[WiP] madVR support in MP1 (5 Viewers)

kilik360

MP Donator
  • Premium Supporter
  • September 3, 2010
    574
    232
    Canada Canada
    Country flag
    I must agree with you azzuro, I can't play video files in pictures section when using madvr as renderer.
     

    el Filou

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • July 2, 2008
    119
    93
    Belgium Belgium
    Country flag
    (Edit: attached full logs)
    I tried playing the same 84-second video in Pictures and Videos and compare the debug but I don't know enough to work it out.
    In MediaPortal.log in Videos there's an additional line [DEBUG] - VMR9Helper: Playing -> Repainting, Frames 50 absent in Pictures playback

    In Pictures, 8 ms after the line [DEBUG] - Main: recreate swap chain for madVR done it says [DEBUG] - g_Player.doStop() keepTimeShifting = False keepExclusiveModeOn = False and it stops, whereas in Videos it continues with [DEBUG] - g_Player: ShowFullScreenWindow and [INFO ] - g_Player: ShowFullScreenWindow switching to fullscreen video

    In mad.log, there's a line MPMadPresenter:: SetMadVrPaused() run that appears at the start of playback in Videos, but after the stop event in Pictures.

    mad.log Videos:
    [2019-10-07 19:03:37,895] [ 0] [ 598] - MPMadPresenter:: SetMadVrPaused() run
    [2019-10-07 19:03:38,184] [ 0] [ 598] - MPMadPresenter::ReinitOSD : ReinitOSD from : RenderOsd
    [2019-10-07 19:03:38,199] [ 0] [ 598] - MPMadPresenter::ReinitOSD : ReinitOSD for : 1920 x 1080
    [2019-10-07 19:05:01,515] [ 0] [248c] - MPMadDshow::MadStopping start


    mad.log Pictures:
    [2019-10-07 19:00:07,820] [ 0] [1a9c] - MPMadPresenter::ReinitOSD : ReinitOSD from : RenderOsd
    [2019-10-07 19:00:07,834] [ 0] [1a9c] - MPMadPresenter::ReinitOSD : ReinitOSD for : 1920 x 1080
    [2019-10-07 19:00:07,898] [ 0] [24b8] - MPMadDshow::MadStopping start
    [2019-10-07 19:00:07,898] [ 0] [24b8] - MPMadPresenter: SetStopEvent() m_pSRCB
    [2019-10-07 19:00:07,898] [ 0] [24b8] - MPMadPresenter: SetStopEvent() m_pORCB
    [2019-10-07 19:00:07,899] [ 0] [1a9c] - MPMadPresenter:: SetMadVrPaused() run
     

    Attachments

    Last edited:

    Sebastiii

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • November 12, 2007
    16,448
    10,276
    France
    France France
    Country flag
    Guys, I have done a quick test on my fork and it seems to works, can someone can try it?
    If it works for you too, that means that I have done a fix for it but not in current MP version and if it doesn't work then I will try to see why or either doesn't use madVR for mypicture and use the switch like for TV :)

    Setup-TvEngine-git-1.22.100.4483.exe
    Setup-MediaPortal-git-1.22.100.4483.exe
     

    azzuro

    Test Group
  • Team MediaPortal
  • May 10, 2007
    9,610
    5,237
    France - IDF
    France France
    Country flag
    Guys, I have done a quick test on my fork and it seems to works, can someone can try it?
    If it works for you too, that means that I have done a fix for it but not in current MP version and if it doesn't work then I will try to see why or either doesn't use madVR for mypicture and use the switch like for TV :)

    Setup-TvEngine-git-1.22.100.4483.exe
    Setup-MediaPortal-git-1.22.100.4483.exe
    Yep, if you can provide the same checkbox than tv evr, will be great.
    For me use madvr for video camera is not needed, but we can leave the choice to user.

