Codecs Current best GT430 drivers? (1 Viewer)

TheBatfink

MP Donator
  • Premium Supporter
  • June 11, 2007
    1,288
    221
    Nottingham
    Home Country
    United Kingdom United Kingdom
    Country flag
    And you definately have all TV specific codecs set to LAV?
    Pic of my LAV video settings attached that work for me..

    Edit: Did you try to use LAV BEFORE installing SAF?
     

    Attachments

    • settings.png
      settings.png
      91.5 KB · Views: 164

    psykix

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • July 10, 2009
    785
    46
    Wirral
    Home Country
    United Kingdom United Kingdom
    Yeah, I have the same settings. I tried LAV on it's own (latest one) without SAF and it was the same.

    I'm beginning to suspect the GT430..

    Will have to try to find a way to test it...
     

    TheBatfink

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • June 11, 2007
    1,288
    221
    Nottingham
    Home Country
    United Kingdom United Kingdom
    Country flag
    What does your driver details say? I cant remember if I stuck with the tesla ones tbh.. Heres mine.

    Could it be to do with the streaming though??
     

    Attachments

    • driver.png
      driver.png
      123.8 KB · Views: 152

    psykix

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • July 10, 2009
    785
    46
    Wirral
    Home Country
    United Kingdom United Kingdom
    I'm not on my HTPC, but I tried different drivers, all have the same result.

    I had a GTX460 before this, but the fan was too noisy when LAV hardware acceleration was turned on.

    Don't think it is the streaming because it also does it on the server when TV recordings are happening - the recording will be pixellated and blocky.
     

    TheBatfink

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • June 11, 2007
    1,288
    221
    Nottingham
    Home Country
    United Kingdom United Kingdom
    Country flag
    Well if its only when a recording is happening or a second client is viewing then theres obviously something to do with that no? Have you looked in log to see if theres any decoding failure errors or anything with the card? They ussually show as PES FAIL in tsreader.log.. Maybe something else to look at..

    I ask about the drivers because they definately make a difference, I tried several but the only ones in my NVIDIA folder say 285.6x and 290.53 so I think I dropped the Teslas..
     

    psykix

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • July 10, 2009
    785
    46
    Wirral
    Home Country
    United Kingdom United Kingdom
    I'll have another play around when I can bring myself to mess again!

    Thanks for the feedback!
     

    TheBatfink

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • June 11, 2007
    1,288
    221
    Nottingham
    Home Country
    United Kingdom United Kingdom
    Country flag
    When I say card I mean your software cam and decryption card.. Maybe the second login isn't playing ball properly

    Yeah its annoying as hell isnt it lol.
     

    psykix

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • July 10, 2009
    785
    46
    Wirral
    Home Country
    United Kingdom United Kingdom
    Nah, the decryption is just fine - runs on a dedicated linux box and if it was that then PDVD12 would suffer the same issues..

    Yeah.. Mediaportal is a true labour of love!
     

    psykix

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • July 10, 2009
    785
    46
    Wirral
    Home Country
    United Kingdom United Kingdom
    Hmm.. plot thickens...

    Tried LAV with DXVA2 (native) and it's fine (still can't use for live tv but the issue with recordings while playing MKV is no longer a problem.)

    Also noticed that the processor was dropping in speed so fixed that in the BIOS - however that didn't appear to be the cause as I tested CUVID again and same problem.

    Weird..
     

    Users who are viewing this thread

    Similar threads

    Just to wrap this up I did eventually get MP2 installed, the above mentioned error was resolved once I uninstalled MP1. I then had firewall issues with MP2, the client could not see the server unless I turned the firewall off on the server, all rules seemed present and correct, so I eventually uninstalled MP2 as I needed a working...
    Just to wrap this up I did eventually get MP2 installed, the above mentioned error was resolved once I uninstalled MP1. I then had...
    I'm not quite sure what I've done, but somehow I seem to have broken our Mediaportal installation. I'm running it as a TV server...
    Replies
    6
    Views
    2K
    MP1 MP2 MP2 GUI Issues DE
    sadly I don't have that button on my "remote" - I have a Rii i4 keyboard and mouse
    sadly I don't have that button on my "remote" - I have a Rii i4 keyboard and mouse
    Hi, I've recently switched MP1 to MP2 2.2.3 as I thought it's a newer product and would hence be better. So far not so - I'm having...
    Replies
    7
    Views
    623
    Hello!!! I use a handy app called catchin' sync to roughly check the AV sync of audio/video on my HTPC/TV. It's not as accurate as a dedicated opto-electronic calibrator but it's more than adequate for this application and much better than trying to do things by eye (even when the lack of sync is massively obvious, subjective...
    Hello!!! I use a handy app called catchin' sync to roughly check the AV sync of audio/video on my HTPC/TV. It's not as accurate as...
    Hello!!! I use a handy app called catchin' sync to roughly check the AV sync of audio/video on my HTPC/TV. It's not as accurate as...
    Replies
    0
    Views
    285
    interesting...i use DRR in MP + Win 7, though i must admit i haven't watch much content lately using DRR. Might explain why i seen it more rarely than OP... i'll try some more testing using DRR, i usually switch between 50Hz p, for 25fps (dvb-t FTA ) content to 23.976 Hz for 23.976fps content, then back to 50Hz...
    interesting...i use DRR in MP + Win 7, though i must admit i haven't watch much content lately using DRR. Might explain why i seen...
    I fully realize that this is probably not the correct place, or a correct bugreport, but since a while (maybe a month?) I have some...
    Replies
    46
    Views
    3K
    No experience at all with sat stuff, but do TBS provide (or suggest) viewing/test software that will work with their cards? (You'll need to stop MP TV Server running when you do this - use the 'Manual Control' tab in TV server config to stop/start it - as it won't share tuners with other software).
    No experience at all with sat stuff, but do TBS provide (or suggest) viewing/test software that will work with their cards...
    Hi Guys, I'm currently getting my system back up and running again after a long absence. No point in having spent ££££'s on kit...
    Replies
    1
    Views
    603
    Top Bottom