Issues with database after upgrade to 4.3.0 (1 Viewer)

Sea Monkey

Portal Member
June 13, 2011
38
8
4.3.0 borked my database. Even after restoring from a backup, it was still corrupted. However, uninstalling the plugin, reinstalling version 4.0.3 (most recent installer I'd saved), and restoring from the same backup fixed everything.

*edit* Updated to 4.2.2.2251 via the Extension Installer and everything looks good.

*edit 2* Tried to update from 4.2.2.2251 to 4.3.0 and the same thing happened. It's seems to be pulling up a bunch of deleted shows and old file locations. Looks like it's loading from an old backup database.

*edti 3* Attached a zip containing the relevant database. Again, this works fine in releases prior to 4.3.0.
 

Attachments

Last edited:

n3w813

Portal Pro
October 7, 2008
64
8
United States of America United States of America
Upgrading to 4.3.0 caused very slow database loading issues over the network. Any view updates on the MP client in the TVSeries plugins take 15-20 seconds to load. Reverting back to 4.2.2 resolved the issue.

My MP databases is shared on a server over the network for my MP clients.
 

ltfearme

Community Plugin Dev
  • Premium Supporter
  • June 10, 2007
    6,702
    7,087
    Sydney
    Australia Australia
    Country flag
    4.3.0 borked my database. Even after restoring from a backup, it was still corrupted. However, uninstalling the plugin, reinstalling version 4.0.3 (most recent installer I'd saved), and restoring from the same backup fixed everything.

    *edit* Updated to 4.2.2.2251 via the Extension Installer and everything looks good.

    *edit 2* Tried to update from 4.2.2.2251 to 4.3.0 and the same thing happened. It's seems to be pulling up a bunch of deleted shows and old file locations. Looks like it's loading from an old backup database.

    *edti 3* Attached a zip containing the relevant database. Again, this works fine in releases prior to 4.3.0.
    This is because your database fails an integrity check (see screenshot):
    Code:
    PRAGMA integrity_check;
    You can either start with a fresh database or fix the issues you have with the current one.

    The latest version has a check in place to restore a corrupt database with the last known good database but in your case you started off with one that fails with no known backup (good version).
     

    Attachments

    Last edited:

    Sea Monkey

    Portal Member
    June 13, 2011
    38
    8
    This is because your database fails an integrity check (see screenshot):
    Code:
    PRAGMA integrity_check;
    You can either start with a fresh database or fix the issues you have with the current one.

    The latest version has a check in place to restore a corrupt database with the last known good database but in your case you started off with one that fails with no known backup (good version).
    I recall doing some manual editing of the database a long time ago when I was having some problems that I couldn't fix through the configuration, but I'm not at all fluent with SQL, really. I just did what I had to to get everything correctly identified. Any tips on exactly *how* to go about fixing this database? I'd hate to have to start from scratch, given the massive size of my collection, and it would be unfortunate to be stuck on an outdated version of the plugin.

    *edit* Removing The Walking Dead from the database got rid of all of the integrity check results except for

    Code:
    wrong # of entries in index sqlite_autoindex_online_episodes_1
    *edit2* In SQLite Expert Personal, selecting 'Database -> Reindex All Tables' allows the integrity check to return 'ok'. Going to attempt updating the plugin now.

    *edit3* SUCCESS! Thanks for your help! :)
     
    Last edited:

    Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

    OP Similar threads Forum Replies Date
    horned_reaper Issue with / character in artist name Fanart Handler 5
    1gkar A Couple of {On-going} Issues Within Various MP Versions General Support 25
    R MP2 GUI Issues General 7
    morpheus_xx [WiP] WIP 2.3 Fanart issues? MediaPortal 2 13
    morpheus_xx [Help Me!] Build issues on TeamCity MediaPortal 2 1
    W Not finding/matching new series - thetvdb issue? My TVSeries 3
    J [fixed] Import issue with alternate movie title matching the name of another movie Submit: Bug Reports 7
    1gkar Latest Intel HD4600 Drivers Issue General Support 1
    J Odd issues with Freesat EPG - MP2 General 18
    DHosein Mediaportal & Antimalware Service High CPU issue General Support 2
    J MediaPortal TV Server and Kodi media source issues General 9
    S Movie navigation issues in MP2 General 8
    cbr954rr Issue BOOTSUWRNQ with online videos? Plugin Development 1
    2BitSculptor MP1.23 release mediainfo issue? MediaPortal 1 Talk 4
    A TV Channel Combination - case issue Television (MyTV frontend and TV-Server) 0
    Edwardfc [solved] Mp 2.2.1 Configuration Issues - Goes to Sleep while playing Music General 6
    G Amazon Prime (Online Videos) Issue Plugin Development 6
    joecrow 1.22.0 MPE Manager issues. 1.22 5
    M [solved] MP2 v 2.2.1 Issue - Registry Key not created General 5
    D [solved] Multiple issues with new MP2.2.1 install 2.2 Archive 7
    S [solved] Live TV subtitle issue if not using 100% font General 31
    T FF or Rewind video issue watch/edit Videos 0
    K server issue OffTopic 0
    T Issues with MediaPortal not starting correctly using versions after 1.20 Final General Support 6
    johns11 [solved] MP2.2 TV configuration issue General 4
    Top Bottom