[WiP] madVR support in MP1 (6 Viewers)

kiwijunglist

Super Moderator
  • Team MediaPortal
  • June 10, 2008
    6,746
    1,749
    New Zealand
    New Zealand New Zealand
    Country flag
    if it is related to refresh rate changing, then i suggest making a script that changes the refresh rate then sleeps for 500ms and call that script via mediaportal and disable the refresh rate changing in madvr. i';ve noticed in the past that if you start playing a video before the refresh rate has finished changing it can cause an issue.
     

    Marcus Venturi

    Super User
  • Team MediaPortal
  • Super User
  • March 23, 2012
    614
    745
    53
    Germany Germany
    Country flag
    Hi guys
    It seems to have it too and it happen on my side only when I resume (most often) for series and it's related with dynamic refresh rate at least the one from madvr. I didn't investigate it because I restart the video.

    Tapatalk
    In my case it happens on my Desktop as well as on my HTPC, not matter if I resume a movie or start from the begin...
     

    joecrow

    Test Group
  • Team MediaPortal
  • August 9, 2012
    1,691
    1,261
    Germany Germany
    Country flag
    Disable (untick) the setting shown in the attached screenshot. Not sure what this setting is supposed to do but on my setup if enabled I get the exact same start problem you describe.
    mad.jpg
    @Sebastiii After playing a vid with this setting enabled, on stop the refresh rate does not return to default on non 3D vids (it does with the setting disabled), same as with 3D vids with the setting disabled (as I have reported elsewhere):p
     

    Marcus Venturi

    Super User
  • Team MediaPortal
  • Super User
  • March 23, 2012
    614
    745
    53
    Germany Germany
    Country flag
    Wow, that solves it (y)

    I ticked this setting as I watch a lot of 3D movies and thought it was necessary for that.
    The question is if 3D movies still work when this is unticked...will test that later...
     

    joecrow

    Test Group
  • Team MediaPortal
  • August 9, 2012
    1,691
    1,261
    Germany Germany
    Country flag
    The question is if 3D movies still work when this is unticked...will test that later...
    They do for me.:) Although as mentioned the refresh rate does not get returned to default after 3D playback which may result in jerky navigation. You can get round this by playing TV (using Madvr) which puts the refresh rate back to, for me, 50hz default.
     
    Last edited:

    Sebastiii

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • November 12, 2007
    16,448
    10,276
    France
    France France
    Country flag
    Disable (untick) the setting shown in the attached screenshot. Not sure what this setting is supposed to do but on my setup if enabled I get the exact same start problem you describe.
    View attachment 203079
    @Sebastiii After playing a vid with this setting enabled, on stop the refresh rate does not return to default on non 3D vids (it does with the setting disabled), same as with 3D vids with the setting disabled (as I have reported elsewhere):p
    Hey :)
    Thanks, I didn't remember why I added this.
    Hoping that there is information in wiki.
    For sure, I will test also to see if it fix it on my side too.

    Tapatalk
     
    Last edited:

    Sebastiii

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • November 12, 2007
    16,448
    10,276
    France
    France France
    Country flag
    Looking at the code, it seems to be a trick to be enabled to make 3D video working (especially MVC one) but maybe it was needed because of a buggy driver or only for Nvidia Users.
    I need to test if with this OFF (unticked) it works on my side for Nvidia.
    So what I think happen, it reset MP windows and kind of graph is refreshed and then it seems to trigger like the end of file or something similar and then MP stop to play :)
    If all works without it, then it's cool and maybe not needed anymore :)

    Edit: WIKI pages here: MadVR Video Renderer (not much information but it was related to making 3D MVC works at least surely on my side and/or with other guys while I was debugging in remote session lol.

    @Marcus Venturi happy to see that 3D works, I remember doing some change in AUTO3D code too and I was able to trick madVR to have the OSD working too :)
    From what I have found on my PC, the latest code is here: MediaPortal/Auto3D :p

    @ajs and @azzuro and @yartat maybe Auto3D need change for new MediaInfo stuff, there code related to older MediaInfo.
     
    Last edited:

    Marcus Venturi

    Super User
  • Team MediaPortal
  • Super User
  • March 23, 2012
    614
    745
    53
    Germany Germany
    Country flag
    I tested 3D and it works with my projector even if the setting is unticked, but NVIDIA and 3D is sometimes not very reliable, will do some further checks...
    And later when I wanted to look TV the TV asked me to turn 3D on, looks like it makes sense to switch back to the old refresh rate when the movie is stopped.
    Does that make sense?

    And thank you for updating the Auto3D code (y).

    The unreliability of NVIDIA concerning 3D might be related to the fact that they dropped 3D support in their newest drivers, so we have to use old drivers to keep 3D running. Last week I ordered a new NVIDIA GTX 1650 low profile, as replacement for my my GTX 1050 Ti to have more power for madVR image enhancements.

    After hours of trying to get 3D running I found out that the card does not run with the older drivers :mad:,,, (and does not even support 3D any more!!!)
    So I have to stick with my GTX 1050 Ti.

    NVIDIA!!!! (n). Linus Torvalds brought it to the point some time ago:

     
    Last edited:

    Users who are viewing this thread

    Similar threads
    OP Title Forum Replies Date
    T MadVR + LAV Filters, Perfect in MPC-BE, Bad in MP1 MediaPortal 1 Talk 13
    A 1.24.0 1.24 Kills 3D MVC playback on MadVr 1.24-1.26 Pre Release 66
    X MadVR Settings Video & DVD 2
    G MadVR, black TV Picture 1.20 Pre Release 1
    S Pause button no longer works with MadVR in 1.19 General Support 4
    C Is there an ideot save how-to implement madVR incl. HDR? Codecs, External Players 1
    J no TV support on 1.25 download Installation, configuration support 1
    horned_reaper [solved] HID commands are not processed when multiple applications with HID support are open General Support 16
    horned_reaper [solved] Add support for Bluetooth events Improvement Suggestions 2
    CyberSimian Support for control.isvisible() in expressions MediaPortal 1 8
    morpheus_xx [WiP] OnlineVideos: New browser based playback support using WebDriver, new Amazon siteutil MediaPortal 2 14
    M 2nd (Touch-)Display Support on MediaPortal 2 such MPDisplay++? General 2
    J Support waipu TV TV-Server 0
    doskabouter WebDAV support OnlineVideos 0
    K Multichannel audio and subtitles for TV not properly supported General Support 4
    CyberSimian Support pack for Ortek VRC-1100 and Hama 00052451 Remotes 6
    cbr954rr [Finished] [MP2-801] Support for tag image extraction Archive 7
    catavolt [solved] FanartHandler - Skin - Holiday and Spotlight support Fanart Handler 51
    C Drive Type is not supported by system Allgemeines Support- und Diskussionsforum 3
    raffe [solved] Export tool and import support from MP-TVSeries & Moving Pictures to MP2 General 22
    morpheus_xx General Testing TVE 3.5 Sat>IP support (MP2 only) TV Engine 47
    E M3U Playlist and EPG Support/Configuration Installation, configuration support 1
    G Mediaportal2 supported formats General 1
    M [solved] Stub Support General 11
    morpheus_xx [Finished] Adding 64 bit support to MP2 MediaPortal 2 31

    Similar threads

    Top Bottom