[NVIDIA] GT430 vs GT520 (1 Viewer)

logifuse

Portal Pro
January 19, 2011
118
11
Sydney
Home Country
For those looking to modify inf files, have a look at this post for the theory behind it: Can't install NVIDIA graphics driver v. 275.33 - NVIDIA Forums

Basically what you want to do is:

1. Work out the hardware ID of your GPU (via device manager)
2. Open a working inf (from a legit WHQL driver for your card)
3. Find the 2 or 3 entries that contain your hardware ID (ctrl-f)
4. Open the inf you wish to modify, & add the entries for your hardware ID (in the same locations in the 2 or 3 sections - at the bottom of each section should be fine) & save.
5. Install the driver & accept the dialogue about the driver not being verified.
 

Paranoid Delusion

Moderation Manager
  • Premium Supporter
  • June 13, 2005
    13,062
    2,978
    Cheshire
    Home Country
    United Kingdom United Kingdom
    If you download both Geforce and Tesla driver then you can cut and paste supported hardware id's.

    Get's scarey after that ;)

    Did try this, apparently FS350 is the same chipset as mine, started getting little white dot's appearing in video, then desktop froze, so reverted back to good old 190.45 driver.

    Seems I'm in a loop with the GT220 , need later drivers to get gou resolution, rather than display, but then turn's out unreliable :(

    So upgrade to GT430 looks imminent, hopefully the drivers will work.

    Beaten to it by logifuse
     

    emphatic

    Design Group
  • Team MediaPortal
  • August 25, 2006
    3,618
    1,103
    Alingsås
    Home Country
    Sweden Sweden
    Country flag
    Worked!

    Protip: Before installing a "clean installation", run MediaPortal Configuration and turn off the automatic launch of MePo at startup if you have that enabled or you'll have to ctrl+alt+del your way out of it as the driver is removed at the first reboot and MePo will fail to load as there's no proper driver.

    Thanks!
    Emph
     

    Attachments

    • 276.42-quadro-tesla-winxp-32bit-international-whql_modified_nv4_disp_for_Geforce_430.zip
      11.3 KB · Views: 86

    JBravo

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • November 11, 2007
    269
    27
    Home Country
    Sweden Sweden
    The GT430 is now installed, using standard drivers! Can't really say I notice any major differences, but it feels better.

    And I can now turn on the HTPC before the AVR without any lockups.
     

    TheBatfink

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • June 11, 2007
    1,288
    221
    Nottingham
    Home Country
    United Kingdom United Kingdom
    Country flag
    Quick update as I installed the card yesterday. Thanks again for the inf Owlsroost. Worked fine for Windows 7 32bit and the card installed nicely with the 276.42 tesla drivers :)
     

    JBravo

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • November 11, 2007
    269
    27
    Home Country
    Sweden Sweden
    Any thoughts on colour space issues?

    Do the Tesla drivers make the cards behave any better?

    Probably not since it is the applications (or actually the renderers they use) that affect the used colorspace. If there is a bug in MP then it should be fixed.

    Hi,

    Looking at the TXH Optimizer, should it be possible to acheive BTB (blacker than black) on the THX logo?

    I have set the Nvidia color setting to "let player decide", do MP output RGB (0-255, 16-235) or YCbCr over HDMI?

    Started to read about this, I never felt more confused...
     

    wonkyd

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • August 29, 2007
    792
    177
    Home Country
    United Kingdom United Kingdom
    Country flag
    I've got mine set to 0-255. The blacks aren't quite right and I get strange coloured banding if I don't.
     

    Users who are viewing this thread

    Similar threads

    I am trying to play LiveTV video within RadioTime plug-in and can't get any video channels to play. All the radio channels play fine. Most of the video files are Windows Media Video v8/9/10 I made sure both wmv3 wmv10 codecs in LAV and FFDshow are checked. I see that RadioTime is now a new software company called TuneIn How do I find...
    I am trying to play LiveTV video within RadioTime plug-in and can't get any video channels to play. All the radio channels play...
    I am trying to play LiveTV video within RadioTime plug-in and can't get any video channels to play. All the radio channels play...
    Replies
    0
    Views
    1K
    1. Kabeltausch versuchen, wenn möglich. Jeder Receiver und TV-Karte reagiert anders auf das Signal :) 2. Versuch den Timeshift auf eine andere HDD oder auf einen schnellen USB Stick zu verlagern. Besser wäre es mit RamDisk! Ich habe auch beide GrKa im Einsatz. Die ATi kann 100% mit MS-Codec 1080i abhaben.
    1. Kabeltausch versuchen, wenn möglich. Jeder Receiver und TV-Karte reagiert anders auf das Signal :) 2. Versuch den Timeshift auf...
    Hallo zusammen, ich habe ab und zu kleine Ruckler bei Live TV 1080i und möchte nun mein System aufrüsten. Aktuell habe ich ein...
    Replies
    20
    Views
    3K
    • Locked
    Thanks for reporting the solution. :)
    Thanks for reporting the solution. :)
    MediaPortal Version: 1.2RC MediaPortal Skin: Black Glass Nova HD SVN Windows Version: Windows 7 64 Bit + SP1 CPU Type: Intel...
    Replies
    13
    Views
    3K
    hallo apfel1, ich kann dir nur raten von der ati 7750 die finger weg zu lassen. hatte genau dieses model für ne woche zuhause weil ich hoffte sonic und andere 3d spiele flüssig auf meinem fernseh zocken zu können....was auch ging. ABER: die 7000er Serie von Ati ist alles andere als ausgereift. du benötigst den catalyst...
    hallo apfel1, ich kann dir nur raten von der ati 7750 die finger weg zu lassen. hatte genau dieses model für ne woche zuhause...
    KOMPONENTEN FÜR EINEN NEUEN HTPC (Home Theater PC) mit Windows Media Center, MediaPortal oder XBMC Ich möchte mir einen...
    Replies
    9
    Views
    3K
    I have an HD4200 and yes you're right it does flicker - but flicker is too strong a word for it as that implies it does it constantly. At most its every 30 seconds and probably less than that. I've stopped noticing so it's not a deal breaker if you like ATI cards.
    I have an HD4200 and yes you're right it does flicker - but flicker is too strong a word for it as that implies it does it...
    I'm sure most of you know this by now (I searched the forums to see if anyone else posted this info, so hopefully this can help...
    Replies
    4
    Views
    4K
    Top Bottom