[further infos missing] Clean install of 1.3 - cant enter music section, just hangs mediaportal (1 Viewer)

bob808

MP Donator
  • Premium Supporter
  • June 14, 2008
    295
    32
    Hampshire
    United Kingdom United Kingdom
    I have performed a clean install of mp 1.3beta on 3 different computers. In each case, I have setup the music folder as a shared drive that is sat in my NAS. In previous installs of mediaportal this is fine, and in the settings pane, it sees the files, and states that it has updated the database on doing a scan. I have deleted other sources in Mediaportal, as I dont use a local cd/dvd drive in the box. When I go to the Music option on the main screen, I get a blank page with all of the backdround image showing, but nothing actually loads, and mediaportal becomes unresponsive.

    As this has happend on 3 different machines, I am assuming that something has changed in the 1.3beta from prior installs of mediaportal. Is anyone else experiencing the same issue and do they have any hints on how to overcome?
     

    c128

    Portal Member
    July 17, 2007
    42
    6
    Just a note to say that I had the same issue, but in a recent upgrade from the 1.3 Beta to the RC.
    I re-built the music database and it seems to have gone away...
     

    SVoyager

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • February 7, 2013
    27
    4
    Québec
    Canada Canada
    Hello, just saying that I have the same issue right now. I did a rescan and it did see the music files on the rescan however when starting MP and going into the music menu, if I try to access the files on the network, it will crash MP. Here is the .zip file of the logs generated when crashing.

    Also note, I wasn't sure if it was caused by my music library so I actually copied the whole library on the local drive and when accessing it, it works fine. So it appears to be something related specifically to the networked portion of the task.

    Hope this helps!
    SV
     

    GiN_negro

    Portal Member
    April 20, 2010
    23
    4
    Spain Spain
    Same problem here after updating from 1.2.3. and i have all my music in the local drive.

    Thanks for the effort!
     

    Holzi

    Super Moderator
  • Team MediaPortal
  • April 21, 2010
    7,930
    2,234
    Ba-Wü
    Germany Germany
    Country flag
    My guess is a problem with the database but we really need logs!
    Thanks!
     

    SVoyager

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • February 7, 2013
    27
    4
    Québec
    Canada Canada
    BTW, if you guys need additional testing beyond the logs I sent earlier, just ask me what to do! The problem can be very easily reproduced on my end so this can be a good test bench for you guys! I would be happy to help out!

    SV
     

    Holzi

    Super Moderator
  • Team MediaPortal
  • April 21, 2010
    7,930
    2,234
    Ba-Wü
    Germany Germany
    Country flag
    BTW, if you guys need additional testing beyond the logs I sent earlier, just ask me what to do! The problem can be very easily reproduced on my end so this can be a good test bench for you guys! I would be happy to help out!

    SV
    But your problem seems to be network related? If you copy the files to a local drive everything works as it should?
     

    SVoyager

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • February 7, 2013
    27
    4
    Québec
    Canada Canada
    Indeed, but why would MP hang when accessing the network? If the share was not accessible, the application probably would have given an error msg instead of just plain crashing? I would have not been able to copy the entire music library back to the htpc manually if the network was problematic. So the problem might be related to the networked operation of the task but something in MP appears to not deal with that correctly. Worst case scenario would be an error msg, not a "task not responding" state?

    FYI, I am currently testing a bit further and once I make MP hang by accessing the networked music library, I still see that there is alot of network activity. Even after 5 minutes of letting it sit in a hanged state, there is still lots of activity. Could it be that MP is actually trying to download the whole library off the network instead of just listing its contents? I'll let it sit there for some more time and see if it eventually "un-hangs" or if the network activity dies down.

    SV
     
    Last edited:

    Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

    OP Similar threads Forum Replies Date
    cbr954rr [solved] No sound after clean install? General 24
    R Uninstalling MediaPortal completely to enable clean install. MediaPortal 1 Talk 2
    G Installation Issues Clean OS and Brand New MP Install Installation, configuration support 6
    J Clean up orphaned entries in MP-TV Series My TVSeries 2
    A [solved] Upgraded HTPC. Cannot install MP anymore Installation, configuration support 3
    M Installing Plugins Newcomers Forum 2
    doskabouter Installing mediaportal MediaPortal 1 3
    toricred x64 Bit Installer for 2.2.3 General 2
    F Problems with new install of MP2 Newcomers Forum 3
    C Can't install any extensions - DLL error Installation, configuration support 19
    joecrow 1.25.0 5031: Error on Install. Bugreports 24
    P [solved] MP2 new install, 2 x hdhomerun tuners, client on same PC unable to view TV & recordings Newcomers Forum 8
    M MediaPortal2 TV Config Error on Install (0x80004005) General 7
    ajs [fixed] 5022: Improving the MPE Installer, providing nicer GUI :) MediaPortal 1 42
    Rob Hexenmeister Dependency error on install v2.3.2.0 OnlineVideos 28
    ajs [fixed] 5015: Improving the MP1 installer, providing nicer GUI :) MediaPortal 1 138
    N No TV or EPG on fresh install General 0
    D [solved] Changed username in Win10, now TV Server config crashes on fresh install Installation, configuration support 1
    T MediaPortal Extensions Manager Fehlermeldung bei Installation einer Erweiterung Installationsprobleme? 1
    doskabouter [Question] Optional installation of subcomponents in MPE1 Developer Discussions 1
    D Unable to install 1.22 on Win 10 Newcomers Forum 9
    D I just installed MP 1.23. Which version of Schedules Direct should I use, where do I obtain it from Newcomers Forum 6
    J Server vs Client Install General 5
    G Newb trying MP2, trouble with guide data General 5
    G MP1 TV Server "failed to upgrade the database" using MS Sql Server Installation, configuration support 3
    Similar threads

























    Top Bottom