iPiMP cannot connect to Mediaportal client and streaming only works on iOS4 (1 Viewer)

rogerk

Portal Member
December 3, 2010
7
0
Hi,

I just installed iPiMP on my mediaportal server, it looks great. I have mediaportal and client installed on the same computer. I followed the instructions to add the Mediaportal client in Administration page, however, when I click the "Mediaport client" menu from Home screen and pick up the client I created on my iphone, it just report "Could not connect".

I did install the plug-in and I double checked it from MediaPortal client configration. It is there and the port is the default one. I also kept MediaPortal client running when I connect from iphone.

After install, I did run the netsh command line to create the ACL, and I verified the ACL from netsh and it created no problem.

So, I run out of my idea on troubleshooting and i would really appreciate if someone could shed a light to me on this issue.

Another issue I had is that the streaming only works on my iPod Touch 4 (running iOS4), but it does not work on my iPhone 3GS(in iOS 3 still). When I click the start button to start the streaming, all I got is some text in the browser window. I suspect it has something to do with the new iOS4?

Thanks..
 

cheezey

Community Plugin Dev
August 26, 2004
1,560
312
51
West Yorks, UK
United Kingdom United Kingdom
Please read the troubleshooting section of the wiki and post some logs.

Why not upgrade your 3GS to iOS4?
 

SimonInd

Portal Member
December 10, 2006
5
0
United Kingdom United Kingdom
I'm having a slightly different problem, I've upgraded from 5.0.0 and can no longer control the clients. The TV Server bit is working fine, even live streaming, but the connection out to the clients, even on the same box as the server, just times out. The clients are registering themselves with iPimp so I'm not adding them by hand and I've left the communication to the default ports.
Anything else to try or is it log time?
 

cheezey

Community Plugin Dev
August 26, 2004
1,560
312
51
West Yorks, UK
United Kingdom United Kingdom
I'm having a slightly different problem, I've upgraded from 5.0.0 and can no longer control the clients. The TV Server bit is working fine, even live streaming, but the connection out to the clients, even on the same box as the server, just times out. The clients are registering themselves with iPimp so I'm not adding them by hand and I've left the communication to the default ports.
Anything else to try or is it log time?
It's log time.
Posted via Mobile Device
 

rogerk

Portal Member
December 3, 2010
7
0
Please read the troubleshooting section of the wiki and post some logs.

Why not upgrade your 3GS to iOS4?
Thanks for you reply. I have got this problem sorted. The mediaportal somehow has to be in fullscreen mode in order to listen to port 56678. I used to run it in window mode so that I could have some desktop space to tweak the settings and etc, but after I switched it to full screen mode, iPiMP could connect to client without any problem.

Regarding iOS4, I do not really like it, especially that "multi-tasking" thing. Probably I will stay with iOS3 for a while, but anyway, the streaming works perfect on iOS4, so just curious to know if the iPhone has to be iOS4 to use it.

Another thing is, is it possible to add a "Watch on TV" button in TV guide page after I pick up the channel I want to watch? Currently, there are two options "Stream" and "Record". However, if I want to watch this channel on TV, I still have to use MCE remote, navigate on TV screen and find the channel I want to watch. How about add a new button "Watch on TV" and once it is clicked, MediaPortal client just go straight to this channel on TV?

Cheers,
Roger
 

cheezey

Community Plugin Dev
August 26, 2004
1,560
312
51
West Yorks, UK
United Kingdom United Kingdom
Another thing is, is it possible to add a "Watch on TV" button in TV guide page after I pick up the channel I want to watch? Currently, there are two options "Stream" and "Record". However, if I want to watch this channel on TV, I still have to use MCE remote, navigate on TV screen and find the channel I want to watch. How about add a new button "Watch on TV" and once it is clicked, MediaPortal client just go straight to this channel on TV?
This is on the to do list.
 

