Discovery history and all HD channels not working | Page 2

Discussion in '1.0 final and SVN Builds' started by GreatMilenko, December 26, 2008.

  1. GreatMilenko

    GreatMilenko Portal Member

    Joined:
    February 6, 2007
    Messages:
    17
    Likes Received:
    1
    Ratings:
    +1 / 0
    Home Country:
    Denmark Denmark
    ok then write in the manual/wiki/tips that "Cyberlink for video and ffdshow for audio" is a good combo for DVB-C, it makes Mediaportal the perfect media center software but unfortunately the tv part isn't always trivial to setup, i formerly had an analog tv-tuner card and getting it up and running with EPG and without glitches in recording wasn't trivial. Digital tv is much simpler thank god, as long as the right codecs are used.


     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. Kickin

    Kickin Portal Member

    Joined:
    September 15, 2007
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    hi

    I have also similar problems. I can't watch Discovery HD and History HD through my cable supplier.
    I can watch Eurosport HD, TV Norge HD and NAT. GEOGRAPHIC HD but when I switch to the other 2 I don't get any picture or sound. I have tried different codec like cyberlink, ffdshow but its all the same.
    Attached are a log from sunday where I switched to those 2 channels.

    Hope somebody can help, thanks

    Kickin
     
  4. ronilse
    • Premium Supporter

    ronilse Retired Team Member

    Joined:
    July 19, 2005
    Messages:
    4,422
    Likes Received:
    280
    Gender:
    Male
    Occupation:
    MediaPortal tester
    Location:
    Moss
    Ratings:
    +280 / 0
    Home Country:
    Norway Norway
    Show System Specs
    Hi,
    Try to switch audio codecs for television to ffdshow & in ffdshow audio configuration -> codecs set MP1, MP2 to use mp3lib.
    If that doesn't work attach fresh logs again.

    Regards
    Roy
     
  5. Kickin

    Kickin Portal Member

    Joined:
    September 15, 2007
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    hi thanks for your response

    I tried that but still the same on those 2 channels.
    Attach new log.

    regards
    Kickin
     
  6. ronilse
    • Premium Supporter

    ronilse Retired Team Member

    Joined:
    July 19, 2005
    Messages:
    4,422
    Likes Received:
    280
    Gender:
    Male
    Occupation:
    MediaPortal tester
    Location:
    Moss
    Ratings:
    +280 / 0
    Home Country:
    Norway Norway
    Show System Specs
    Hi,
    Hmm, logs not telling much.
    You could try PDVD video codecs for h.264 & the same as it is now on the rest(also set in MP Configuration -> General -> log level to debug), if PDVD doesn't work either, you should rec 10 sec of the ptoblem channel & upload it to our ftp, so we can test it here(attach logs + name of ts file here).

    ftp: ftp://85.25.120.10/
    Login: tsdump@team-mediaportal.com
    Password: mpuser88

    Regards
    Roy
     
  7. Kickin

    Kickin Portal Member

    Joined:
    September 15, 2007
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    hi again

    I tried to do a recording but the .ts file is 0 kb, not much to upload. :confused:

    regards
    Kickin
     
  8. ronilse
    • Premium Supporter

    ronilse Retired Team Member

    Joined:
    July 19, 2005
    Messages:
    4,422
    Likes Received:
    280
    Gender:
    Male
    Occupation:
    MediaPortal tester
    Location:
    Moss
    Ratings:
    +280 / 0
    Home Country:
    Norway Norway
    Show System Specs
    Hi,
    Hmmm, not good & no errors in tv.log or tverror.log(then it's not easy)?

    Regards
    Roy
     
  9. GreatMilenko

    GreatMilenko Portal Member

    Joined:
    February 6, 2007
    Messages:
    17
    Likes Received:
    1
    Ratings:
    +1 / 0
    Home Country:
    Denmark Denmark
    You have tried the newest version of cyberlink? Because both Eurosport HD and NAT. GEOGRAPHIC HD works perfectly for me (with ffdshow as audio).
     
  10. Kickin

    Kickin Portal Member

    Joined:
    September 15, 2007
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    hi Thanks for your help and replay so far.

    I did an update of the cyberlink today but still no picture on these 2 channels.
    I think I will do an new install of the TV server.

    Is there someplace I can download version 1.0 RC3 ? I am thinking of trying different versions.
    I mean I have read that one had to revert back to Tv server RC3 to get all the channels.

    regards
    Kickin
     
  11. GreatMilenko

    GreatMilenko Portal Member

    Joined:
    February 6, 2007
    Messages:
    17
    Likes Received:
    1
    Ratings:
    +1 / 0
    Home Country:
    Denmark Denmark
    using version 1.0 and only have problems with discovery history channel, which sometimes works perfectly but at other times will have artifacts or stuttering images, but that is resolved by booting.
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!