Help!- Video Playback crashing after installing SAF 4.0 Stable (and 5.0 Experimental) (1 Viewer)

LostWithoutCause

Portal Member
April 26, 2010
22
0
United Kingdom United Kingdom
Need some help if poss guys.

i am running mediaportal on a AMD Phenom 1075, MSI Motherboard, 4gb RAM, XFX HD 5450.
i installed SAF 5.0 and tried to double click a video file (normal divx one) and media player classic opened... then closed.. no error messages.

so i uninstalled... and installed SAF 4.0 and i got the same result.

I uninstalled and installed DIVX codec from divx.com.. and XVID Codecs.. worked fine!
but no support for the H264 higher quality videos and mp4s.

i cant seem to tell mediaportal to use these codecs.. maybe i am getting lost in the config..
but when i try and launch movies in mediaportal it complains about codecs.. (AAC and other things?)

I'd like to use the SAF suite as its so recommended on here.
but i just cant get past this crashing error!

please can anyone help.. either SAF Route or other!
would be much appreciated

Si
 

hoborg

Portal Pro
June 13, 2008
4,413
1,644
Nový Jičín
Czech Republic Czech Republic
Re: Help!- Video Playback crashing after installing SAF 4.0 Stable (and 5.0 Experimen

Need some help if poss guys.

i am running mediaportal on a AMD Phenom 1075, MSI Motherboard, 4gb RAM, XFX HD 5450.
i installed SAF 5.0 and tried to double click a video file (normal divx one) and media player classic opened... then closed.. no error messages.

so i uninstalled... and installed SAF 4.0 and i got the same result.

I uninstalled and installed DIVX codec from divx.com.. and XVID Codecs.. worked fine!
but no support for the H264 higher quality videos and mp4s.

i cant seem to tell mediaportal to use these codecs.. maybe i am getting lost in the config..
but when i try and launch movies in mediaportal it complains about codecs.. (AAC and other things?)

I'd like to use the SAF suite as its so recommended on here.
but i just cant get past this crashing error!

please can anyone help.. either SAF Route or other!
would be much appreciated

Si
Make sure you didnt enable audio passthrough durning SAF install.
What happend is you open your video in Graphstudio?
Post your SAF logs (look on system root).
 

LostWithoutCause

Portal Member
April 26, 2010
22
0
United Kingdom United Kingdom
Re: Help!- Video Playback crashing after installing SAF 4.0 Stable (and 5.0 Experimen

Definitely didnt enable audio passthru as i knew i wouldnt need that.
i got the same thing in the graphstudio application.

i tried uninstalling Catalyst Control Center and all that ATI Malarkey... then only reinstalling the driver itself from the latest download
and that made no difference.

its weird as the divx official codec seems to play ok.

i will post up them SAF Logs when i get back home.
if there is anything else you suggest i try when i get back.. let me know.
i was literally banging my head against the wall last night trying to get it working.
had to go take my anger out on some innocent zombies instead.
 

ced007

Portal Pro
July 7, 2008
247
17
Haute-Savoie
France France
Re: Help!- Video Playback crashing after installing SAF 4.0 Stable (and 5.0 Experimen

When you tested SAF, did you first uninstalled all previous codec? This is important and you have everything you need in SAF.
The GraphStudio test will probably show you what happens, try it when you can.
 

LostWithoutCause

Portal Member
April 26, 2010
22
0
United Kingdom United Kingdom
Re: Help!- Video Playback crashing after installing SAF 4.0 Stable (and 5.0 Experimen

yeah i uninstalled al the divx's and xvids.
as well as anything i could find that i thought maybe affecting.. (eg... Catalyst Control Center etc)
still didnt affect it.
i will try this graphstudio tonight and get some grabs online in 3 hours time
thanks for helping so far guys.
 

Paranoid Delusion

Moderation Manager
  • Premium Supporter
  • June 13, 2005
    13,062
    2,978
    Cheshire
    United Kingdom United Kingdom
    Re: Help!- Video Playback crashing after installing SAF 4.0 Stable (and 5.0 Experimen

    Run filmerit, just in case there any registry settings that may be screwing things up.
     

    LostWithoutCause

    Portal Member
    April 26, 2010
    22
    0
    United Kingdom United Kingdom
    Re: Help!- Video Playback crashing after installing SAF 4.0 Stable (and 5.0 Experimen

    where do i get/find that?
     

    LostWithoutCause

    Portal Member
    April 26, 2010
    22
    0
    United Kingdom United Kingdom
    Re: Help!- Video Playback crashing after installing SAF 4.0 Stable (and 5.0 Experimen

    *bangs head*
    its been a long day.
    ta ;)



    interesting
     

    hoborg

    Portal Pro
    June 13, 2008
    4,413
    1,644
    Nový Jičín
    Czech Republic Czech Republic
    Re: Help!- Video Playback crashing after installing SAF 4.0 Stable (and 5.0 Experimen

    where do i get/find that?
    Filmerit (like Graphstudio) is part of SAF. START - SAF - Tools - filmerit.

    *bangs head*
    its been a long day.
    ta ;)



    interesting
    That should not cause any problem.

    Open your non working video in graphstudio and play it - does it work?
     

    Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

    OP Similar threads Forum Replies Date
    O Help with TV setup Newcomers Forum 76
    J Help with new grabber file. WebEPG 1
    J IPTV Sweden, need help with m3u list MediaPortal 1 Plugins 14
    wizard123 [solved] MP1 Build help MediaPortal 1 21
    D Please help with getting Schedules Direct to work Newcomers Forum 10
    U [solved] Beginner needs help recording live TV General 19
    A IPTV from https m3u8 urls - Help General 8
    mrmojo666 beginner: trying to write a plugin, need help to catch event General Development (no feature request here!) 3
    M A little help with new install pls Installation, configuration support 3
    N Music player help Listen Music 4
    A Enigma2 receiver channels on Windows PC with Media Portal help General Support 0
    A Help! MP2 - DVB-T Not recognised (DRIVERS?) General 12
    milagroso Remote control with EventGhost - I'm stuck, need help General 3
    D Font size reduced. help. Skins and Plugins Installer (MPEI) 0
    S Gpu/hdtv/mp setup help please Newcomers Forum 3
    W Need help getting my TV guide working again General Support 1
    A I need help with 110 and 119 west Installation, configuration support 21
    A Need help rescaning Channels for 110 and 119 west MediaPortal 1 Talk 2
    C EPG-Buddy: so close to no help needed Electronic Program Guide 8
    mjmapi Help, getting My TVSeries 16
    N [not reproducible] Online videos not working at all Submit: Bug Reports 1
    R Bug: Video Folders disappear General Support 11
    Stephen O'Kane [SOLVED] TV Stream stuttering - both Video and Audio Watch / Listen Media 14
    B some music videos stutter Watch / Listen Media 0
    I 1.25.0 Videos in HEVC UHD 2160p don't play good watch/edit Videos 8
    Top Bottom