channel change causes tv to freeze | Page 2

Discussion in '1.1.x and SVN Builds' started by rexdog, January 13, 2011.

  1. SiLenTYL
    • Team MediaPortal

    SiLenTYL Retired Team Member

    Joined:
    April 23, 2004
    Messages:
    1,144
    Likes Received:
    144
    Gender:
    Male
    Location:
    Melbourne
    Ratings:
    +153 / 0
    Home Country:
    Australia Australia
    im also having the same problem with aussie tv channels specifically abc24 and nine, go!



    im using a tv server pc and a client pc (over ethernet)

    i also posted in the other thread about the same glitches - https://forum.team-mediaportal.com/bugreports-74/crashes-tv-guide-resume-100173/

    i have found if it hit a combination of "stop", "windows-home" and "back" on my remote i find myself back at the home screen!
    if i pick a channel inside the epg i get sound and a black screen
    then i stop the tv streaming to the client(notification popups still appear- to tell me im stopping the timeshift)
    i pick the channel again from the epg ... all is working again ... until the next time it wants to glitch out
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. rexdog

    rexdog Portal Member

    Joined:
    January 1, 2010
    Messages:
    30
    Likes Received:
    2
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +2 / 0
    Home Country:
    Australia Australia
    Show System Specs
    Hi,

    I know how frustrating it can be. Just to say that after my last post in this thread on what worked for me, I still haven't had any problems. I still haven't DL'ed additional plugins yet except for those listed, but the system has been very stable for the last few months.

    all the best
     
    • Like Like x 1
  4. jestermgee

    jestermgee Portal Pro

    Joined:
    February 23, 2008
    Messages:
    129
    Likes Received:
    0
    Occupation:
    Technical Support
    Location:
    In a house
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Show System Specs
    This is exactly the same issue as me...

    I was running Mp 1.0.3 for some time and had only an issue where video skipped every couple of minutes. Drove me nuts but I MP and codecs are a nightmare so I didn't though a thing.

    Finally decided to upgrade and was having the same issue switching to ABC24 and gem. I only have the saf6 codec pack and core avc. Every combination of ffdshow, lav, core avc and the default mpeg decoders yields different issues from the video playing at half speed on live channels, to channels not changing to streams not playing or very glitchy operation.

    I use XBMC for the main part of my media center and have no worries, but the Tv side has always been unbeaten with MP but I might revert back to an older build because I don't think the TV side of these latest ones is quite up to scratch yet. I am sure that codecs are cause of all issues but it is painful to stuff around with codecs for hours and hours just to watch tv. Ugh...
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!