does the download for 1.0 download 1.0 rc3? (1 Viewer)

mrkaras

Portal Pro
December 9, 2006
541
7
Home Country
I am trying to get mediaportal to work as a client but when I start it it shows the version to be 1.0.0.0 RC3. I have uninstalled fully and re-downloaded the installer more than once, I even copied all the files from another PC (where it does show as 1.0.0.0 without an RC3) and I can't get rid of the RC3 tag. I am struggling to understand how it can be RC3 and not the full release 1.0.0.0.

can somebody veryfi that the download does infact link to the propper version? would it be normal that this version (aparently RC3) will not connect to my server (full 1.0.0.0)

the specs below are for my server PC, not the one with the strange problem.

TV-Server Version:
MediaPortal Version: 1.0
MediaPortal Skin:
Windows Version: Vista ultamate x32
CPU Type: core 2 duo 2.1
HDD: western digital 400Gb
Memory: 1Gb
Motherboard: Asus P5L-VM 1394
Video Card: Asus Gforce 6200 LE
Video Card Driver:
Sound Card: onboard (ASUS)
Sound Card AC3:
Sound Card Driver:
1. TV Card: kworld (currently removed(BSOD issues))
1. TV Card Type: DVB-T (PCI)
1. TV Card Driver: 4.0.108.4
2. TV Card: ASUS My cinema U3000 Mini (not currently pluged in(antanna wiring issues))
2. TV Card Type: DVB-T (USB)
2. TV Card Driver:
3. TV Card: DNTV! Live Dual Hybrid PCIe (only card currently in use)
3. TV Card Type: twin hybrid
3. TV Card Driver:
4. TV Card:
4. TV Card Type:
4. TV Card Driver:
MPEG2 Video Codec:
MPEG2 Audio Codec:
h.264 Video Codec:
Satelite/CableTV Provider:
HTPC Case: thermaltake motzart
Cooling: CPU fan / passive on other
Power Supply:
Remote: iMon
TV: Samsung LA37R7
TV - HTPC Connection: VGA, (not DVI->HDMI, mis-led by samsung)
 

Paranoid Delusion

Moderation Manager
  • Premium Supporter
  • June 13, 2005
    13,062
    2,978
    Cheshire
    Home Country
    United Kingdom United Kingdom
    Older versions may have used virtualstore directory if using Vista as the OS, these files really should be deleted on a change from RC3 to MP1.0.
     

    mrkaras

    Portal Pro
    December 9, 2006
    541
    7
    Home Country
    that would be it. I didn't think of that, meddiaportal realy should start writing configs to somewhere propper, (ie not the program files folder). I deleted that folder and the version came up properly.

    still won't connect to my server, but I guess I'll have to go looking at firewall setting etc.
     

    mrkaras

    Portal Pro
    December 9, 2006
    541
    7
    Home Country
    It appares that it is not fixed, I just upgraded from 1.0.0 to 1.0.1 and the version did not update. deleting mediaportal.exe.config from the virtualstore fixed it.
     

    Users who are viewing this thread

    Similar threads

    Hello, Since windows 7 is not supported yet by microsoft, I migrated from windows 7 x64 to windows 10 x64. I have a server on which a WinTV-quadHD card is installed. This card worked perfectly before the migration and no hardware change was made (not a single cable disconnected). Since my passage under windows 10 x64, I can't get...
    Hello, Since windows 7 is not supported yet by microsoft, I migrated from windows 7 x64 to windows 10 x64. I have a server on...
    Hello, Since windows 7 is not supported yet by microsoft, I migrated from windows 7 x64 to windows 10 x64. I have a server on...
    Replies
    0
    Views
    442
    Many people found the Lentoid decoder better optimised than LAV for software decoding. If you want to try it, download it from the link below, run reg.bat as an admin to install it and change the HEVC Video settings in MediaPortal Configuration/Codecs and Renderer...
    Many people found the Lentoid decoder better optimised than LAV for software decoding. If you want to try it, download it from the...
    For some unknown reason I can't play HEVC encoded video with MP1 on my system. I have tried every trick I know, but nothing works...
    Replies
    10
    Views
    704
    Just repeated the fast forward freeze issue and captured the logs.
    Just repeated the fast forward freeze issue and captured the logs.
    Before you create this bug report: Make sure that your system (Windows, codecs and drivers) is up to date, matching the...
    Replies
    1
    Views
    534
    Sorry for the late response. In my experience, the EPG grabbing of a single transponder takes 2 to 3 minutes. Afterwards it takes 1 to 2 minutes to write the data to disk. To speed up the EPG stuff (not only writing but also reading the EPG guide in MediaPortal), I changed the program table (and only that table) from InnoDB to...
    Sorry for the late response. In my experience, the EPG grabbing of a single transponder takes 2 to 3 minutes. Afterwards it takes...
    I get a few "Continuity error..." after the EPG scan finished: [2021-01-30 18:56:10,278] [4c45530] [18c8] - mhw reset [2021-01-30...
    Replies
    2
    Views
    1K
    It is looking and working very well now and I am almost at the point of switching my HTPC to MP2, madvr would definitely push me over the edge for sure.;)
    It is looking and working very well now and I am almost at the point of switching my HTPC to MP2, madvr would definitely push me...
    We are proud to present MediaPortal 2.3 MediaPortal 2.3 is a full-blown media center software that addresses the most common user...
    Replies
    4
    Views
    2K
    Top Bottom