[DVD] DVD Navigation Issue & DVD Playback (1 Viewer)

SteffelGreen

Portal Pro
March 29, 2009
158
3
Is playing normal DVDs in MediaPortal under Win 7 a no go? I have been playing around with all sorts of settings, but most DVDs just won't play. Doesnt' seem like anybody has any solution to this yet, or am I missing something?
using AnyDVD solves the problem.

But aspect ratio still doenst work with win7/vista x64 with the lastest SVns.
 

tomoqv

Portal Pro
June 28, 2006
125
4
Stockholm
Sweden Sweden
Is playing normal DVDs in MediaPortal under Win 7 a no go? I have been playing around with all sorts of settings, but most DVDs just won't play. Doesnt' seem like anybody has any solution to this yet, or am I missing something?
using AnyDVD solves the problem.
Do you mean by using AnyDVD as DVD player instead of built-in? If so, can you use the remote for skipping, DVD menus etc.?
 

Snaeh

Portal Member
September 8, 2009
21
1
Germany Germany
Is playing normal DVDs in MediaPortal under Win 7 a no go? I have been playing around with all sorts of settings, but most DVDs just won't play. Doesnt' seem like anybody has any solution to this yet, or am I missing something?
using AnyDVD solves the problem.
Do you mean by using AnyDVD as DVD player instead of built-in? If so, can you use the remote for skipping, DVD menus etc.?
No, AnyDVD is a program that runs in the background and removes the copy protection of the DVD. The use of this program is not allowed in several countries, for example in germany.
 

tomoqv

Portal Pro
June 28, 2006
125
4
Stockholm
Sweden Sweden
using AnyDVD solves the problem.
Do you mean by using AnyDVD as DVD player instead of built-in? If so, can you use the remote for skipping, DVD menus etc.?
No, AnyDVD is a program that runs in the background and removes the copy protection of the DVD. The use of this program is not allowed in several countries, for example in germany.
I cannot see how that would solve my problem as the DVD's I am trying to play have worked fine with MP in Win XP.
 

tomoqv

Portal Pro
June 28, 2006
125
4
Stockholm
Sweden Sweden
I cannot see how that would solve my problem as the DVD's I am trying to play have worked fine with MP in Win XP.
:rolleyes:

Just try it. It'll work.
I can confirm that it works. I guess AnyDVD interferes with or bypasses the DVD navigator in MP somehow. However, I am not overly excited about shelling out EUR49 for a two-year or EUR64 for a lifetime licence to solve something that should just work out of the box in MediaPortal! Thanks for the tip anyway.
 

tourettes

Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • January 7, 2005
    17,301
    4,800
    I cannot see how that would solve my problem as the DVD's I am trying to play have worked fine with MP in Win XP.
    :rolleyes:

    Just try it. It'll work.
    I can confirm that it works. I guess AnyDVD interferes with or bypasses the DVD navigator in MP somehow. However, I am not overly excited about shelling out EUR49 for a two-year or EUR64 for a lifetime licence to solve something that should just work out of the box in MediaPortal! Thanks for the tip anyway.
    MediaPortal doesn't have own DVD navigator. Please ask Cyberlink or MS (or whose DVD navigator you have configured MP to use) to fix their component :)
     

    tomoqv

    Portal Pro
    June 28, 2006
    125
    4
    Stockholm
    Sweden Sweden
    :rolleyes:

    Just try it. It'll work.
    I can confirm that it works. I guess AnyDVD interferes with or bypasses the DVD navigator in MP somehow. However, I am not overly excited about shelling out EUR49 for a two-year or EUR64 for a lifetime licence to solve something that should just work out of the box in MediaPortal! Thanks for the tip anyway.
    MediaPortal doesn't have own DVD navigator. Please ask Cyberlink or MS (or whose DVD navigator you have configured MP to use) to fix their component :)
    It works, although I thought it didn't...BUT, it takes 8-9 minutes before MP starts to play the DVD after it is inserted!!! Once the DVD has started to play and I hit stop, it only takes seconds to restart it. If I close MP, reenable autoplay with WMP in Win 7 and inserts the DVD, it starts playing almost instantly. Sounds more like an MP issue to me...
     

