Live TV video and audio woes

Discussion in 'Television (MyTV frontend and TV-Server)' started by Jeremy D, September 16, 2015.

  1. Jeremy D

    Jeremy D New Member

    Joined:
    September 16, 2015
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    United States of America United States of America
    Fair warning, I am a newb to MediaPortal so please forgive me if my questions have been answered numerous time before.

    Setup:
    -Windows 10
    -MediaPortal v1.12.0.0
    -Raspberry Pi 1 B
    -HDHomeRun Dual
    -HDMI
    -USB wireless w/external antenna (recently upgraded from the Edimax EW-7811Un thinking that the Edimax was the issue)
    -external usb hub
    -OSMC Kodi 15.1

    I have live TV issues. When watching live TV on my pi over wireless, the video after a few minutes will go into slow-motion and the audio will cut-out. This happens consistently when watching live TV on the Pi. However, if I stream an HD movie from the server to the Pi, I have no issues at all.

    This past Monday, I watched Monday Night Football on my main TV which is connected via Ethernet and after and hour and half or so, the live stream would freeze multiple times for 20-30 seconds, play for a few minutes and freeze again.

    What am I doing wrong?

    Thank you,



    Jeremy

    Logs
     
    Last edited: September 17, 2015
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. Owlsroost
    • Team MediaPortal

    Owlsroost Development Group

    Joined:
    October 28, 2008
    Messages:
    5,537
    Likes Received:
    2,829
    Location:
    Cambridge
    Ratings:
    +4,131 / 1
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
  4. Jeremy D

    Jeremy D New Member

    Joined:
    September 16, 2015
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    United States of America United States of America
    I am using Kodi to watch live TV.

    I've attached my log file in my original post.
     
  5. Owlsroost
    • Team MediaPortal

    Owlsroost Development Group

    Joined:
    October 28, 2008
    Messages:
    5,537
    Likes Received:
    2,829
    Location:
    Cambridge
    Ratings:
    +4,131 / 1
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    Reception on Channel 'WUCW HD' looks bad (there are a lot of 'Continuity error...' messages in the server TsWriter.log after it's been tuned).

    Otherwise the TV server logs look OK.

    Since you are using Kodi as the client, you probably need to ask over in their forums for help - I've never used Kodi.

    From the symptoms you describe I'd guess the client playback rate is slightly faster than the broadcast stream arrival rate, so after a while the client runs very low/out of data and starts to stutter (as it's got no data to play until some more arrives). Playing files is very different since the client can read as much data as it needs when it needs it (assuming it's using SMB file sharing to access the file).
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!