1.11.0 - LiveTV blackscreen after resume

Discussion in 'Archive' started by azzuro, June 11, 2015.

  1. azzuro
    • Team MediaPortal

    azzuro Test Group

    Joined:
    May 10, 2007
    Messages:
    8,272
    Likes Received:
    2,351
    Occupation:
    technician HVAC
    Location:
    France - IDF
    Ratings:
    +3,983 / 13
    Home Country:
    France France
    Show System Specs
    i do'nt know if it's the issue, because my HTPC go in sleep mode in 2-3 seconde after select the power option.

    and when i resume the HTPC, i can see few sec ( before, was few minutes ) the TVshow displayed before sleep.

    But the TVE is in standby 5-15 min after my HTPC slept.

    The STEP :
    Playing TV
    Select Power Option -> Standby
    * HTPC go in sleep mode in 2-3 sec
    ( TVE Always on, during 5-15 min, the TVE is 1.12 Pre Official )

    --- Resuming HTPC 3-5 sec before going on MediaPortal
    ( Previous TV channel appear during 3-5 sec )
    MP Back to Home, with notification "TVE not available"
    at this moment, MP can Freeze 3-5 sec, like it wait TVserver .... don't know :(
    When is ready to use, i start LiveTV , ( seleting TV on Home screen, My MP is set for start LiveTV in fullscreen directly )

    at this moment : i can have different stuff :
    1. The LiveTV is displayed fine ( was the case this morning )
    2. I can hear, in 1st time the liveTV sound, and after few sec the vidéo too
    3. LiveTV Black Screen, but i can display OSD, Volume all the GUI stuff, but i have detected, than the timestamp don't decrease on OSD, and keep the same.
    and my solution, is to restart MP only.
    the log for this one, can be found here : https://forum.team-mediaportal.com/...me-seems-dont-work.130722/page-2#post-1139073

    PS : i use MP as Shell instead of Windows Explorer.


    For try to solve this issue, i will follow this method :

    My test will follow these step :



    1 - disable Minidisplay and Atmolight ( Tested without effect )
    2 - Using Audio bug rework from sebastiii MP1-4657 ( in Testing )
    3 - change the audio codec ( FFdshow )
    4 - Back to MP1.11
     
    Last edited: July 14, 2015
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. regeszter
    • Team MediaPortal

    regeszter Retired Team Member

    Joined:
    October 29, 2005
    Messages:
    5,335
    Likes Received:
    2,863
    Ratings:
    +5,151 / 18
    Home Country:
    Hungary Hungary
    It seems the player did not stop during the suspend. Try to stop manually and check if there is any issue on resume.
     
    • Thank You! Thank You! x 1
  4. azzuro
    • Team MediaPortal

    azzuro Test Group

    Joined:
    May 10, 2007
    Messages:
    8,272
    Likes Received:
    2,351
    Occupation:
    technician HVAC
    Location:
    France - IDF
    Ratings:
    +3,983 / 13
    Home Country:
    France France
    Show System Specs
    i will test this one, nowadays
     
    • Thank You! Thank You! x 1
  5. azzuro
    • Team MediaPortal

    azzuro Test Group

    Joined:
    May 10, 2007
    Messages:
    8,272
    Likes Received:
    2,351
    Occupation:
    technician HVAC
    Location:
    France - IDF
    Ratings:
    +3,983 / 13
    Home Country:
    France France
    Show System Specs
    hello,
    @Owlsroost / @regeszter

    I'm using the stop playback before go to sleep, during 1 week now.

    i have better result, in tswriter & tsreader i use the last one available on git. 4.1.0.7 with HDD timeshift detect.

    I post my logs, i have deleted the mediaportal.log as an noob :mad:
     
    Last edited: June 20, 2015
  6. regeszter
    • Team MediaPortal

    regeszter Retired Team Member

    Joined:
    October 29, 2005
    Messages:
    5,335
    Likes Received:
    2,863
    Ratings:
    +5,151 / 18
    Home Country:
    Hungary Hungary
    What does it mean?
     