    Envoyé de mon LG-H870S en utilisant Tapatalk
     

    mrmojo666

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • January 24, 2006
    599
    179
    Turin
    Italy Italy
    Country flag
    hi

    I'm again in troubles, don't know since when, but now when i start tv and then go fullscreen the presenter queue remains 2/2 also in fullscreen.
    In the past as soon as i start tv (from the MP tv page) the tv is displayed in the little box and the presenter is 2/2, in the past when i was going fullscreen the presenter queue became as configured 8/8.....

    In videos and recorded tv presenter is ok

    I'll post logs
     

    mrmojo666

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • January 24, 2006
    599
    179
    Turin
    Italy Italy
    Country flag
    Thank you guys,

    this morning I tried to start MP from watchdog link to get clean logs.
    And i couldn't reproduce the issue with standard settings (Titan skin , no plugins etc). so i went to run Mp as usual (streamedmp skin, plugins etc) and i got presenter going ok also.
    Uhm...... that's crazy, i was struggling from weeks and i had to switch off madvr for tv......
    now I re-activated madvr for tv, i will see if it happens again.
    Thank you for the support (i feel dumb now, it was messy for weeks and now that i have some time to investigate it works ok again.)

    I'll come back in case.
     

    mrmojo666

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • January 24, 2006
    599
    179
    Turin
    Italy Italy
    Country flag
    In my lunchbreak I've tested again and i can'5 reproduce the issue. That's good.
    I would try your tip regarding disable low latency mode.
    Wow it is brilliant!! No more ui flickering at all plus it reduced a bit rendering time and big improvement in presenter time, now it is always 0. Something instead of 1or2 . Something.
    I have not tried that option in the past because it says it can create ui flickering, but on my system it is exactly the opposite.

    Thank you so much, again you help me to get an improvement.
     

    Users who are viewing this thread

    Similar threads
    OP Title Forum Replies Date
    T MadVR + LAV Filters, Perfect in MPC-BE, Bad in MP1 MediaPortal 1 Talk 13
    A 1.24.0 1.24 Kills 3D MVC playback on MadVr 1.24-1.26 Pre Release 66
    X MadVR Settings Video & DVD 2
    G MadVR, black TV Picture 1.20 Pre Release 1
    S Pause button no longer works with MadVR in 1.19 General Support 4
    C Is there an ideot save how-to implement madVR incl. HDR? Codecs, External Players 1
    J no TV support on 1.25 download Installation, configuration support 1
    horned_reaper [solved] HID commands are not processed when multiple applications with HID support are open General Support 16
    horned_reaper [solved] Add support for Bluetooth events Improvement Suggestions 2
    CyberSimian Support for control.isvisible() in expressions MediaPortal 1 8
    morpheus_xx [WiP] OnlineVideos: New browser based playback support using WebDriver, new Amazon siteutil MediaPortal 2 14
    M 2nd (Touch-)Display Support on MediaPortal 2 such MPDisplay++? General 2
    J Support waipu TV TV-Server 0
    doskabouter WebDAV support OnlineVideos 0
    K Multichannel audio and subtitles for TV not properly supported General Support 4
    CyberSimian Support pack for Ortek VRC-1100 and Hama 00052451 Remotes 6
    cbr954rr [Finished] [MP2-801] Support for tag image extraction Archive 7
    catavolt [solved] FanartHandler - Skin - Holiday and Spotlight support Fanart Handler 51
    C Drive Type is not supported by system Allgemeines Support- und Diskussionsforum 3
    raffe [solved] Export tool and import support from MP-TVSeries & Moving Pictures to MP2 General 22
    morpheus_xx General Testing TVE 3.5 Sat>IP support (MP2 only) TV Engine 47
    E M3U Playlist and EPG Support/Configuration Installation, configuration support 1
    G Mediaportal2 supported formats General 1
    M [solved] Stub Support General 11
    morpheus_xx [Finished] Adding 64 bit support to MP2 MediaPortal 2 31

    Similar threads

    Top Bottom