Change RGB Settings via Atmowin?

Discussion in 'Ambient Lighting System' started by pur_berger, October 2, 2015.

  1. pur_berger
    • Super User

    pur_berger Super User

    Joined:
    May 14, 2007
    Messages:
    1,674
    Likes Received:
    183
    Gender:
    Male
    Location:
    Vienna
    Ratings:
    +270 / 1
    Home Country:
    Austria Austria
    Show System Specs
    Is it possible to cheng the RGB settings via atmowin instead of using teh sedu board? So tho swith to BGR for example? Backgroud is that the seduboard only support WS stripes for this and not APA ones :(


     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. azzuro
    • Team MediaPortal

    azzuro Test Group

    Joined:
    May 10, 2007
    Messages:
    8,352
    Likes Received:
    2,437
    Occupation:
    technician HVAC
    Location:
    France - IDF
    Ratings:
    +4,089 / 13
    Home Country:
    France France
    Show System Specs
    yes, already available,
    upload_2015-10-2_9-42-51.png

    change the color adjustement.
    select the color on right panel, and use the Color slider. who correspond to the good color,
    maybe the RED on Atmowin correspond to the Green of your leds
     
  4. pur_berger
    • Super User

    pur_berger Super User

    Joined:
    May 14, 2007
    Messages:
    1,674
    Likes Received:
    183
    Gender:
    Male
    Location:
    Vienna
    Ratings:
    +270 / 1
    Home Country:
    Austria Austria
    Show System Specs
    Ah - Ok - never thought about doing this over the white adjustment ... THX
     
  5. pur_berger
    • Super User

    pur_berger Super User

    Joined:
    May 14, 2007
    Messages:
    1,674
    Likes Received:
    183
    Gender:
    Male
    Location:
    Vienna
    Ratings:
    +270 / 1
    Home Country:
    Austria Austria
    Show System Specs
    Confused ...

    When I adjust the colors in Atmowin so the colours are coresponding in Mediaportal I get green instead of orange / red ...?
     
  6. azzuro
    • Team MediaPortal

    azzuro Test Group

    Joined:
    May 10, 2007
    Messages:
    8,352
    Likes Received:
    2,437
    Occupation:
    technician HVAC
    Location:
    France - IDF
    Ratings:
    +4,089 / 13
    Home Country:
    France France
    Show System Specs
  7. pur_berger
    • Super User

    pur_berger Super User

    Joined:
    May 14, 2007
    Messages:
    1,674
    Likes Received:
    183
    Gender:
    Male
    Location:
    Vienna
    Ratings:
    +270 / 1
    Home Country:
    Austria Austria
    Show System Specs
    In my case it's BGR. So I select Red and set it to Blue, Green I leave with Green and Blue I set to red. When I ch Yellow, Cyan and Magenta they also are mixed - Yellow <> Cyan

    upload_2015-10-4_12-41-43.png

    B t I now check o n MP I have some orange / Red videows which are displayed as Green on Abilight now ...
     
  8. azzuro
    • Team MediaPortal

    azzuro Test Group

    Joined:
    May 10, 2007
    Messages:
    8,352
    Likes Received:
    2,437
    Occupation:
    technician HVAC
    Location:
    France - IDF
    Ratings:
    +4,089 / 13
    Home Country:
    France France
    Show System Specs
    before try to correct colors, try with 100% value
    Yellow : 0 : 255 : 255
    Magenta : 255 :0 : 255
    cyan : 255 : 255 : 0
     
  9. pur_berger
    • Super User

    pur_berger Super User

    Joined:
    May 14, 2007
    Messages:
    1,674
    Likes Received:
    183
    Gender:
    Male
    Location:
    Vienna
    Ratings:
    +270 / 1
    Home Country:
    Austria Austria
    Show System Specs
    so - invested hours ... no - not going to work. I can set teh colours correctly in the settings - but as soon as it goes to live view it won't match anymore. Same goes for Mediaportal. There is always at least one colour not fitting. What I didn't try is to set the values to brute color (so 0 0 255 and 255 0 0 and 0 255 0).

    So - there are two options - either amowin get's an option to switch RGB or I dorp teh APA 102 stripes and get myselöf the ws2812b ones - for these seduv3 can switch RGB....
     
  10. azzuro
    • Team MediaPortal

    azzuro Test Group

    Joined:
    May 10, 2007
    Messages:
    8,352
    Likes Received:
    2,437
    Occupation:
    technician HVAC
    Location:
    France - IDF
    Ratings:
    +4,089 / 13
    Home Country:
    France France
    Show System Specs
    i don't know why, it don't work :(
    only @angie05 ca help, because it worked a lot on this side. but not on forum since 2014. i hope it can receive this one
     
  11. azzuro
    • Team MediaPortal

    azzuro Test Group

    Joined:
    May 10, 2007
    Messages:
    8,352
    Likes Received:
    2,437
    Occupation:
    technician HVAC
    Location:
    France - IDF
    Ratings:
    +4,089 / 13
    Home Country:
    France France
    Show System Specs
    you are true , Atmowin has bug on color adjustement, tested on dummy; and color do'nt work.
     
    • Thank You! Thank You! x 1
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!