    tourettes

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • January 7, 2005
    17,301
    4,800
    I can confirm that it works. I guess AnyDVD interferes with or bypasses the DVD navigator in MP somehow. However, I am not overly excited about shelling out EUR49 for a two-year or EUR64 for a lifetime licence to solve something that should just work out of the box in MediaPortal! Thanks for the tip anyway.
    MediaPortal doesn't have own DVD navigator. Please ask Cyberlink or MS (or whose DVD navigator you have configured MP to use) to fix their component :)
    It works, although I thought it didn't...BUT, it takes 8-9 minutes before MP starts to play the DVD after it is inserted!!! Once the DVD has started to play and I hit stop, it only takes seconds to restart it. If I close MP, reenable autoplay with WMP in Win 7 and inserts the DVD, it starts playing almost instantly. Sounds more like an MP issue to me...
    That indeed sounds like a bug in MP. Most likely MediaInfo.dll is trying to read the encrypted DVD content (and that is why AnyDVD helps. Same might be happening when using WMP as it might do something with the DVD drive to allow the encrypted content to be read with an application that doesn't have valid decryption keys).

    I think the MediaInfo + encrypted DVD issue has been sorted out in SVN versions. At least I remember Manfred talking about it.
     

    tomoqv

    Portal Pro
    June 28, 2006
    125
    4
    Stockholm
    Sweden Sweden
    MediaPortal doesn't have own DVD navigator. Please ask Cyberlink or MS (or whose DVD navigator you have configured MP to use) to fix their component :)
    It works, although I thought it didn't...BUT, it takes 8-9 minutes before MP starts to play the DVD after it is inserted!!! Once the DVD has started to play and I hit stop, it only takes seconds to restart it. If I close MP, reenable autoplay with WMP in Win 7 and inserts the DVD, it starts playing almost instantly. Sounds more like an MP issue to me...
    That indeed sounds like a bug in MP. Most likely MediaInfo.dll is trying to read the encrypted DVD content (and that is why AnyDVD helps. Same might be happening when using WMP as it might do something with the DVD drive to allow the encrypted content to be read with an application that doesn't have valid decryption keys).

    I think the MediaInfo + encrypted DVD issue has been sorted out in SVN versions. At least I remember Manfred talking about it.
    Finally!!! It was a bug in MP 1.1.0 Beta and not related to Win 7 at all. I installed latest SVN and it suddenly worked again.
     

    Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

    OP Similar threads Forum Replies Date
    U [DVD] DVD Menu Navigation for HID keyboard Improvement Suggestions 0
    E MediaPortal kann DVD s nicht wiedergeben Allgemeines Supportforum 3
    Z [solved] DVD playback is super glitchy General 2
    doskabouter 1.23.0 Crash when skipping in a dvd Bugreports 3
    C Attempt to play DVD locks up MediaPortal watch/edit Videos 0
    Rob Hexenmeister DVD Skip steps causing crash General Support 2
    badboyxx MP 1.22 final is crashing when jumping forward while playing DVD-Iso watch/edit Videos 26
    BlueMax1916 [Finished] [MP2-820] Eject command for CD/DVD/Blu-ray disc media Feature Requests 39
    D A couple of DVD questions General 2
    D MP2 - V2.1 Specific ripped DVD not appearing in movie library Older releases 7
    hounddog How to get My Films working in MP 1.20 My Films 5
    W No DVD audio after crash from defective disc drive General Support 2
    J Navigating media drive General 4
    Rob Hexenmeister Navigation problems adding menu buttons to EPG General Support 1
    Rob Hexenmeister 4988: Conditional navigation General Support 12
    S Movie navigation issues in MP2 General 8
    joecrow Loss of Navigation Sounds on Resume from Sleep Mp 1.21 General Support 10
    B [MP2-745] Allow direct navigation to specified media item/filter Archive 7
    B [Finished] TV Guide Navigation Button Archive 0
    gibman Weird Navigation FS live TV => root menu and back MediaPortal 2 0
    R MP2 GUI Issues General 7
    morpheus_xx [WiP] WIP 2.3 Fanart issues? MediaPortal 2 13
    morpheus_xx [Help Me!] Build issues on TeamCity MediaPortal 2 1
    W Not finding/matching new series - thetvdb issue? My TVSeries 3
    J [fixed] Import issue with alternate movie title matching the name of another movie Submit: Bug Reports 7
    Similar threads

























    Top Bottom