Crash using MP Configuration tool, trying to select Plugins (1 Viewer)

Gary_Francis

Portal Member
March 28, 2013
32
2
58
Australia Australia
Media Portal Version: 1.4.0

Description
Folks,
Upgraded to 1.4.0 and ran straight into the IFC bug. Found however that now when trying to select "plugins" in Configuration that the system crashes as per the graphic enclosed. I therefore used the Plugin Installer to remove IFC from MP. This however hasn't changed the crash when trying to select "plugins" in MP Configuration.
Any help appreciated. Also thanks to the MP team for such a great product.
PS: I didn't change the installed directory nor any other configuration changes when upgrading to 1.4.0.

Steps to Reproduce:
Open MP Configuration, try selecting "plugins" and wham configuration crashes.
 

Attachments

Last edited:

Sebastiii

Development Group
  • Team MediaPortal
  • November 12, 2007
    16,433
    10,254
    France
    France France
    Country flag
    Upgrade didn't go very well (it seems) not your fault, it can happen.

    %Temp%\MediaPortal Installation\deploy and start (one by one) each .exe (package-mediaportal.exe / package-tvengine.exe).
    It will reupdate your current install and replace wrong old files :)
     

    Gary_Francis

    Portal Member
    March 28, 2013
    32
    2
    58
    Australia Australia
    Hi yes but. The files in the temp dir are history. Can't use that method sorry. I have no desire whatsoever to rebuild from scratch again. Do you have another recovery method I could try please?

    Gary
     

    Sebastiii

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • November 12, 2007
    16,433
    10,254
    France
    France France
    Country flag
    It will not build from scratch :)
    It will update the files that failed to update the first time.

    So just Start full 1.4.0 again -> close it -> go to %temp%...... and files should be there :)
     

    AfshinBarani

    Portal Pro
    April 16, 2012
    54
    1
    50
    Germany Germany
    i had the same problem with MP1.4
    i went back to V1.3.
    does this solution definetely solve the Confing Crash problem?

    Edit: Was just reading this thread

    https://forum.team-mediaportal.com/...embly-bass-net-version-2-4-10-0.119051/page-3

    as someone mentioned in that thread, deleting "pureaudio.dll" did the job for me. now everything is ok. i really think something's wrong with the installer, so many have had the same problem.
     
    Last edited:

    Gary_Francis

    Portal Member
    March 28, 2013
    32
    2
    58
    Australia Australia
    i had the same problem with MP1.4
    i went back to V1.3.
    does this solution definetely solve the Confing Crash problem?

    Edit: Was just reading this thread

    https://forum.team-mediaportal.com/...embly-bass-net-version-2-4-10-0.119051/page-3

    as someone mentioned in that thread, deleting "pureaudio.dll" did the job for me. now everything is ok. i really think something's wrong with the installer, so many have had the same problem.
    [DOUBLEPOST=1375301511][/DOUBLEPOST]So I have three options:

    Try the temp thing
    Roll back to 1.3
    and
    Delete pureaudio.dll

    I'll try the deleteion thing first as it is obviously the easest. Is this a 1.3 comment or a 1.4?
    Not sure how you roll back to 1.3 actually? yes I do have a back up before upgrading to 1.4, is it a matter of restoirng that backup or is there a function in MP that I am missing?
    Temp thing. I'll try that is the other two fail maybe.
     

    Gary_Francis

    Portal Member
    March 28, 2013
    32
    2
    58
    Australia Australia
    Deleted the Pureaudio.dll file and it works like a bought one! Nice and simple, effective and gets me out of massive trouble, of having to reinstall again.

    Thank you thank you.

    Way off topic question: Can anyone point me in a direction to get a simple file deletion problem? I wnat to destory windows.old from my C drive and get told I don't have permissions even when logged in as Admin, with all the change privilages rights? Just want something to totally ignore the permissions and blow away the directoy and all its wasted content. I have even tried changing permissions when logged in as Admin, but without any joy. Just want a simple small util that blows anything away that it is pointed at.
     

    AfshinBarani

    Portal Pro
    April 16, 2012
    54
    1
    50
    Germany Germany
    [DOUBLEPOST=1375301511][/DOUBLEPOST]So I have three options:

    Try the temp thing
    Roll back to 1.3
    and
    Delete pureaudio.dll

    I'll try the deleteion thing first as it is obviously the easest. Is this a 1.3 comment or a 1.4?
    Not sure how you roll back to 1.3 actually? yes I do have a back up before upgrading to 1.4, is it a matter of restoirng that backup or is there a function in MP that I am missing?
    Temp thing. I'll try that is the other two fail maybe.
    By going back to v1.3 i meant i uninstalled v1.4 and reinstalled v1.3.
    And don't forget to back up your settings everytime you have a stable situation.
    Also im glad your problem is solved.
     

    Gary_Francis

    Portal Member
    March 28, 2013
    32
    2
    58
    Australia Australia
    Not really an option for me as i have 2500+ movies and more than that in Doc's. Got be careful upgrading next time and parhaps wait a few weeks for all the issues to be fixed with a small patch release forthcoming maybe
     

    Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

    OP Similar threads Forum Replies Date
    L Service keeps crashing General 0
    U [solved] MediaPortal crashing on startup General Support 10
    RoChess Weird GPU crash -- possible cause: resizing media MediaPortal 1 Talk 8
    torone Dritter versuch mit Mediaportal 2 Allgemeines Support- und Diskussionsforum 1
    W [solved] MP suddenly Crashes when starting live TV on most channels and on recordings from the same channels General Support 20
    W [solved] MP suddenly Crashes when starting live TV on some channels and on some recordings Television (MyTV frontend and TV-Server) 1
    D [solved] Changed username in Win10, now TV Server config crashes on fresh install Installation, configuration support 1
    ajs Trakt error when start with MP crash Trakt 1
    R TV server crash with WintTV quadHD General 0
    Dark Eyes TVService locks up or fails to restart on resuming from sleep, and crashes when grabbing EPG Installation, configuration support 7
    atlantic [solved] MP1.24 Pre released crash in TV General Support 12
    RoChess Random GPU crash leads to MePo restart, but works fine afterwards MediaPortal 1 14
    R [fixed] [MP2-819] MP2 Server crashes on ATSC OTA channel scan Submit: Bug Reports 33
    doskabouter 1.23.0 Crash when skipping in a dvd Bugreports 3
    J [fixed] [MP2-833] 2.2.2 server crash during import Submit: Bug Reports 50
    P MP2 TV Server crashes when starting - throws error remoting exception General 2
    G MP Crashed during setting up recording. Newcomers Forum 1
    Rob Hexenmeister DVD Skip steps causing crash General Support 2
    badboyxx MP 1.22 final is crashing when jumping forward while playing DVD-Iso watch/edit Videos 26
    Terra Crash when opening ACTORS list My TVSeries 3
    Terra Crash when searching movies, reproducable Moving Pictures 2
    KlausWirn Music crash Bass crash no change to play music Installation, configuration support 2
    cladinshadows85 [solved] Audio playing mutiple times over video and crashing General 8
    joecrow Win 10 crash, hang and freeze with USB Tuner. General Support 13
    S Crashing on some IPTV channels General Support 21
    Similar threads

























    Top Bottom