[NVIDIA] GT430 vs GT520 (2 Viewers)

Jelmo

Portal Pro
September 8, 2007
711
55
Home Country
Germany Germany
Nvidia has released a new Tesla Driver last week [ 276.52-quadro-tesla ]
For thus are interested - here is my modded *.inf file (Win7x64)

Have Fun .....
 

Attachments

  • nv_disp.rar
    13.7 KB · Views: 148

emphatic

Design Group
  • Team MediaPortal
  • August 25, 2006
    3,618
    1,103
    Alingsås
    Home Country
    Sweden Sweden
    Country flag
    Please report your findings! I'm quite pleased with my current Tesla driver (the last recommended by users in this thread) but I have some issues that seems to be driver related (playback stops working after 5 or so consecutively played back files - no available memory). I've switched back from LAV to SAF6 now, maybe that'll fix it.

    Emph
     

    Jelmo

    Portal Pro
    September 8, 2007
    711
    55
    Home Country
    Germany Germany
    So have found no advantages of this new driver. It´s not better or worse. Why do you thing that your problem is driver releated --- no available memory --- where did you find this ? Switchback from LAV to SAF should not be an benefit. SAF is also based on LAV. So its only an personal decision.

    I´m running Tesla 276.52 + dshowhelper 092 + tsreader v45. And everything is working fine
     

    emphatic

    Design Group
  • Team MediaPortal
  • August 25, 2006
    3,618
    1,103
    Alingsås
    Home Country
    Sweden Sweden
    Country flag
    I've been using an old Creative Live! 24Bit external sound card (USB) with bitstreamed output to my receiver for quite some time, but I've decided to ditch that to just use the HDMI output of my NVIDIA 430 card instead as I'm thinking about buying a new receiver with HDMI and HD audio capabilites. I've wanted to let the Creative off the hook for quite some time as the drivers' not being updated since 2006 or so. :/

    Am I correct in assuming that most of you use the NVIDIA 430 only for audio, right?
    Emph
     

    Jelmo

    Portal Pro
    September 8, 2007
    711
    55
    Home Country
    Germany Germany
    I've been using an old Creative Live! 24Bit external sound card (USB) with bitstreamed output to my receiver for quite some time, but I've decided to ditch that to just use the HDMI output of my NVIDIA 430 card instead as I'm thinking about buying a new receiver with HDMI and HD audio capabilites. I've wanted to let the Creative off the hook for quite some time as the drivers' not being updated since 2006 or so. :/

    Am I correct in assuming that most of you use the NVIDIA 430 only for audio, right?
    Emph

    Ömmm ? For Video also
     

    emphatic

    Design Group
  • Team MediaPortal
  • August 25, 2006
    3,618
    1,103
    Alingsås
    Home Country
    Sweden Sweden
    Country flag
    Sorry, wording stuff on my phone on a short work break is a bad idea. :D

    What I meant to ask was: "Am I correct in assuming that most of you use the NVIDIA 430 for all your audio needs (along with video) using the HDMI port?"

    Emph
     

    emphatic

    Design Group
  • Team MediaPortal
  • August 25, 2006
    3,618
    1,103
    Alingsås
    Home Country
    Sweden Sweden
    Country flag
    Brand new Pioneer receiver arrived and I've installed it today. I was really happy with my old one, but as that didn't have HDMI, I couldn't ditch my old Soundblaster card and use the 430's HDMI output. Now I'm finally rid of that outdated old POS. But, installation hasn't been completely trouble free. I'm now using the NVIDIA High Definition Audio instead (HDMI along with video) instead of my old soundcard bitstreaming from ReClock. No software changes has been made, but now I slowly but surely get lip sync issues. If I stop video playback and start it again, lip sync is momentarily fixed, but starts to slowly drift. I've tried not using ReClock with about the same results. I'm using Automatic Refresh Rate Changer in MediaPortal btw.

