Discovery history and all HD channels not working

Discussion in '1.0 final and SVN Builds' started by GreatMilenko, December 26, 2008.

  1. GreatMilenko

    GreatMilenko Portal Member

    Joined:
    February 6, 2007
    Messages:
    17
    Likes Received:
    1
    Ratings:
    +1 / 0
    Home Country:
    Denmark Denmark
    TV-Server Version: 1.0
    MediaPortal Version: 1.0
    MediaPortal Skin: wide
    Windows Version: windows xp sp 2
    CPU Type: AMD Turion 64 1600mhz
    HDD: western digital 320gb
    Memory: 1gb ddr2
    Motherboard: MSI SKT754 RS482M-IL
    Video Card: ATI Radeon express 200 crossfire (onboard)
    Video Card Driver: 6.14.10.6571
    Sound Card: onboard
    Sound Card AC3: not used
    Sound Card Driver: onboard
    1. TV Card: FireDTV FloppyDTV C/CI
    1. TV Card Type: DVB-C
    1. TV Card Driver: 4.8.0
    2. TV Card:
    2. TV Card Type:
    2. TV Card Driver:
    3. TV Card:
    3. TV Card Type:
    3. TV Card Driver:
    4. TV Card:
    4. TV Card Type:
    4. TV Card Driver:
    MPEG2 Video Codec: MPV
    MPEG2 Audio Codec: MPA
    h.264 Video Codec: ffdshow
    Satelite/CableTV Provider: TDC
    HTPC Case: HFX Mini
    Cooling: Heatpipes to Cabinet
    Power Supply: HFX external 220 watt
    Remote: IMon
    TV: JVC 32'' crt
    TV - HTPC Connection: VGA to Scart custom connection


    Hello i'm having a problem with "Discovery history channel" it only shows a still image and no sound, also all the HD channels have no image but has got sound. All other channels work perfectly.
    I have attached logs for starting "Discovery history channel" and "Discovery HD channel".

    Cheers
    Uffe


     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. tourettes
    • Team MediaPortal

    tourettes Retired Team Member

    Joined:
    January 7, 2005
    Messages:
    17,301
    Likes Received:
    4,595
    Ratings:
    +4,810 / 3
    Try different audio codec (ffdshow for example).
     
  4. GreatMilenko

    GreatMilenko Portal Member

    Joined:
    February 6, 2007
    Messages:
    17
    Likes Received:
    1
    Ratings:
    +1 / 0
    Home Country:
    Denmark Denmark
    Well now i have tried using ffdshow as codec for all video and audio, but none of it worked and the strange thing is that even though ffdshow is enabled as default codec for tv playback it isn't used, since i have enabled onscreen display and that works when showing videos but not when showing live tv.

    Also i have tested streaming and all channels works perfectly in VLC Player so the problem must be directly related to MediaPortal playback, since obviously the tv server works.

    For some reason the ffdshow filter can't be added to the graph (MediaPortal.log):
    008-12-27 21:54:47.812905 [Info.][MPMain]: added filter:ffdshow Video Decoder to graph
    2008-12-27 21:54:47.828530 [Info.][MPMain]: failed:unable to add filter:ffdshow Video Decoder to graph
    2008-12-27 21:54:47.828530 [Info.][MPMain]: failed filter:ffdshow Video Decoder not found


    If you look at the image ("graph_MediaPortal PID (EF0) IFilterGraph = 959FC30.jpg" ) in "MediaPortalLogs_26_12_08 discovery HD.zip" then it seems that even though i have enabled only ffdshow but "MPV Decoder filter" is also present, that can't be right? Is Mediaportal trying to add two decoders to the filter graph?
     
  5. ronilse
    • Team MediaPortal

    ronilse Retired Team Member

    Joined:
    July 19, 2005
    Messages:
    4,422
    Likes Received:
    280
    Gender:
    Male
    Occupation:
    MediaPortal tester
    Location:
    Moss
    Ratings:
    +280 / 0
    Home Country:
    Norway Norway
    Show System Specs
    Hi,
    BBC HD runs fine here with ffdshow for audio & Cyberlink codecs for video.

    Regards
    Roy
     
  6. GreatMilenko

    GreatMilenko Portal Member

    Joined:
    February 6, 2007
    Messages:
    17
    Likes Received:
    1
    Ratings:
    +1 / 0
    Home Country:
    Denmark Denmark
    Thanks i will try that, but i still think there is something fishy about the way that ffdshow is used for tv playback, especially since it works perfectly for video playback.

    It would seem that the ffdshow video decoder is added to the graph in both cases but it is never connected between the "TsReader" and "video mixing renderer 9" video pins, also the "MPV Decoder filter" is there in both cases (still connected in discovery history) even though it isn't selected, so this seems to verify my former suspicion that MPV is always added no matter what the user selects.
     
  7. ronilse
    • Team MediaPortal

    ronilse Retired Team Member

    Joined:
    July 19, 2005
    Messages:
    4,422
    Likes Received:
    280
    Gender:
    Male
    Occupation:
    MediaPortal tester
    Location:
    Moss
    Ratings:
    +280 / 0
    Home Country:
    Norway Norway
    Show System Specs
    Hi,
    For HD channels you really need a good Video codecs like PDVD8 or something like that
    For Audio use ffdshow, open ffdshow audio configuration -> codecs & change MP1, MP2 to use MP3lib, save & start MP again.

    Regards
    Roy
     
  8. GreatMilenko

    GreatMilenko Portal Member

    Joined:
    February 6, 2007
    Messages:
    17
    Likes Received:
    1
    Ratings:
    +1 / 0
    Home Country:
    Denmark Denmark
    It works using Cyberlink for both audio and video, maybe somebody should add it to the manual.
    There is till an issue with dropped sound when tuning into a new channel, however that can be fixed by fastforwarding and it was also present using ffdshow.
     
  9. ronilse
    • Team MediaPortal

    ronilse Retired Team Member

    Joined:
    July 19, 2005
    Messages:
    4,422
    Likes Received:
    280
    Gender:
    Male
    Occupation:
    MediaPortal tester
    Location:
    Moss
    Ratings:
    +280 / 0
    Home Country:
    Norway Norway
    Show System Specs
    Hi,
    Nice that cyberlink works for you, it doesn't work for some SD channels which has audio in mono(Animal Planet, etc) & that should already be in wiki (if not contribute & add it for us).
    About codecs for HD channels, it's a bit try & fail now days since it's not very well tested & not been around for long (thinking about those that send 1980x1080 like Discovery hd does) with what tv tuner to use, what hardware to use(CPU/GPU) ;)

    Regards
    Roy
     
  10. GreatMilenko

    GreatMilenko Portal Member

    Joined:
    February 6, 2007
    Messages:
    17
    Likes Received:
    1
    Ratings:
    +1 / 0
    Home Country:
    Denmark Denmark
    Okay now i have tried the Cyberlink for video and ffdshow for audio, and i think i will stick to that configuration. With the newest version of ffdshow there is no loss of audio, so thanks for the info.
     
  11. tourettes
    • Team MediaPortal

    tourettes Retired Team Member

    Joined:
    January 7, 2005
    Messages:
    17,301
    Likes Received:
    4,595
    Ratings:
    +4,810 / 3
    I have been using that filter combo for live tv for almost a year now. No issues.
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!