Ffdshow as post processing filter do not start anymore (1 Viewer)

red5goahead

MP Donator
  • Premium Supporter
  • November 24, 2007
    695
    144
    Italy, North West
    Italy Italy
    Infinity

    please note that to simpy the solution of id 0001298 issue for 1.0 RC2:

    until previous builds 17897 the problem was not present and the ffdshow post processing filter
    work fine with YV12 raw video from another h264 codec as CoreAvc.

    please note this:
    in MediaPortal SVN-Snapshot: 03-13-2008 15-43h - Revision:17915

    this features has been released

    r17914 | dman_LFC | 2008-03-13 10:40:31 +0100 (Do, 13 Mrz 2008) | 2 lines

    "added the ability to bypass MP filter control for movies and thus use the highest DirectShow merit.
    Not for Noobs! Use with caution!!! thx zeflash"

    could be releated.
     

    mgl

    Portal Member
    June 9, 2007
    22
    1
    Germany Germany
    Works for me with codec selection "Auto". If i manual select the H264 and mpeg2 codec ffdshow down´t work.
     

    gemx

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • October 31, 2006
    1,972
    539
    Germany Germany
    Country flag
    Could you please try the attached core.dll file?
    Maybe i have found something but not sure
     

    tourettes

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • January 7, 2005
    17,301
    4,800
    Could you please try the attached core.dll file?
    Maybe i have found something but not sure
    What a nice timing... just few minutes earlier I moved that Mantis bug to 1.0.1 :) Lets see if the .dll fixes it. If yes then lets move the target back to RC2.
     

    red5goahead

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • November 24, 2007
    695
    144
    Italy, North West
    Italy Italy
    Could you please try the attached core.dll file?
    Maybe i have found something but not sure
    Perfect! :D

    with CoreAvc




    Also with MPC Video decoder


    Good job.

    @gemx

    Is it possible to add a specific setting for mpeg-4 generic fourcc video stream so Divx, Xvid and so on as H.264 settting?

    imho this is could be usefull to simplify the filtergraph build for newbie users without using automatic setting and merit approach too hard for most of them.

    thanks again.
     

    ato

    Portal Member
    May 31, 2008
    9
    0
    Finland Finland
    I've been having this exact same issue for a while now, and that new core.dll fixed it :D
     

    damaster

    Portal Pro
    November 23, 2007
    412
    35
    Canada Canada
    I have the same problem and I found it is related to DirectVobSub getting loaded in the graph when an MKV has subtitles. Basically, when DirectVobSub is in the graph, the ffdshow raw video filter doesn't get video data and so it has nothing to process. When I disable "autoload vs filter" in Haali Media Splitter, then the ffdshow raw video filter works!

    gemx, is that the fix you implemented in core.dll?
     

    red5goahead

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • November 24, 2007
    695
    144
    Italy, North West
    Italy Italy
    the issue has been fixed. it's not related to directvobsub because i haven't directvobsub registered and ffdshow raw filter do not start after decoding in the filtergraph. now it work. Also I'm tring the new divx h.264 beta 2 release decoder and It work also with it.
     

    damaster

    Portal Pro
    November 23, 2007
    412
    35
    Canada Canada
    the issue has been fixed. it's not related to directvobsub because i haven't directvobsub registered and ffdshow raw filter do not start after decoding in the filtergraph. now it work. Also I'm tring the new divx h.264 beta 2 release decoder and It work also with it.
    Thanks.

    Btw, how do you get the graphs? Do you run GraphEdit while MediaPortal is running? I just had an idea for a plugin: show the graph in MediaPortal itself... that would be cool
     

    red5goahead

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • November 24, 2007
    695
    144
    Italy, North West
    Italy Italy
    the issue has been fixed. it's not related to directvobsub because i haven't directvobsub registered and ffdshow raw filter do not start after decoding in the filtergraph. now it work. Also I'm tring the new divx h.264 beta 2 release decoder and It work also with it.
    Thanks.

    Btw, how do you get the graphs? Do you run GraphEdit while MediaPortal is running? I just had an idea for a plugin: show the graph in MediaPortal itself... that would be cool
    yes it is allowed using a correct graphedit. I've Windows Vista Business.

    4shared.com - online file sharing and storage - download graphedit_061030_dx10.zip

    this is graphedit for dirextX 10 build 061030
    you must register the proppage.dll activex.
    work fine with MP (graphedit->connect to remote graph...)
     

    Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

    Top Bottom