    Anyone else's had lip sync issues, and how did you solve 'em?
    Emph
     

    Holzi

    Super Moderator
  • Team MediaPortal
  • April 21, 2010
    7,934
    2,235
    Ba-Wü
    Home Country
    Germany Germany
    Country flag
    I remember also having lip sync issues after a while using ReClock on a GeForce 9600M GT. I got rid of ReClock as AudioRenderer and all worked well.
     

    emphatic

    Design Group
  • Team MediaPortal
  • August 25, 2006
    3,618
    1,103
    Alingsås
    Home Country
    Sweden Sweden
    Country flag
    I remember also having lip sync issues after a while using ReClock on a GeForce 9600M GT. I got rid of ReClock as AudioRenderer and all worked well.

    The only way I could get the sync to not go crazy was to use PowerDVD codec (SAF6 unlocked) for h264. I still get quite a lot of framedrops etc though. I have no idea what's going on with my system. :/

    Emph
     

    Holzi

    Super Moderator
  • Team MediaPortal
  • April 21, 2010
    7,934
    2,235
    Ba-Wü
    Home Country
    Germany Germany
    Country flag
    Thats indeed strange. Does it only happen with MediaPortal or you got the same behaviour with other players?(e.g. WMP)
    What AudioRenderer do you use?
     

    Users who are viewing this thread

    Similar threads

    I am trying to play LiveTV video within RadioTime plug-in and can't get any video channels to play. All the radio channels play fine. Most of the video files are Windows Media Video v8/9/10 I made sure both wmv3 wmv10 codecs in LAV and FFDshow are checked. I see that RadioTime is now a new software company called TuneIn How do I find...
    I am trying to play LiveTV video within RadioTime plug-in and can't get any video channels to play. All the radio channels play...
    I am trying to play LiveTV video within RadioTime plug-in and can't get any video channels to play. All the radio channels play...
    Replies
    0
    Views
    1K
    1. Kabeltausch versuchen, wenn möglich. Jeder Receiver und TV-Karte reagiert anders auf das Signal :) 2. Versuch den Timeshift auf eine andere HDD oder auf einen schnellen USB Stick zu verlagern. Besser wäre es mit RamDisk! Ich habe auch beide GrKa im Einsatz. Die ATi kann 100% mit MS-Codec 1080i abhaben.
    1. Kabeltausch versuchen, wenn möglich. Jeder Receiver und TV-Karte reagiert anders auf das Signal :) 2. Versuch den Timeshift auf...
    Hallo zusammen, ich habe ab und zu kleine Ruckler bei Live TV 1080i und möchte nun mein System aufrüsten. Aktuell habe ich ein...
    Replies
    20
    Views
    3K
    • Locked
    Thanks for reporting the solution. :)
    Thanks for reporting the solution. :)
    MediaPortal Version: 1.2RC MediaPortal Skin: Black Glass Nova HD SVN Windows Version: Windows 7 64 Bit + SP1 CPU Type: Intel...
    Replies
    13
    Views
    3K
    hallo apfel1, ich kann dir nur raten von der ati 7750 die finger weg zu lassen. hatte genau dieses model für ne woche zuhause weil ich hoffte sonic und andere 3d spiele flüssig auf meinem fernseh zocken zu können....was auch ging. ABER: die 7000er Serie von Ati ist alles andere als ausgereift. du benötigst den catalyst...
    hallo apfel1, ich kann dir nur raten von der ati 7750 die finger weg zu lassen. hatte genau dieses model für ne woche zuhause...
    KOMPONENTEN FÜR EINEN NEUEN HTPC (Home Theater PC) mit Windows Media Center, MediaPortal oder XBMC Ich möchte mir einen...
    Replies
    9
    Views
    3K
    I have an HD4200 and yes you're right it does flicker - but flicker is too strong a word for it as that implies it does it constantly. At most its every 30 seconds and probably less than that. I've stopped noticing so it's not a deal breaker if you like ATI cards.
    I have an HD4200 and yes you're right it does flicker - but flicker is too strong a word for it as that implies it does it...
    I'm sure most of you know this by now (I searched the forums to see if anyone else posted this info, so hopefully this can help...
    Replies
    4
    Views
    4K
    Top Bottom