wrong.

    Simultaneously we can try to get your beamer working. The manual for the Optoma beamer I got from their website contains a description how to control the beamer over RS232. If you want Auto3D to switch your beamer then you must have a serial connection from the PC to the beamer. If you PC has no serial port, you should get an USB to RS232 adapter.

    With the protocol described in the manual I added some initial support for your beamer. The attached plugin works with MediaPortal 1.6.
    Install the plugin and go then into the plugin configuration of the Auto3D plugin.

    Then select the "Optoma Beamer" in the list and choose the serial port where the beamer is connected in the combo box. Then select config to go into the Sequence Manager. There you should select the checkmark "Send command on add to list". If you now add a command to the list, it is also sent to the beamer.

    Try to send some commands to the beamer, e.g. "Menu", "Up", "OK" and check if the beamer reacts to them.
    The goal of this first version is just to test if the connection to the beamer works and if the beamer does something.
     

    Attached Files:

    • Auto3D.mpe1
      File size:
      2.8 MB
      Uploaded:
      February 27, 2014
      Views:
      101
    • Like Like x 1
  8. gwares

    gwares Portal Pro

    Joined:
    December 15, 2007
    Messages:
    55
    Likes Received:
    2
    Location:
    Nantes
    Ratings:
    +3 / 0
    Home Country:
    France France
    Hi marcus

    Sorry but my childrens wants to see only cartoons!!! I ll try to sent a logfile soon. Do i have to use a beamer? Because i use a projector and its notclose to the pc so i cant use it. I would like to convert 2d in 3d by sbs but i have this problem that you'seen. Sorry for english;)
     
  9. gwares

    gwares Portal Pro

    Joined:
    December 15, 2007
    Messages:
    55
    Likes Received:
    2
    Location:
    Nantes
    Ratings:
    +3 / 0
    Home Country:
    France France
    hi marcus,

    this is the log you asked i hope that s the right one
     
    • Thank You! Thank You! x 1
  10. yoavain
    • Premium Supporter

    yoavain Extension Dev

    Joined:
    May 24, 2009
    Messages:
    426
    Likes Received:
    304
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Senior Software Engineer
    Ratings:
    +467 / 0
    Home Country:
    Israel Israel
    Show System Specs
    Hi Marcus,

    I'm having problem of frame drops every few seconds, and I believe it's related to the "Video analysis for Top and Bottom (TAB)'
    Once disabled, problem no longer happens.
    Since I did not have this problem before, and the same video works fine when in debug mode (no plugins), I figured it had to do with a process plugin. Since this is the only process plugin I've recently added, I disable the only feature that seems to have the potential of messing with performance...

    Thanks,
    Yoav


    Here's a screenshot:
    Screenshot 2014-01-28 17.39.18.png
     
    • Thank You! Thank You! x 1
  11. Marcus Venturi
    • Super User

    Marcus Venturi Super User

    Joined:
    March 23, 2012
    Messages:
    606
    Likes Received:
    507
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +735 / 1
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    @gwares: You are using ViewModeSwitcher. Can you repeat the test with the ViewModeSwitcher plugin turned off. I currently have compatibility problems with ViewModeSwitcher. I'm working on a solution, but it will take some time. Please tell me if it works without ViewModeSwitcher or not.

    @yoavain: Thank you for you hint, I will check this.
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!