Duplicate Banners (1 Viewer)

joae996

New Member
March 4, 2009
1
0
Home Country
United States of America United States of America
For the last two months, I've had a problem on one of my systems of duplicate banners.

When I load MpTVSeries and the banners appear, invariably, several of them will be duplicated.

There is no corruption of the database. And if i back out of the screen to the main menu, and then go back into MP TV Series, the offending banners will be correct (but lower down in the list, there may be another set of duplicates).

Somehow, the database still knows the right banner, but the display engine is throwing the wrong banner up in place of the right one. Usually from a series higher in the list.

I'm running Media Portal on four computers, in four rooms of the house (NOT sharing a database, as this always crashes until someone allows instances of Media Portal to run the database in read only mode). Only one PC... coincidentally the only one running in WiFi for network, has this duplication of banners problem.

I've not tried plugging it into the network physically to compare, yet. There's no convenient jack in that room. But, I've twice updated Media Portal (now running the latest test build), and also now running the test build of MP TV Series.

My question is... has anyone else had this problem? And if so, is there something stupid I'm doing? Could it be the WiFi? The database is running on the physical machine, which is where the banners are stored. So I can't imagine that being the issue.

Other than this, the program runs darn near flawlessly (I'm running it in Windows XP, so can never get my Media Center remote to work correctly ;-).

As a quick clarification... by duplicate banners I mean the banner for Star Trek might appear lower in the list, over Stargate, or even Xena. If I back out to the main menu, and then return to TV Series, Stargate would then have teh CORRECT banner.


Thanks
 

meesham

MP Donator
  • Premium Supporter
  • February 15, 2009
    35
    2
    Christchurch
    Home Country
    New Zealand New Zealand
    Yep I've encountered the exact same problem as you've described. For example sometimes the banner for Scrubs will appear for both Scrubs and Stargate SG1, but I've found if I either quit out of MP and start it again or cycle the banner for the series the correct banner comes back.

    I'm running v2.1.3331 on a standalone machine.
     

    arryo

    Portal Pro
    July 12, 2008
    162
    4
    Yes, I also have the same problem. But after I let the banner playing randomly, it's gone (i'm using the latest SVN version)
     

    meesham

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • February 15, 2009
    35
    2
    Christchurch
    Home Country
    New Zealand New Zealand
    I rebuilt my HTPC a couple of weeks ago and installed Vista on it (I was previously running XP). I then did a clean install of MP and and all the plugins. Since then I've only had a duplicate thumbnail show up once (that I've noticed), unlike my previous install where it would happen every half an hour or so.
     

    meesham

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • February 15, 2009
    35
    2
    Christchurch
    Home Country
    New Zealand New Zealand

    ltfearme

    Community Plugin Dev
  • Premium Supporter
  • June 10, 2007
    6,743
    7,171
    Sydney
    Home Country
    Australia Australia
    Country flag
    So has anyone installed the latest test release to see if problem is fixed?
     

    Users who are viewing this thread

    Similar threads

    Ok, just done some more mucking around. turns out my logitech mouse seems to be extremely unresponsive in media portal. Can use my keyboard just fine (also lightspeed wireless). Suggestions?
    Ok, just done some more mucking around. turns out my logitech mouse seems to be extremely unresponsive in media portal. Can use my...
    Good evening, having just fresh installed media portal 2.3.2. Looking at trialing again as it now seems to support what I am...
    Replies
    1
    Views
    247
    It is looking and working very well now and I am almost at the point of switching my HTPC to MP2, madvr would definitely push me over the edge for sure.;)
    It is looking and working very well now and I am almost at the point of switching my HTPC to MP2, madvr would definitely push me...
    We are proud to present MediaPortal 2.3 MediaPortal 2.3 is a full-blown media center software that addresses the most common user...
    Replies
    4
    Views
    2K
    Many thanks for your fast response. Hopefully I'll get to work through these items in the next few days. Kind regards.
    Many thanks for your fast response. Hopefully I'll get to work through these items in the next few days. Kind regards.
    Hi, I'm new to the world of HTPC and Media Portal but I've decided to give it a go since my Pioneer DVR-LX60D PVR failed and is...
    Replies
    2
    Views
    777
    I am still here, thanks for the input, so I have now settled on mp1, I am not afraid of a lot of tweaking. Good news on tuners is I can run side by side with my WMC setup, as my tuners are using DVBlink to combine channels for WMC, so WMC is using 8 virtual tuners from DVBlink while MP is using the tuners directly. Of course they are...
    I am still here, thanks for the input, so I have now settled on mp1, I am not afraid of a lot of tweaking. Good news on tuners is...
    No doubt I am not the first to make this journey so hopefully all can be achieved. So in short I have been running WMC for 8 years...
    Replies
    5
    Views
    3K
    Please attach your log files according to description in forum and wiki. It's about the adjusted refresh rate according to the content. It's a general problem with HDMI. Try switching off the refreshrate changer in MP2 settings. I'm not sure how WMC could handle it, but you would have same problem with MP1. Please see importer...
    Please attach your log files according to description in forum and wiki. It's about the adjusted refresh rate according to the...
    Hi I have finally had to move on from MCE (with a DVB-Link backend) that I had running on Win10 as Microsoft seems to keep finding...
    Replies
    1
    Views
    720
    Top Bottom