  7. azzuro
    • Team MediaPortal

    azzuro Test Group

    Joined:
    May 10, 2007
    Messages:
    8,272
    Likes Received:
    2,351
    Occupation:
    technician HVAC
    Location:
    France - IDF
    Ratings:
    +3,983 / 13
    Home Country:
    France France
    Show System Specs
    sorry,
    i mean the liveTV worked fine more times, compared to using sleep command directly on LiveTV.

    PS : yesterday , i have tested to send my HTPC to sleep on LiveTV.

    This morning, i have liveTV blackscreen. with log

    PS : Please @regeszter, don't forget the rework of Watchdog.
     
    Last edited: June 20, 2015
  8. azzuro
    • Team MediaPortal

    azzuro Test Group

    Joined:
    May 10, 2007
    Messages:
    8,272
    Likes Received:
    2,351
    Occupation:
    technician HVAC
    Location:
    France - IDF
    Ratings:
    +3,983 / 13
    Home Country:
    France France
    Show System Specs
    I forget to say :
    on this step :
    using the "Stop LiveTV" before send to sleep.
    on resume, instead to have the "screenshot" of the last TV channel. MP is freezed, and i have always the notification about " TVE not available".

    And this bug, appear more the morning, instead in the day.

    Do you think the Grab EPG can be the culprit ?
    my xmltv epg is set, for grab epg at each starts/resume by day.
    but when i read my logs, the Server power on at 6h30

    my xmltv : setting
    upload_2015-6-20_10-16-56.png

    my PowerScheduler setting :
    upload_2015-6-20_10-19-26.png

    i will set the wake hours setting :
    6h00 on PowerScheduler the sunday
    6h10 on Xmltv, instead of " force download at each start/resume"
     
  9. azzuro
    • Team MediaPortal

    azzuro Test Group

    Joined:
    May 10, 2007
    Messages:
    8,272
    Likes Received:
    2,351
    Occupation:
    technician HVAC
    Location:
    France - IDF
    Ratings:
    +3,983 / 13
    Home Country:
    France France
    Show System Specs
    hello boy's

    since few days, my TVE was really bugged.

    - No more sleep and EPG was grabbed every time.
    - Since few days, at every RDP acces on it, Windows notification about BSOD and was "Away Mode" the culprit. ( Away Mode, was activated since the start in Bios)
    - Many bug since few times about the black screen on LiveTV when resuming,
    Notification on client on resume "TV server disconnected"

    On OS side :
    - 2 setup of MySQL was present :confused: ( an old and an newest )
    I have removed the old one, and update the more recent. - > TVE wont connect to MySQL anymore
    the culprit was in the update. the service was not installed. so using MySQL Installer and reconfigure the MySQL and don't forget to active use MySQL as Service.

    SetupTV, can connect to MySQL without problem.

    - About " Away Mode " issue, i disabled this function inside Bios directly.

    All seems working fine now.

    Updating MPIPTV filter from georgius was the KillArm.

    nothing worked anymore.