SiLenTYL

Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • April 23, 2004
    1,144
    159
    Melbourne
    Australia Australia
    Country flag
    im using iphone 3gs with firmware 3.1.3 (7E18)

    tv streaming over wifi is fine but over internet it drops back to audio..im assuming its due to my upload speed from my home pc (about 1Mbit) or my phone reception..some settings with handbrake /shrug i cant figure it out

    accessing the EPG for scheduling and the remote control work over wifi and internet...hehe i freaked out my brother by posting a message on the screen when i was at work and he was watching tv..lol

    the key here is u need to open MP client config and change the port in MPControlClient app (down the bottom) to 55667


    if u want internet access then open a public port on your router and point it to you private port 80

    i made a thread about router settings for internet access:

    https://forum.team-mediaportal.com/ipimp-518/router-settings-internet-access-84494/
     

    brmm0016

    New Member
    December 20, 2010
    3
    0
    I have a similar problem.
    I use a Desire and when i start the MediaPortal from WHS with admin rights, all works perfect (thanks, i love it),
    but when i start the MediaPortal on WHS as standard user i have from Desire only access to the MP Server (with stream), when i try to connet to "MediaPortal clients" i get a error message "cant connect".
    I gave the standard user admin rights for the iPiMP Folder and all the TeamMediaPortal folder (included ....\Document and Settings\All User). Whats wrong bzw. what folder/file has not enough rights?

    iPiMP vers. 5.1.0
    MP vers. 1.1.0
    WHS (Server2003)

    Thanks
    Meiki
     

    cheezey

    Community Plugin Dev
    August 26, 2004
    1,560
    312
    51
    West Yorks, UK
    United Kingdom United Kingdom
    I have a similar problem.
    I use a Desire and when i start the MediaPortal from WHS with admin rights, all works perfect (thanks, i love it),
    but when i start the MediaPortal on WHS as standard user i have from Desire only access to the MP Server (with stream), when i try to connet to "MediaPortal clients" i get a error message "cant connect".
    I gave the standard user admin rights for the iPiMP Folder and all the TeamMediaPortal folder (included ....\Document and Settings\All User). Whats wrong bzw. what folder/file has not enough rights?

    iPiMP vers. 5.1.0
    MP vers. 1.1.0
    WHS (Server2003)

    Thanks
    Meiki
    Have you done this?
     

    brmm0016

    New Member
    December 20, 2010
    3
    0
    Now its all OK. Thank you very much.

    I´v done this, but i forgot to do a reboot. At the next reboot all was working perfekt.

    But one or two think i cant find. Under TVSerien ->Serien-> i get !! FUBAR !!
    and under Moving Pictures -> Alle Filme i get also !! FUBAR !!
    This is what i tried https://forum.team-mediaportal.com/ipimp-518/ipimp-5-1-0-issues-fixes-89371/#post679169
    Is there a other solution?
    And under My Musik it dosent show me all my musik, i type on update musikdatenbank, but only a little bit more now showing.
    How long dos it take to update all my musik, and must i stay in this folder to update the datenbank, or can i log off?

    thx
    Meiki
     

    Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

    OP Similar threads Forum Replies Date
    J [solved] Newbie to MediaPortal 2 - Cannot open/run TV programs Newcomers Forum 4
    caveman [solved] Cannot download new version My TVSeries 5
    B xmltv - cannot import tvguide.xml australia Installation, configuration support 0
    T I cannot get a basic media import-what is the best configuration? General 10
    Terra LAVFilter Plugin cannot be updated (MP1.23) MediaPortal 1 Plugins 10
    Baron of L/S [solved] Cannot record MediaPortal 1 Talk 3
    D Cannot get a fully populated UK Freesat EPG (DVB-S) General 14
    K [solved] Cannot get EPG populating in the UK General 7
    Terra [solved] MP TV Server cannot find any channels anymore, DVB viewer works Installation, configuration support 8
    N [solved] Cannot delete recordings from remote client MediaPortal 2 32
    N [fixed] [MP2-786] Cannot play audio playlist with >=1000 entries 2.2 Archive 36
    D [solved] Initital testing with second client - cannot play recorded TV General 33
    U Client cannot tune channels General 1
    G [solved] Cannot skip when programme info is visible Archive 20
    O [solved] Cannot find TV DVB-T2 channels (TBS-6281SE) Newcomers Forum 7
    M Cannot connect after W10 update General Support 5
    M MovingPictures: Hang at retrieving details (connection fails) ? Moving Pictures 23
    R Connection (api) problems with thetvdb.com General 3
    I [solved] Connection to TV Server MySQL General Support 8
    F After resume, TV Server connection screen is shown General Support 4
    W Setup data connection - mySQL connection failed Installation, configuration support 1
    markthenewf HDHR connect not located General 2
    D MPTvScheduler - Can't Connect WebService and Mobile Access 1
    T TV Series - can't connect to http://thetvdb.com/api General Support 4
    B 'Successful' install of MP2.2.2 on W8.1 - but can't connect to sql db General 1
    Similar threads

























    Top Bottom