Installation failure on TV Server when doing single seat installation (2 Viewers)

Anthony Vaughan

MP Donator
  • Premium Supporter
  • June 25, 2015
    300
    48
    United Kingdom United Kingdom
    Country flag
    I'm trying to install MediaPortal 1.27 on a machine as a single seat installation but keep getting the following error dialog:

    1615229780478.png


    Does anyone know what this means and what I should do. The machine has TBS6205 cards installed and Realtek digital audio.

    I'm trying to run TV Server Configuration when I get the error and TVService is running okay.

    Here are the logs.

    Tony
     

    Attachments

    Last edited:

    Anthony Vaughan

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • June 25, 2015
    300
    48
    United Kingdom United Kingdom
    Country flag
    I did a complete uninstall on 1.27 and tried to re-install 1.27 which failed.

    I then did a complete uninstall and installed 1.26 which installed successfully.

    I hope the log will help someone understand what went wrong with the 1.27 install because this was a virgin install and might happen elsewhere.

    Tony
     

    Anthony Vaughan

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • June 25, 2015
    300
    48
    United Kingdom United Kingdom
    Country flag
    I have now upgraded 1.26 to 1.27 successfully.

    Therefore, I think there may be an issue with the 1.27 TV Server install when used for the first time.

    Tony
     

    ajs

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • February 29, 2008
    13,569
    8,103
    Kyiv
    Ukraine Ukraine
    Country flag
    Therefore, I think there may be an issue with the 1.27 TV Server install when used for the first time.
    There installer is the same, whether you update or install from scratch, maybe a coincidence, or maybe the first time something interfered. :whistle:
     

    ajs

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • February 29, 2008
    13,569
    8,103
    Kyiv
    Ukraine Ukraine
    Country flag
    Then I'm wrong, but in 1.27 nothing has changed in terms of setting the TV server as far as I remember. Although I could be wrong. :)
     

    Anthony Vaughan

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • June 25, 2015
    300
    48
    United Kingdom United Kingdom
    Country flag
    There installer is the same, whether you update or install from scratch, maybe a coincidence, or maybe the first time something interfered. :whistle:
    I did try to install 1.27 several times. Finally, I uninstalled MP completely with the setting that removes all MP registry settings as well. But 1.27 still wouldn't install.

    However, 1.26 installed without any issues.

    Do the log files give any help?

    Tony
     

    Samsonetty

    New Member
    December 9, 2020
    4
    0
    Germany Germany
    Country flag
    Ich versuche auch die 1.27 zu installieren und bekomme immer die Fehlermeldung, aber ich hatte diese schon mit der Vorgängerversion, ich habe auch nicht mehr was zu tun, mein WINTV auf der Starbust Karte funktioniert, nichts, nur deine Software leider nicht
     

    Users who are viewing this thread

    Similar threads
    OP Title Forum Replies Date
    R Directx 9.0 June 2010 does not install on Windows 10 x64, ends up with weird failure / no debug file Installation, configuration support 4
    E HDHomerun Prime Installation Confusion - ATSC or DVB? Newcomers Forum 2
    tano_grasa New installation: watched status lost? My Films 2
    D 2.3.2 Failed to install on Server 2012 R2 error 80072f76 General 0
    D 1.27.0 New installation of 1.27 fails because wmp11 fails Installation, configuration support 6
    C Can't Install MediaPortal 2 On Windows 10 Home General 13
    M 1.27.0 Update von MP1.16 aud MP1.27 auf WSE2016 nicht möglich Installation, configuration support 6
    T MP TV Service null reference after 1.26 install (server) Installation, configuration support 4
    Bucky O'Hare MP2 - V2.3 MP 2.3 Install failed 0x80070643 Windows 10 ver 20H2 General 3
    G MP2 - V2.3 New install and crashing MP2-2.3 General 6
    D install failed 0x800b010a Installation, configuration support 4
    A [solved] Upgraded HTPC. Cannot install MP anymore Installation, configuration support 3
    M Installing Plugins Newcomers Forum 2
    doskabouter Installing mediaportal MediaPortal 1 3
    toricred x64 Bit Installer for 2.2.3 General 2
    F Problems with new install of MP2 Newcomers Forum 3
    C Can't install any extensions - DLL error Installation, configuration support 19
    joecrow 1.25.0 5031: Error on Install. Bugreports 24
    P [solved] MP2 new install, 2 x hdhomerun tuners, client on same PC unable to view TV & recordings Newcomers Forum 8
    M MediaPortal2 TV Config Error on Install (0x80004005) General 7
    ajs [fixed] 5022: Improving the MPE Installer, providing nicer GUI :) MediaPortal 1 42
    Rob Hexenmeister Dependency error on install v2.3.2.0 OnlineVideos 28
    ajs [fixed] 5015: Improving the MP1 installer, providing nicer GUI :) MediaPortal 1 138
    N No TV or EPG on fresh install General 0
    D [solved] Changed username in Win10, now TV Server config crashes on fresh install Installation, configuration support 1

    Similar threads

    Top Bottom