    Setup TV don't want connect to MySQL : error notification " Get Card ..."
    Code (Text):
    1. [2015-07-07 00:17:34,026] [Log    ] [SetupTv  ] [ERROR] - ServiceHelper: Stopping tvservice failed. Please check your installation.
    2. Error: System.ServiceProcess.TimeoutException: Le délai d'attente a expiré et l'opération n'a pas été terminée.
    3.    à System.ServiceProcess.ServiceController.WaitForStatus(ServiceControllerStatus desiredStatus, TimeSpan timeout)
    4.    à SetupTv.ServiceHelper.Stop()
    5. [2015-07-07 00:17:44,172] [Log    ] [SetupTv  ] [ERROR] - Exception   :System.NullReferenceException: La référence d'objet n'est pas définie à une instance d'un objet.
    6.  
    7. Server stack trace:
    8.    à TvService.TVController.get_Cards()
    9.    à System.Runtime.Remoting.Messaging.StackBuilderSink._PrivateProcessMessage(IntPtr md, Object[] args, Object server, Object[]& outArgs)
    10.    à System.Runtime.Remoting.Messaging.StackBuilderSink.SyncProcessMessage(IMessage msg)
    11.  
    12. Exception rethrown at [0]:
    13.    à System.Runtime.Remoting.Proxies.RealProxy.HandleReturnMessage(IMessage reqMsg, IMessage retMsg)
    14.    à System.Runtime.Remoting.Proxies.RealProxy.PrivateInvoke(MessageData& msgData, Int32 type)
    15.    à TvControl.IController.get_Cards()
    16.    à SetupTv.Startup.Main(String[] arguments)
    i have read on forum, few stuff , for try to solve my issue
    , and what i do :
    Code (Text):
    1. [2015-07-07 00:38:09,363] [Log    ] [SetupTv  ] [ERROR] - ServiceHelper: Stopping tvservice failed. Please check your installation.
    2. Error: System.ServiceProcess.TimeoutException: Le délai d'attente a expiré et l'opération n'a pas été terminée.
    3.    à System.ServiceProcess.ServiceController.WaitForStatus(ServiceControllerStatus desiredStatus, TimeSpan timeout)
    4.    à SetupTv.ServiceHelper.Stop()
    5. [2015-07-07 00:38:23,656] [Log    ] [SetupTv  ] [ERROR] - Exception   :System.Net.Sockets.SocketException (0x80004005): Aucune connexion n’a pu être établie car l’ordinateur cible l’a expressément refusée 192.168.1.9:31456
    6.  
    7. Server stack trace:
    8.    à System.Net.Sockets.Socket.Connect(IPAddress[] addresses, Int32 port)
    9.    à System.Runtime.Remoting.Channels.RemoteConnection.CreateNewSocket(AddressFamily family)
    10.    à System.Runtime.Remoting.Channels.RemoteConnection.CreateNewSocket()
    11.    à System.Runtime.Remoting.Channels.RemoteConnection.GetSocket()
    12.    à System.Runtime.Remoting.Channels.SocketCache.GetSocket(String machinePortAndSid, Boolean openNew)
    13.    à System.Runtime.Remoting.Channels.Tcp.TcpClientTransportSink.SendRequestWithRetry(IMessage msg, ITransportHeaders requestHeaders, Stream requestStream)
    14.    à System.Runtime.Remoting.Channels.Tcp.TcpClientTransportSink.ProcessMessage(IMessage msg, ITransportHeaders requestHeaders, Stream requestStream, ITransportHeaders& responseHeaders, Stream& responseStream)
    15.    à System.Runtime.Remoting.Channels.BinaryClientFormatterSink.SyncProcessMessage(IMessage msg)
    16.  
    17. Exception rethrown at [0]:
    18.    à System.Runtime.Remoting.Proxies.RealProxy.HandleReturnMessage(IMessage reqMsg, IMessage retMsg)
    19.    à System.Runtime.Remoting.Proxies.RealProxy.PrivateInvoke(MessageData& msgData, Int32 type)
    20.    à TvControl.IController.get_Cards()
    21.    à SetupTv.Startup.Main(String[] arguments)
    22.  
    23.  
    No possible anymore to do one thing.

    my solution was to remove all MySQL stuff and MediaPortal TV serveur,
    so, i'm back on a clean setup. and it's maybe the good choice, my previous version, was an backup restore, from my old SingleSeat updated to Multiseat MePo.

    So, My system is now Clean ( i hope), but i don't have tested yet, if all my previous issue are gone.

    PS : i use MP1.12 Final + @Owlsroost TSwritter/TSREader rework
    my log, with LiveTV running

    @mm1352000 : can you say me why i have these error ;
     
  10. azzuro
    • Team MediaPortal

    azzuro Test Group

    Joined:
    May 10, 2007
    Messages:
    8,272
    Likes Received:
    2,351
    Occupation:
    technician HVAC
    Location:
    France - IDF
    Ratings:
    +3,983 / 13
    Home Country:
    France France
    Show System Specs
  11. HomeY
    • Team MediaPortal

    HomeY Test Group

    Joined:
    February 23, 2008
    Messages:
    6,460
    Likes Received:
    2,626
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Network Engineer
    Location:
    ::1
    Ratings:
    +4,736 / 16
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Show System Specs
    It doesn't here, just make sure you don't run them both. Best to disable the service you don't use completely.
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!